עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט - 4-5K

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב עדכני, זריז, מהיר, שקט ולטווח עבודה ארוך.

אצטרך את עזרתכם לגביי הפריטים הבאים: מעבד אינטל, לוח אם, מאורר למעבד, זכרונות, ספק כוח, ומארז.

• יש ברשותי כבר הארד דיסק SSD+SATA III, כרטיס מסך, מסך, מקלדת עכבר.

טיילתי קצת באתר של KSP, זה מה שיצא לי:

מעבד אינטל :

Intel Core i7 4820K 3.7Ghz 10MB L3 Cache s2011 - Box

מאוורר למעבד :

Antec Kuhler H2O 1250 Liquid Cooling System

לוחות אם למעבדי אינטל :

Gigabyte X79-UD3 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 2133Mhz, 4xPCI-E

זכרונות :

Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 2133MHz

ספקי כוח :

Antec High Current Gamer 620W Modular Active PFC 13.5cm PSU HCG-620M

מארזים :

Antec Eleven Hundred (No PSU)

מחיר: 5200 ₪מזומן שטרות: 5129 ₪

האם אתם ממליצים על קירור מיים למעבד? זה משהו שתמיד רציתי אבל אף פעם לא יצא לי לקנות.

ספק כוח - אומנם בחרתי בדגם "גיימר", חשוב לציין שאני לא כזה גיימר גדול, אבל חשוב לי שהוא יהיה מודולארי - כבלים נתיקים, מינימום כבלים, מקסימום סירקולציה של אוויר.

מה לגביי השאר? יש משהו שהייתם מחליפים?

תודה מראש,

:xyxthumbs:

פורסם

אני רואה פה בזבוז כסף גדול, לפני שאתה זורק כסף יקר לפח תענה על השאלון בבקשה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

היי עידן,

בכללי, עיקר העבודה שלי מול מחשב ביום יום הוא בעבודה במשרד. שם אין תלונות.

אבל - המחשב בבית, המחשב הזדקן ואני דוחה את השדרוג הזה כבר תקופה ארוכה.

חשוב לי שאם אני כבר משדרג - אז לקחת מפרט שיישרוד את ה3-4 שנים הקרובות.

אני עד היום שורד עם:

Intel Core Quad Q8200 @ 2.33GHz, Intel G31, 2x2GB DDR2 PC2-6400

עם כל האהבה שלי לנייח הזה, אין לי עוד כוח אליו יותר...

לעניינו אנו: See inline

1. מה התקציב המקסימאלי? ציפיתי ל 4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 גג 1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משולב, All-In-One

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

VMware Workstation - כבד

Chrome/FF - כבד

Office 2013 - תדיר

Ableton Suite - מזדמן

Steinberg Cubase - מזדמן

Adobe Photoshop - מזדמן

Adobe Illustrator - מזדמן

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק האחרון ששיחקתי היה ב2006, Medal of Honor: Allied Assault

אשמח להמלצות :D

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, כרטיס מסך, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? מכיוון שהמחשב נמצא בחדר שינה, 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? יש מצב, בינוני עד כבד

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס, הרכבה ידנית בבית.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? יוני-יולי 2014

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). רצוי שיהיה לוח אם עדכני, ESATA+USB3+RAID וחיבורי האודיו מרובים

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא צופה שדרוג מלבד הארד דיסק נוסף.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אפשר לנסות לכלול גם אל-פסק. רצוי שיהיה במארז לפחות 4-5 מסילות להארד דיסק 3.5" + 2 מסילות ל 2.5".

תודה!

נערך על-ידי dexie

פורסם

כמה שאלות לי אליך?

1. איזה כרטיס מסך יש ברשותך.

2. האם חשובה לך גם יציאה אופטית בלוח האם

3. בן כמה הקשיח שיש לך ומאיזה דגם אם תוכל לציין.

4. כמה מכונות וירטואליות אתה מתכוון להריץ במקביל

5. האם תהיה מוכן לוותר על אפשרות האוברקלוק? ויתור על האפשרות יחסוך לך כ-500 שקלים, האוברקלוק יותר בגדר תחביב והתעסקות, לא כזה שממש משפר ביצועים.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק האחרון ששיחקתי היה ב2006, Medal of Honor: Allied Assault

הזכרת לי נשכחות, הייתי יושב ימים כלילות על המולטי:xyxthumbs:

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

Inline..

1. איזה כרטיס מסך יש ברשותך.

Gigabyte GT 640 DDR3 2GB 2xDVI/D-SUB/HDMI OC Graphics Card GV-N640OC-2GI Rev2.0

2. האם חשובה לך גם יציאה אופטית בלוח האם

אני לא החלטי לגביי השאלה הזו, אם אנחנו מסתכלים קדימה - תמיד טוב שיהיה :xyxthumbs:

3. בן כמה הקשיח שיש לך ומאיזה דגם אם תוכל לציין.

חדש באריזה.

Intel 330 Series Solid-State Drive 180 GB SATA 6 Gb/s 2.5-Inch - SSDSC2CT180A3K5

WD Green 2 TB Desktop Hard Drive: 3.5 Inch, SATA III, 64 MB Cache - WD20EZRX

4. כמה מכונות וירטואליות אתה מתכוון להריץ במקביל

יותקנו 1-3 מערכות הפעלה על ה VM, במקביל אני משער 1-2.

5. האם תהיה מוכן לוותר על אפשרות האוברקלוק? ויתור על האפשרות יחסוך לך כ-500 שקלים, האוברקלוק יותר בגדר תחביב והתעסקות, לא כזה שממש משפר ביצועים.

אף פעם לא היה לי מפרט לאוברקלוק בבית, חשבתי אוליי בחורף לאמץ קצת את המערכת :x

במידה והמחשב יהיה מכונת עבודה רצינית, אפשר לוותר

גם אני הייתי חורש על המולטי, פשוט משחק אגדה :D

פורסם

מפרט להמהרה המבוסס על Core i7 לסוקט 1150, זיכרון בנפח 16GB ומארז גדול, מאוורר ושקט עם מספיק מקום לכוננים בנפח 3.5" ו 2.5". מפרט כזה אמור להספיק לצרכים שלך.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4770K 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1570

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪190

לוח אם:

Gigabyte GA-Z87X-UD3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪832

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪319

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪4150

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4067 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/hvx7cutm

הערות:

1. בגירסת ה Z97 של הלוח הזה (ה GA-Z97X-UD3H) הורידו את חיבורי ה eSATA. אולי כדאי לך לשקול לקחת לוח כזה ופשוט לקנות מתאם מתאם מ SATA ל eSATA, מה גם שנראה שהלוח הזה יותר זול מגירסת ה Z87 בכ-50 ש"ח.

2. האם אתה בטוח שאתה לא רוצה כרטיס מסך? כרטיס המסך שברשותך דיי חלש, ולא ממש מתאים למשחקים מודרניים.

3. כמו ש idanmal כתב, ניתן לחסוך כ-500 ש"ח ע"י ויתור על אפשרות ההמהרה.

פורסם
  • מחבר

תודה אבל.. לא ממש "עפתי" על המפרט. מאמין שאני יכול להשיג מפרט יותר טוב ומודרני בתקציב הנ"ל.

אם יש משהו ששחכתי לציין:

זה שהמגירות של ההארד דיסקים חייבות להיות נתיקות בצורה קלה וללא הברגה (כמו בשיטה הישנה..)

שאין צורך בCD-ROM

שהכרטיס מסך הוא good enough בשבילי - כמו שציינתי, אני לא גיימר גדול. הלוואי והיה לי זמן לזה.

בקשר לזכרונות - בהעדפה לחברה מוכרת Kingston \ Corsair, מהירים יותר + צלעות קירור.

תודה בכל אופן על הזמן והמאמץ! מעריך מאוד

נערך על-ידי dexie

פורסם

1. למה הכוונה במפרט "יותר טוב ומודרני"? זה לא שהצעתי פה מחשב בעל סוקט 775...

אגב, אם אתה חושב שסוקט 2011 הוא חדש יותר, אז אתה טועה - מדובר למעשה בסוקט ותיק יותר מסוקט ה 1150. סוקט 2011 פשוט מיועד למי שצריך מעבדים בעלי 6 או 8 ליבות, אבל קח בחשבון שהלוחות המתאימים הרבה יותר יקרים.

2. בקשר למארז - אתה יכול להיכנס לאתרי היצרניות ולבדוק את תכונות המארזים ואז לחפש ביקורות לגביהם. לפי זה תחליט אם הוא מתאים לך או לא.

הנה קישור לעמוד המארז שהצעתי:

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r4-black-pearl

3. זיכרון "מהיר" יותר (בתדר או/ו בתזמונים) ובעל צלעות קירור הוא דיי חסר משמעות כיום, כך שכל עוד קונים זיכרון בנפח מתאים מחברה מוכרת לא צריכה להיות בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים