עבור לתוכן

בעיית סאונד מוזרה עם רמקולים

Featured Replies

פורסם

קריאה לעזרה~

קניתי לאחרונה רמקולים שהמליצו לי כטובים ותמורה טובה למחיר שיכולתי להרשות לעצמי, Microlab M-111.

חיברתי אותם למחשב בחדר ושמתי את הסאב במקום המומלץ (מתחת לשולחן, פונה לכיווני) אבל הסאונד היה ממש מזעזע. דהוי ומרוח, מזכיר זיופים של ביטס, אוזניות שחצי מקולקלות או כבל חצי מחובר (והכל היה מחובר והדוק כמו שצריך).

לא היו הגדרות מיוחדות בכרטיס קול ובאקוולייזר וחיברתי אותם גם ל- HTC ONE לצורך בדיקה, אותה הבעיה.

לקחתי אותם לבית של חבר לבדיקה ושם הם נשמעו סבבה לגמרי, לא משהו שהייתי מתלונן עליו. בדקתי גם במחשב וגם בפלאפון.

הסיבה היחידה שאפשר לחשוב עליה היא אקוסטיקה, אבל אני לא מוצא למה האקוסטיקה בחדר שלי תהיה בעייתית ברמה של לגרום לרמקולים טובים להשמע כמו מה שתיארתי מקודם, החדר שלי מרובע וממוצע בגודל שלו כמו רוב החדרים והרמקולים הקודמים שלי (רמקולים זולים של קריאייטיב בני 7 שנים בערך) והטלוויזיה נשמעים סבבה לגמרי בחדר.

אשמח מאוד לעזרה ועצות,

אני מוסיף ציור דוגמא של החדר שלי

1222_zps6c8b0677.png

פורסם

קודם כל תשנה את הכותרת לפי הכללים של הפורום.

עכשיו, שאתה אומר שזה מעוות למה אתה מתכוון בדיוק בסים חזקים מידי? צליל מעומעם?

גם אקוסטיקה לקויה לא אמורה ליצור דבר כזה משמעותי,

אולי יש הפרעה מגנטית?

יש לך איזה משדר אלחוטי סלולרי נניח בקרבת מקום?

פורסם
  • מחבר

שיניתי, מתנצל על הטעות.

ובערך זה, כן. בסים חזקים מדי מהסאב וצליל מעומעם מאוד, בנוסף מהרמקולים עצמם הסאונד פשוט... חצי כוח. כמו אוזניות זולות מאוד (הם כן נשמעו לי סבבה אצל החבר ככה שזה לא חוסר שביעות רצון מהאיכות הכללית שלהם).

לגבי הפרעה מגנטית... אני לא מבין כ"כ בנושא, אבל המוצרים היחידים בסגנון בחדר שלי הם הפלאפון שלי, הג'וייסטיק של הפס3 שרוב הזמן בארון והכרטיס רשת החיצוני שמחובר בUSB מאריך ונמצא על המדף הכי גבוה ליד הדלת (ראה תמונה), הכי רחוק שאני יכול לשים כדי שגם יקלוט את הווייפיי.

פורסם

מה יש מעבר לקיר?

אני מתכוון לדברים חזקים במיוחד.

פורסם
  • מחבר

אין משהו שאני יכול לחשוב עליו... מעבר לקיר הימני יש חדר שירותים ומעבר לשאר הקירות אין כלום, זה חדר בפינת הבית. אין אנטנות או משהו כזה

פורסם

כשהם מחוברים אבל בלי צלילים מהמחשב יש זמזום סטטי?

פורסם
  • מחבר

נופ, שום דבר...

פורסם

מעניין...

נגמרו לי הרעיונות.:s07:

פורסם

היי

קודם כל צריך להיות לך כפתור על הסאב או במקום אחר של באס. תחליש.

דבר שני בעקרון אם הסאב בפינה הוא יישמע דומיננטי יותר מאשר אם הוא במרכז אחד הקירות.

דבר שלישי, הרמקולים הקודמים גם כללו סאב?

אני מסיק שהורדת את כיסויי הפלסטיק שלפעמים שמים על ה"בננה" של הרמקולים מכך שאצל חבר כן שמעת טוב.

מיקום הרמקולים עם זווית 90 מעלות ביניהם לא אופטימלי. נסה לשחק עם זה, שיהיו "בקו ישר". נסה לשים אותם שלא בצמוד לקיר אלא במרחק מסוים.

עוד דבר, יכול להיות שהחדר שלך בעייתי מבחינה אקוסטית, זה קשור לחומר שממנו עשויים הקירות, הצורה שלו והריהוט. לא בטוח שיש לך מה לעשות בנושא הזה. אולי להזיז רהיטים.

פורסם

כל העצות יפות ונכונות אבל הוא מדבר על עיוות ממש רציני שלא קשור לרמקולים לא לחדר ולא למחשב(הרמקולים הקודמים עמדו בחדר הזה למחשב הזה ואלו חוברו לאחרים. מצד שני אלו הרעישו גם בפלאפון כך שזה לא הכרטיס קול)

מכיוון שהם הרעישו גם בחיבור לסמארטפון חייב להיות שזה הצירוף שלהם עם החדר.

ולא שמעתי עוד על מקרה של אקוסטיקה שכל כך השפיעה...

אין בהם חיבור בלוטות' או משהו ,נכון?!

פורסם

יוסי, אני לא ראיתי בשום מקור שהוא רושם שהם מרעישים

אלא פשוט הסאונד נשמע מוזר/מעוות.

התאוריה שלך בקשר להפרעות אלקטרומגנטיות, תראה זה דבר אפשרי אם יש קרינה אלקטרומגנטית חזקה בתדרים מסויימים, אזי כבל הרמקולים משמש כאנטנה וניתן לשמוע סוג של זמזום שמופיע כל עוד הקרינה קיימת

ממה שאני הבנתי ממנו זה לא המצב.

אזי, שוב לדעתי נשארנו עם עניין האקוסטיקה.

אם הטלפון היה נשמע טוב בניגוד למחשב, אולי יכלה להיות בעיה של הגדרת הרמקולים באופן לא נכון בדרייבר של כרטיס הקול, למשל כרמקולים אחוריים או דברים בסגנון הזה. אבל גם בטלפון יש את הבעיה.

לדעתי רמקולים שהם 2.0 יכולים להגיב אקוסטית אחרת לגמרי לחדר מאשר 2.1 במיוחד אם אלו היו רמקולים שלמשל חסר בהן באס (ואז פשוט לא שמו לב לבעיות בתדרים הנמוכים בחדר)

אם זה חדר בטחון למשל (עקב כך שהקירות קשיחים מאוד), יכולות להווצר בהנתן מספיק תדרים נמוכים, גלים עומדים חמורים מאוד שמתבטאים בכך שבמקומות מסויימים בהם תעמוד לא תשמע באס בכלל ובנקודות אחרות "הראש שלך יתפוצץ" מרוב באס

עצה נוספת לפותח הדיון: קח את הטלפון שלך ואת הרמקולים לחדר אחר בבית, רצוי חדר גדול יותר לדוגמא סלון, ותראה איך שומעים. בכלל, אם תוכל לסחוב לשם גם את המחשב - עוד יותר טוב

פורסם

כמו שהציעו,

1. תראה אם יש שליטה נפרדת על באס, תמיך ותראה אם הבעיה נפתרת. בכלל ממליץ לך לשים גם את הבאס וגם את ה trebble (אם יש) על 0 (כלומר האמצע).

2. קח את הרמקולים לסלון ותנסה עם הטלפון.

3. אם הבעיה לא נפתרת אז יש תקלה ברמקולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים