עבור לתוכן

צריך קצת פירוט לגבי סדרת ה- 64 ביט של AMD.

Featured Replies

פורסם

שלום.

אז כפי שכתוב בכותרת אני רוצה שתספרו מה ההבדלים בין המעבדים הבאים:

Athlon64 3000+, Athlon64 3200+, Athlon64 3400+, AthlonFX.

ואם אפשר אז גם תסבירו לי:

אלו מעבדים שתומכים ב- 64Bit עומדים לצאת בקרוב? והאם שווה לחכות להם?

עוד דבר - מה התשובה של אינטל לכל זה? וכדאי ללכת עליה בקטע של 64Bit?

תודה רבה! ;D

פורסם

איך שאתה נכנס לאתר ---> מול העיניים שלך ---> ביקורת על AMD64 וכל מה שאתה רוצה לדעת!!!!!!!!

אחי תחפש לפני זה יחסוך מלא

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=athlon64

פורסם
  • מחבר

אבל...

ממש אין לי כוח לקרוא כ''כ הרבה בשביל לדעת קטע מידע קטן...

או שלפחות תעתיק בשבילי...

אני ממש מצטער על הטרחנות...

:-\

פורסם

מה שאתה רוצה לדעת זה לא בהכרח משהו קטן...

פורסם

למרות שיש לי בעיה איתך כי אתה סתם עצלן ואין לך כח לקרוא את הכתבה אני בכל מקרה אעזור לך.

לAMD יש 3 סוגי מעבדים ב64 : אופטרון , אטלון 64 , FX.

לאינטל אין כלום והם סתם זונות (דעה אישית) כי הם גנבו את הטכנולוגיה של AMD ל64 בלי לתת אפילו קרדיט.

השוני הוא בסוג הזכרון והסוקט.

אופטרון - דואל (אם אני זוכר נכון)ECC

אטלון - רגיל יחיד

FX - דואל ECC

לכולם סוקטים שונים (כמעט בטוח שלכל אחד יש סוקט שונה)

3000 = 200*10 512 קאש

3200 = 10*200 1024 קאש

3400 = 200*11 1024 קאש

יש מבין?

פורסם

ה A64 3000+

הוא יותר איטי ויותר זול

ה A64 3400+

הוא יותר מהיר ויותר יקר

הFX 51 סתם יקר...

עקרונית apple מוכרת מחשבים של 64 ביט...

לאינטל יש בנתיים רק את ה itanic (ןitanium למי שמתעקש..)

שזה מעבד... יקר, אבל הוא לא נועד לשוק הביתי אלא רק לדברים שדורשים חישובים וזהו.

אינטל מתכוונת להוציא מתישהו מעבדים שתומכים ב AMD64 (הם מתעקשים לקרוא לזה IA-32e)

אבל רק לשרתים בשלב זה, המעבדים הביתיים יגיעו רק בעוד די הרבה זמן..

פורסם
  • מחבר

תודה, הבנתי.

ולאופרטון ול- FX יש את אותו סוקט, אני חושב.

ל- 64 הסוקט אחד (754).

החלטתי שאני אלך על AMD ולא אמתין עד שהתשובה מאינטל תגיע...

אני ממילא קונה השבוע מחשב מבוסס A64 3200+. איך הוא באוברקלוק? :D

פורסם

לאינטל אין כלום והם סתם זונות (דעה אישית) כי הם גנבו את הטכנולוגיה של AMD ל64 בלי לתת אפילו קרדיט.

למה לדבר שטויות?

אינט לא גנבו שום טכנולוגיה מ AMD. אשמח לדעת מאיפה המסקנה הזו? (למרות שיש לי כבר מושג די טוב- פשוט לקחת דברים שכבר נכתבו בעבר מבלי להבין אותום, מה שעיוות את התוכן האמיתי שלהם).

אז הסבר קצר בעניין -

למען האמת דווקא AMD היא זו שהשתמשה במשך שנים בפיתוחים של אינטל, לדוגמת תקן ה x86. בינה לבין אינטל היה הסכם המאפשר לשתי החברות להחליף פיתוחים טכנולוגיים אחת עם השניה מבלי לשלם תמלוגים. ולבינתיים דווקא AMD ניצלה את ההסכם הזה יותר מאינטל.

אבל איך שלא נהפוך את זה , הצרכנים הם המרוויחים הגדולים שכן הם מקבלים מעבדים שתואמים אחד את השני.

פורסם
  • מחבר

זו בטח הסיבה למה גם AMD משתתפת בכנס המפתחים של אינטל.

פורסם

למה לדבר שטויות?

אינט לא גנבו שום טכנולוגיה מ AMD. אשמח לדעת מאיפה המסקנה הזו? (למרות שיש לי כבר מושג די טוב- פשוט לקחת דברים שכבר נכתבו בעבר מבלי להבין אותום, מה שעיוות את התוכן האמיתי שלהם).

אז הסבר קצר בעניין -

למען האמת דווקא AMD היא זו שהשתמשה במשך שנים בפיתוחים של אינטל, לדוגמת תקן ה x86. בינה לבין אינטל היה הסכם המאפשר לשתי החברות להחליף פיתוחים טכנולוגיים אחת עם השניה מבלי לשלם תמלוגים. ולבינתיים דווקא AMD ניצלה את ההסכם הזה יותר מאינטל.

אבל איך שלא נהפוך את זה , הצרכנים הם המרוויחים הגדולים שכן הם מקבלים מעבדים שתואמים אחד את השני.

אתה צודק שAMD השתמשה בx86 אבל זה היה מאז ההקמה שלה , אני לא בטוח איך הם השיגו את השימוש בה, ועוד משהו זה לא העתק מדויק של x86 של אינטל, יש דברים ששופרו אם אני זוכר אינטל אפילו לא מכירה מה זה 3Dnow! (אם זה השם הנכון)

הנה ההוכחות

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=19;action=display;threadid=62823;start=10 התמונה בתגובה שלי, מוצא אי אילו הבדלים?

http://www.digit-life.com/archive.shtml?dl20040220

אתה ידע שבכלל אינטל רצתה להוציא סטנדרט משלה ל64 אבל פתאום אחרי יציאת ה64 של AMD הם הוציאו את ה E שלהם ותראו איזה פלא הוא בדיוק כמו של AMD ששלהם הוא בכלל לא 64 מלא (הוא תערובת בין 32 ל 64)

אז תגיד לי איך אנשים לא אמורים להסיק שאינטל "לקחה את הטכנו'?

פורסם

ה X86 הוא פטנט של אינטל, AMD לא רשמו שום פטנט על X86-64, יכול מאוד להיות שהם גם לא יכולים כי זה מבוסס על משהו שלא שלהם.

בכל מקרה אם אין להם זכויות על X86-64 אז אינטל לא גנבה שום דבר.

פורסם

אם כבר אז בוא נדייק אינטל יצרה את X86-32 ,

בנק' הזאת באה AMD ויצרה את X86-64 שהוא שיפור של X86-32.

אינטל היו לפחות לשפר משהו ב X86-64 כדי שזה לא יהיה דומה כל כך לAMD אבל לא, וגם לפחות היו נותנים קרדיט לחברה בAMD ששיפצו את X86-32 והפכו אותו לX86-64.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים