עבור לתוכן

GSOD בזמן גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום,

עד כה היה לי כ.מ. Sapphire HD5850 במשך 3 שנים, שעבד מעולה, ללא קריסות וכו'.

לפני כשבוע החלפתי את הכ.מ. לטובת מערך Crossfire:

Sapphire R9 280X Dual-X

Sapphire HD7950 Dual-X

לפני ההתקנת הכרטיסים, ביצעתי הסרה יסודית של הדרייברים, ולאחר מכן התקנתי CCC 14.4.

מאז אני נתקל בתופעת "GSOD" (תמונה) בזמן משחק.

התופעה חוזרת על עצמה לאחר 2-3 דקות במשחקים הבאים:

GTA IV

Sleeping Dogs

הדבר לא קורה ב Counter Strike: Global Offensive.

- לא בצעתי OC כלל, לא לכרטיסים ולא למעבד.

- ניסיתי לבטל ULPS -- לא עזר.

אשמח לעזרה,

תודה.

פורסם

איזה ספק יש לך ?

פורסם
  • מחבר

בחתימה.

פורסם
  • מחבר

עדכון.

על פניו נראה גם שהדבר אינו קורה ב Bioshock ו Mirrors Edge.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ.

פורסם

יש להם את אותם תדרים?

גם לי זה היה עם הכרטיס מסך שלי אבל נבע מחוסר יציבות של OC.

פורסם

הספק שלך ממש גבולי, בן כמה הוא?

כמו כן תנסה להריץ OCCT על בדיקת GPU למשך כ-20 דקות כדי לראות אם מתקבלות שגיאות.

פורסם
  • מחבר
יש להם את אותם תדרים?

גם לי זה היה עם הכרטיס מסך שלי אבל נבע מחוסר יציבות של OC.

לא הבנתי את השאלה. התדרים של 7950 ו 280X הם שונים. לא קראתי בשום מקום שזה מהווה בעיה.

למען הסר ספק, הכל בתדר סטוק.

-----

idanmal, למה אתה חושב ככה? כתוב ש- CF של הכרטיסים בלבד צורך 300W~.

הספק בן שנתיים וחצי.

כשאהיה בבית אנסה את מה שהצעת.

תודה.

פורסם

אם שמת את ה-280X כראשי הדבר עלול לגרום לבעיות, הרי המשני מנסה להדביק את הפער, מה שקורה הוא שהכרטיס החלש 7950 יש תדרים נמוכים בהרבה,

הפער שהוא צריך להשלים גדול ולכן הליבה יוצאת מיציבות .

אצלי יש מערך CFX עם שני כרטיסי 7970 בתדרים שונים אך קרובים אחד לשני, לכן אני לא סובל מבעיות.

האידאל הוא לשים את הכרטיס החלש יותר כראשי והוא זה שיכתיב את הקצב, כן ה-280X יעבוד בתדרים של 7950 ובכמות המעבדים שלו, זאת אומרת שקנית 280X אבל אתה מגביל אותו. אחרת, אם אתה שם את ה280X אתה מכין מתכון לבעיות והתוכנה של AMD לא ממש חפה מכאלו.

בקשר לספק, לשני כרטיסים כאלו מומלץ ספק של 750W ועדיף 850W למרווח בטחון גדול יותר, 280X הוא כרטיס עם צריכה מוגברת, 7950 הרבה יותר חסכוני אך אם אתה

מעלה את התדר ואת המתח כדי להשוות אותו ל-280X אזי שאתה גורם לצריכה מוגברת שסיכוי טוב שמגיעה לאיזור 600 וואט, אם הספק שלך כבר לא מסוגל לספק את מה שמוצהר עליו(אולי נחלש מעט) אז יכולה להווצר בעיה.

כל ההגדרות שחלות על הכרטיס הראשי כמו תדרים, מתח, פרופיל קירור חלים בהתאמה גם על המשני, הרי יש סינכרון ביניהם.

אנא פרט אילו כרטיסים אלו, אני רוצה לדעת אילו תדרים יש להם בכל אחד מהביוסים שלהם(יש לכל אחד ביוס כפול), ניתן לשינוי על ידי מתג קטן הממוקם על המעגל המודפס של הכרטיס.

נסה לשים את ה-7950 כראשי, הצריכה תרד עקב מתחים ותדרים נמוכים יותר.

פורסם
  • מחבר

יש אסמכתא לזה? אני קראתי שלא משנה מהוא סדר הכרטיסים, הם יפעלו ע"פ החלש ביותר - בדיוק כמו בזכרונות בלוח אם.

כפי שפירטתי, מדובר בכרטיסי Dual-X של Sapphire:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?pid=2022&lid=1

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1841&lid=1

ביצעתי את בדיקת ה- OCCT על 7 שיידרים (מקסימום) ו 1080P ללא הגבלת FPS.

הכל היה יציב ללא שגיאות למשך יותר משעה.

פורסם

לא, אין אסמכתא לזה, אמנם הכרטיסים אמורים לעבוד לפי הכרטיס החלש מבין השניים אבל לא כך הדבר, הרי כשאתה קובע ערכים בתוכנה כמו MSI AB, אתה

נותן ערכים לפי הכרטיס הראשון שחלים גם על הכרטיס השני. הייתי רוצה שתעביר פיזית את המתג של הביוס הכפול שעל הכרטיסים למצב מספר 1, תדרי ברירת מחדל.

QashtQT.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים