עבור לתוכן

עזרה | מחשב בן שנה

Featured Replies

פורסם

היי יש לי מחשב עם כרטיס מסך ATI 7970 GHZ מומהר ל 1230\1600

מעבד I5 3750K

יש לי בעיה במשחקים של נפילות FPS מוזרות עכשיו זה משום מה במשחקים שלא דורשים יותר מדי לדוגמא COD עובד לי פחות טוב מ BF משחקי תפקידים יש לי נפילות אפילו בדיאבלו 3

קראתי קצת בפורמים עם אנשים שיש להם אותו מפרט כמו שלי שמדברים על סוג של צוואר בקבוק למרות שזה לא הגיוני כי לפני שקניתי את המפרט עשיתי מליון בדיקות כולם מדברים על OC ל 4.3 והכל נפתר כמעט הקטע שהלוח אם שלי לא תומך ב OC לא היה לי כסף באותו זמן.

עכשיו החשיבה שלי היא לקחת את המחשב ל TMS לתת להם להחליף לי לוח אם וקירור והם יעשו לי המהרה (אמרו שזה אפשרי) עכשיו השאלה היא כזאת מישהו פה יודע אם זה יפתור חלק מהבעיות ? או שאני סתם עושה טעות..

חשבתי להשקיע בזה ואולי עוד שנה ככה להוסיף עוד כרטיס מסך ל CF רק מפחד שהכל יהיה לחינם ועדיין יהיו לי בעיות :\

פורסם
  • מחבר

בבקשה?

פורסם

מה המפרט המלא שלך כולל רזולוציה

מסך והגדרות גראפיות

האם עידכנת לדרייברים החדשים ביותר?

נסה לבטל OC לשניהם לבדיקה

מה הטמפרטורה במנוחה ומאמץ ?

עקרונית הכרטיס שלך הוא חזק וגם המעבד ולא צריכה להיות בעיה ...

בBF4 יש פקודה בקונסול Perfoverlay.showgraph 1

( לא סגור בדיוק על השם המדוייק )

ששם תוכל לראות אם יש לך צוואר בקבוק מהמעבד או הכרטיס

תוכל לדעת לפי איזה מן הגרפים הוא הגבוה יותר אז הוא הצוואר בקבוק

פורסם
  • מחבר

Intel core i5 3750K

Gigabtyle GA-B75M-d3j

seasonic 620W actic PFC 80+

Kingston DDR3 4G 1600 Hyper X X2

Seagate 1 TB 7200 64MB SATA 3

הרזולוציה היא 1920X1200

עכשיו למעבד אין המהרה המחשב לא עובר את ה 40 מעלות במנוחה נדיר מאוד שכן במאמץ סופני הכרטיס מגיע ל 80+- הוא ממוהר והמעבד מגיע ל 60-70

עכשיו הלוח אם לא תומך בהמהרה אז חשבתי להחליף לוח אם וקירור ואולי לעשות המהרה ל 4.3 או 4.5

שמתי לב שבחלק מהמשחקים במנהל משימות אני שם לב שרק 30 אחוז משומשים מהמעבד

אין לי BF4 לא קניתי האמת שיחקתי בבטא ובBF3 שניהם עבדו חלק בלי שום בעיה

יש דרך אחרת לראות אם קיים צוואר בקבוק ?שמתי לב היום שאני משחק יש נפילות FPS הזויות בדיאבלו 3 לדוגמא שאני מגיע ל 30 40 ואז עולה חזרה :\ גם בגילד וורס 2 אני על 60 70 FPS אבל מהר מאוד אני מרגיש כמו תקיעות מוזרות שהורסות את החשק לשחק ...

במיוחד קול אוף דיוטי בלאק אופס 1 ומעלה שהם כבר לא ניתנים לשחק עם FPS הזוי למשחק כזה שאין לא דרישה ( 90 FPS לפעמים על 125) קצת הזוי וגוסט עם לפעמים דרופים שגם לא נראה לי הגיוני...

פורסם

קודם כל אין שום צוואר בקבוק ואין צורך לבצע אוברקלוק, הוא לא ממש ישפר את הביצועים במשחקים.

עכשיו כמה שאלות:

1. הכרטיס הוא עם קירור מפוח/סטוק?

2. לאילו טמפרטורות הוא מגיע?

3. איזו גרסת דרייבר מותקנת לך כרגע?

פורסם
  • מחבר

1 כן הוא עם קירור של GHZ EDITION אז הקירור סבבה

2 אם אני מפעיל את המאווררים לא במצב אוטומטי והחדר ממוזג 80 פחות או יותר

3 מחקתי את הדרייברים עם DRIVER SWEEPER והתקנתי את החדשים ביותר

יש דרכים עוד בדיקות שאפשר לעשות?

פורסם

1. אם הוא עם קירור מפוח אז הקירור לא סבבה בכלל, הקירור הזה מרעיש ולא יעיל במיוחד כאשר עולות הטמפרטורות.

2. 80 זה גבוה כשהחדר ממוזג וכלל הנראה הבעיה שלך נובעת מנפילות FPS שנגרמות מטמפרטורת כרטיס גבוהה.

3. הנה מדריך להסרה יעילה של הדרייבר:

http://hwzone.co.il/community/threads/526511-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%94#.U4HfGfl_vis

4. תעבוד לפי המדריך ותגדיר פרופיל קירור אינטנסיבי יותר:

http://hwzone.co.il/community/threads/525675-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9B%D7%9F-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%9A-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A5-(%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-AMD)#.U4HfQvl_vis

5. איזה מארז יש ברשותך, כמה מאווררים יש בו, כמה מוציאים וכמה מכניסים ואיפה ממוקמים?

פורסם
  • מחבר

cooler master 690 ii Advanced

יש 3 מאווררים

עשיתי הסרה של הדרייברים לגמרי מהמחשב והתקנתי מחדש אני אגיד את האמת היה שיפור

עכשיו יש אחד במארז אחד מאחורה אחד מעליו ואחד מקדימה

משום מה קצת לא נראה לי הגיוני כי 80 מעלות זה לא כזה גבוה במיוחד לכרטיס כזה בדקתי האמת שהיו נפילות של FPS הם לא היו תמיד שהכרטיס היה ב80 מעלות

ומשום מה יש משחקים שיש 60 FPS אבל המשחק לא חלק ברגעים מסויימים בגלל זה חשבתי שזה המעבד :\

איזה עוד בדיקות אפשר לעשות ? אחריות על הכרטיס מסך בטח כבר אין כי עשיתי לו המהרה...

פורסם

שוב, אם בחדר ממוזג אתה מקבל 80 אז זה גבוה, פשוט תנטר טמפרטורות דרך msi ab, תבדוק את החום של הליבה, הזכרונות וה-vrm שהם מייצבי המתח.

הקירור הזה במילים עדינות שואתי.

תעבוד לפי המדריך הכן כרטיסך לקיץ ותגדיר פרופיל קירור אינטנסיבי יותר, אני יכול להבטיח לך שזה יעזור אבל שקט זה לא יהיה.

אגב בדיוק את אותו קירור היה לי לפני שהחלפתי לקירור אקסלרו מתקדם, אני יכול להגיד לך שהמדריך נכתב עליו והופקו לקחים.

פורסם
  • מחבר

סבבה אני אעשה את זה אבדוק את החום של המחשב אנסה לשחק קצת ככה ואבדוק אם עדיין קיימים הדרופים

והתבלבלתי חחח 80 מעלות בחדר לא ממוזג שהוא ממוזג הוא לא מגיע ל 80 :) טעות שלי

השאלה שלי היא ככה אני דיי מבואס מהעניין אמרתי כבר אעשה שיפור למחשב אחליף קירור ולוח אם אולי שווה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים