עבור לתוכן

מחשב קופא עם לופים בסאונד בזמן משחקים.

Featured Replies

פורסם

שלום.

זה המפרט שלי :

AMD Athlon II X3 435

Gigabyte GA-MA78LM-S2

ATI Radeon HD 5750

4GB DDR2

אז המצב הוא שכרגע כל משחק שאני נכנס אליו כעבור זמן מסוים יתקע. לפעמים, הסאונד שנשמע באותו הרגע במשחק יהפך ללופ קדחני ושום דבר חוץ מלכבות את המחשב בHARD RESET(להחזיק את הכפתור כיבוי) לא עוזר, אפילו לחיצה רגילה על כפתור הכיבוי מה שאומר שהמחשב לא מגיב בכלל שלא נדבר על ctrl-alt-delete ושאר הקומבינציות.. פירמטתי את המחשב וחשבתי שפתרתי את הבעיה אבל ללא הועיל, הבעיה נשארה..

ניסיתי לחפש באינטרנט פתרונות לבעיה אבל לא כל כך הצלחתי למצוא וגם עברתי פה בפורום מספר עמודים קדימה כי אני אפילו לא יודע מה לרשום בחיפוש בשביל למצוא את הבעיה הזו אבל לא נפלתי על בעיה דומה אצל מישהו חח..

מקווה שתוכלו לעזור לי ושסיפקתי לבנתיים מספיק מידע על המחשב..

פורסם

נשמע כמו בעיית התחממות, אבל אין לשלול בעיה בכרטיס המסך, בספק הכח או במערכת ההפעלה (בעיקר דרייברים). בצע את הבדיקות הבאות:

1. בדיקת הטמפרטורות של המעבד והלוח - טמפרטורות גבוהות בד"כ גורמות לבעיות. אם הטמפרטורות גבוהות, ייתכן ויש צורך בריענון המשחה הטרמית בין המעבד וגוף הקירור - אולי המעבד פשוט מתחמם, דבר שגורם למחשב ל"קפיאות" או לכבות את עצמו. את הטמפרטורות והמתחים ניתן בד"כ לבדוק עם התוכנה המתאימה שהגיעה עם לוח האם (בד"כ ניתן גם להורידה מאתר יצרן הלוח) או/ו להשתמש בתוכנות צד שלישי כמו HWMonitor. כמו כן אפשר להשתמש בתוכנה כמו OCCT בכדי להעמיס על המעבד וכרטיס המסך, בכך לבדוק את התנהגותם במאמץ.

2. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב).

3. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד). לא נראה שזה הגורם (אחרת היית מקבל מסכים כחולים/קריסות במהלך העבודה השוטפת), אבל תמיד מומלץ לבדוק.

4. בדיקת הדיסק הקשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן. אני ממליץ להשתמש גם בתוכנה חינמית בשם MHDD לבדיקת הדיסק הקשיח. בדומה לבדיקת הזיכרון, כנראה גם זה לא הגורם, אבל לא יזיק לבדוק.

5. וודא שכל הדרייברים שלך מעודכנים - גם של כרטיס המסך וגם של הלוח.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע מבצע את כל הבדיקות שהOCCT מציע. מה לעשות כשאסיים?

פורסם

קודם כל צריך לראות האם נגרמת קריסה או שמזוהה תקלה. אם כן - צריך להסתכל על המתחים והטמפרטורות ולראות האם נרשם משהו חריג. כאשר התוכנה מסיימת את פעולתה (לאחר פרק הזמן שקבעת או במקרה שזוהתה בעיה), כל הנתונים שהתוכנה אספה במהלך הריצה ישמרו כתמונות (גרפים). בכל מקרה אני מציע להפעיל במקביל את התוכנה של הלוח לצורך ניטור הטמפרטורות והמתחים, למקרה שה OCCT לא קוראת נכון את הנתונים מהלוח שלך.

פורסם
  • מחבר

נתתי לכל בדיקה לרוץ שעה ולא זוהתה בעיה.. כנראה שאולי זה לא הספיק.. לגבי ה memtest86+ - כמה זמן הבדיקה הזו אורכת ?

פורסם

זמן הריצה של בדיקת ה +memtest86 תלוי בנפח הזיכרון וכמובן ב"מהירות" שלהם. סבב בדיקות שלם יכול להיות לקחת שעה או 3 שעות (או יותר). אני לא חושב שהתוכנה מציגה את הזמן הצפוי עד סיום בדיקת סבב בדיקות, אבל היא כן מציגה את הזמן שעבר מרגע שהפעלת אותה. אם אתה מסתכל על התוכנה ברגע שסבב בדיקות אחר מסתיים (כאשר סבב בדיקות שלם מסתיים בהצלחה הערך "Pass" גדל ב-1), אתה יודע בערך כמה זמן נדרש. אני ממליץ לתת לתוכנה לרוץ במשך 3 סבבים, שכן לא כל השגיאות מזוהות תמיד. כמובן שאם זוהתה שגיאה (הערך ב "Errors" גדול מ-0), הרי שמשהו לא תקין - בזיכרון, בלוח (בתושבות) או בבקר הזיכרון (יכול להיות שהוא מובנה במעבד או שהוא נמצא על לוח האם).

הנה מדריך שמצאתי עכשו ע"י חיפוש ב google ואני בטוח שאפשר למצוא עוד בקלות:

http://www.sevenforums.com/tutorials/105647-ram-test-memtest86.html

מה לגבי הטמפרטורות והמתחים - האם יש חריגות במהלך בדיקת ה OCCT?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים