עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי ספק כוח

Featured Replies

פורסם

במידה ואני משתמש במחשב ופתאום מישהו מנתק לי את המחשב מהחשמל, זה מזיק לספק גם אם הוא איכותי?

Seasonic S12 520W

תודה.

פורסם

לספקים איכותיים יש יותר הגנות מאשר ספקים ג'נריים, זה לא אומר שהם לא יכולים להנזק אבל ברוב המקרים הם שורדים את זה.

פורסם
  • מחבר

האם זה ממש לא טוב כשמנתקים מחשב מהחשמל?

ומה אם זה קורה בתדירות יחסית גבוהה?

פורסם

זה לא בריא וזה לא נורמלי, אני חושב שאתה יודע את זה.

פורסם
  • מחבר

ברור שאני יודע, אך מה אם זה קורה בתדירות יחסית גבוהה?

פורסם

למה זה צריך לקרות בתדירות גבוהה, כל פעם כשאתה מסיים לשחק אתה מושך את הכבל מהשקע?

פורסם
  • מחבר

זה לא אני עושה את זה.. לפעמים מנתקים לי את זה אבל זה בתדירות מאוד נמוכה.

פורסם

עידן, זה לא מדויק.

ניתוק המחשב לא יגרום נזק לרכיבים באופן תאורטי.

ברגע שרכיב אלקטרוני מפסיק לקבל חשמל הוא מפסיק לעבוד, זה כמו שתוריד את המתג של האור.

הסבירות הגבוהה ביותר היא שהדיסק הקשיח ייהרס כתוצאה מנפילת מתח (כמובן שהיום יש הגנות שצריכות למנוע מצבים כאלו) וגם מערכת הקבצים יכולה להיפגע.

פורסם
  • מחבר

אז מבחינתך, ניתוק מחשב מהחשמל לא אמור לעשות נזק?

פורסם

עם ספק איכותי הוא אכן יעשה נזק לספק עצמו ולקשיח מכני.

פורסם
  • מחבר

באמת?

האמת שאני חושב שאתה צודק לגבי הקשיח, כי לאחר שהדלקתי את המחשב הוא היה איטי לאיזה 7 דק' בערך..

פורסם

ברור, הרי בהיעדר אל פסק, מתבצע נתק פתאומי של אספקת החשמל. במצב כזה, אם הקשיח היה בפעולה, המחט עשויה לגרום לנזק רציני לפלטות.

פורסם
  • מחבר

הנזק הוא רק על קשיח? אתה חושב שזה פגע גם בספק שלי?

ומה אם יהיה לי SSD?

פורסם

ל-SSD לא אמור לקרות כלום אם הספק איכותי מספיק ותקין.

פורסם

אין כל נזק לחומרה ולא לדיסק הקשיח מניתוק פתאומי של החשמל. כבר 20 שנה כל דיסק קשיח שמיוצר בנוי כך שברגע שהוא מפסיק לקבל מתח הראש עף מיידית למקום שבו הוא אמור להיות בכיבוי, לפניי שהפלאטות מספיקות לעצור

אתה יכול לנתק את המחשב מהחשמל בפתאומיותר כמה שבא לך. מה שכן, תחכה דקה לפניי שאתה מחבר אותו לחשמל מחדש

מבחינת מערכת הקבצים, כן יכול לקרות נזק אבל מערכות קבצים מודרניות (ext3, NTFS) מכילות הגנה מפניי זה שבדרך כלל מקטינה את הסיכויים משמעותית

האיטיות של המחשב בהפעלה מחדש אחריי כיבוי כזה יכולה להיות קושרה לתהליכים ברקע. בכיבוי מסודר, הזמן שלוקח כיבוי של המחשב מבחינתך הוא הזמן שבו תהליכים שפתוחים ברקע שומרים לדיסק מידע שלהם ויוצאים. בהפלה הבאה הם קוראים את המידע הזה מהדיסק. אם המידע לא נשמר (בגלל כיבוי פתאומי), יש תהליכים שיעשו הרבה עבודה מיותרת כדיי "לחזור למצב תקין" מבחינתם. למשל תהליך indexing שלא שמר לדיסק את הסטאטוס שלו ובהפעלה הבאה חושב שהוא צריך לסרוק שוב את כל הקבצים במחיצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים