עבור לתוכן

בקשה למפרט למחשב בייתי לצרכי תכנות ומעט גיימינג בסביבותה 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

המחשב הישן כבר לא מצליח לסחוב, במיוחד כשיש יותר מדי תוכנות שפועלות בו זמנית.

מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר לשימושים כלליים, קצת תכנות (פיתוח Android), הורדות וקצת Gaming.

חשוב לי במיוחד שהמחשב יהיה אמין ולא אצטרך לנסוע רחוק ולהפסיד יום עבודה כדי לתקן אותו.

1. מה התקציב המקסימאלי?

4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון אמינות

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

סביב ה200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

קצת תכנות, בעיקר Java בסביבת Eclipse לפיתוח Android, לצרכים פרטיים בלבד.

הרבה תוכנות פתוחות במקביל, הרמת DataBase מקומי, שימוש בתוכנות Office, הרבה חלונות דפדפנים וקבצי XML בתוכנות XMLSPY במקביל.

גם קצת גיימינג אבל לא כבד מדי מבחינת גראפיקה.

אני מניח שלא צריך מעבד חזק במיוחד אבל צריך זיכרון.

אני גם מוריד לא מעט סרטים וסדרות ככה שהארדיסק קטן מדי יהיה בעייתי עבורי.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש תדיר בתוכנות Office ושימושי מחשב כלליים

שימוש תדיר בהורדות utorrent

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

Starcraft2, אבל רוצה שהמחשב יוכל להריץ גם משחקים שיצאו בעוד שנתיים-שלוש (גם אם זה לא ב HIGH)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1060X1050, והמסך 22"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

באזור בו אני גר יש לא מעט הפסקות חשמל בתקופות החורף. אני חושש מנזק שעלול להיגרם למחשב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

אין צורך בציוד היקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

אני מניח שסביב ה5-6. המחשב נמצא בחדר עבודה, אבל אני לא רוצה לעבוד ליד משהו שמרעיש כמו טרקטור.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא, יש לי מקורי

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא. אני גר באזור השרון, קרוב לנתניה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בשבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא שדרוג מאסיבי. מקסימום משהו זול כמו רכישת זכרון נוסף. בגדול אני לא רוצה להתעסק איתו יותר מדי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כרגע, הנקודה להשוואה שיש לי היא אחד המחשבים המומלצים בKSP:

http://ksp.co.il/?uin=16089#

תודה מראש

:hi:

פורסם
  • מחבר

אני אפרט על האופציה ב KSP:

סל קניות

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD]

[TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD]

[TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD]

[TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD]

[TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD]

[TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]cartempty.png[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]iVB5[/TD]

[TD=class: cartcolpic, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD]

[TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחשב נייח Desktop Intel Core i7 4820K 3.7Ghz - iVB5[/TD]

[TD=class: cartcolprice, bgcolor: #FFFFFF, align: center]4200[/TD]

[TD=class: cartcolqnt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]minus-icon.png1plus-icon.png[/TD]

[TD=class: cartcolfinal, bgcolor: #FFFFFF, align: center]4200[/TD]

[TD=class: cartcoldel, bgcolor: #FFFFFF, align: center]101.png[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28528[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i7 4820K 3.7Ghz 10MB L3 Cache s2011 - Box‎[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]27334[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Arctic Alpine 20 PLUS CO CPU Cooler‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22963[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]23582[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]זכרונות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 ‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28673[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כרטיסי מסך[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Sapphire Radeon R7 240 BOOST 2GB DDR3 VGA DVI HDMI PCI-E‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29175[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]דיסקים קשיחים[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]29579[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]צורבי DVD[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Black Sata‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]כרטיסי קול[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏On Board 7.1 Channel Audio‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]ציוד רשתות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏On Board 10/100/1000‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22360[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]ספקי כוח[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Antec Basiq 550W Active PFC 12cm PSU VP550P (Retail)‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]26149[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מארזים[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Sharkoon VS3-S Black Chrome ATX Case No PSU‎[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מה דעתכם?

אפשר למצוא יותר טוב, עבור מחשב שישמש למשחקים, תכנות, ושימוש כללי?

תודה

פורסם

קצת מוגזם לדעתי (בעיקר המעבד ומכאן גם הלוח)

אני חושב שתוכל להסתפק בi5

אלא אם אתה עושה oc

בכל מקרה מחשב מוגזם ואפשר לרדת במעבד ומכאן גם בלוח שרק הלוח 800 שקל פחות ואז יהיה אפשר לשדרג כוננים / מארז /כרטיס מסך / ram

פורסם

אני אתייחס למפרט מ KSP:

1. למחשב שבו אתה עושה "קצת תכנות" ו"קצת משחקים" אין צורך במעבד Core i7 לסוקט 2011, אלא אפשר להסתפק במעבד Core i5 מהדור הנוכחי (סוקט 1150) או אם ממש יש צורך - במעבד Core i7, גם כן לסוקט 1150. הדבר יוביל כמובן לשינוי בלוח וגם כנראה לקירור המעבד.

2. אין טעם לקחת היום 8GB ב-2 מודולים של 4GB כל אחד - לוקחים מודול אחד של 8GB וזהו, שכן כך תשאר לך האפשרות להוסיף עוד זיכרון בעתיד.

אגב, אם המחשב היה מיועד לתכנות "כבד", הייתי ממליץ על 16GB, אבל ל"קצת תכנות" 8GB אמורים להספיק (קח 16GB רק אם הדבר מתאפשר מבחינת התקציב ורק אם אתה ממש צריך).

3. לדעתי אין טעם לקחת כרטיס מסך כמו שבמבצע (ה R7 240), שכן הוא עדיף במעט על הליבה הגרפית המובנית במעבד ולמשחקים הוא לא ממש יעזור לך.

4. במפרט הנ"ל אין כונן SSD, שזו טעות. טעות גדולה יותר היא להכניס דיסק קשיח מסדרת Black במקום כונן SSD ודיסק קשיח במהירות 7200rpm. בנוסף, מכיוון שכתבת שאתה רוצה כמה שיותר מקום, עדיף לקנות דיסק קשיח בנפח 2TB, שכן בחישוב יחס העלות ל GB, דיסק קשיח כזה יהיה יותר משתלם מאשר דיסק של 1TB.

5. ספק הכח במפרט הוא בסדר, אבל עדיף לקחת ספק יותר איכותי של FSP או Seasonic.

6. אני לא ממש מכיר את המארז הזה (קישור לאתר היצרן), כך שאני לא יכול להעיד על איכותו, אבל נראה שאין לו יציאות USB 3.0 וחבל לקחת מארז בלי יציאות כאלו.

הנה מפרט שיתאים לך יותר לדעתי:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 861/844

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 447/438

זכרונות - DDR3 - לנייח

JM1600KLH-8G - Transcend - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 512Mx8 (16pcs) - Transcend Je...

כמות: - 1 - 350/343

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

426018336-3095 - Gainward - Geforce GTX750 GPU - 1GB GDDR5 128 bit memory - PCI-Express 3.0 interface - 2 Slot fan cooler - DVI,...

כמות: - 1 - 539/528

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE250BW - Samsung - 250GB Samsung 840 EVO 2.5 inch SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 723/709

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST2000DM001 - Seagate - 2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 - (ST2000DM001)...

כמות: - 1 - 395/387

מארזי מחשב - ATX מארז

Antec-One - Antec - Antec-One Mid-Tower case - 2 120mm fans included - 3 120mm more fans optional - Three 5.25 inch driv...

כמות: - 1 - 223/219

ספקי כח - ATX

SS-550RT - Seasonic - 550W - 80 PLUS Gold certified - 120mm Super low noise fan - Active PFC - Short circuit, over voltage...

כמות: - 1 - 330/323

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 129/126

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 80/78

4077.00 / 3995

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2823

הערות:

1. שמתי לך כונן SSD בנפח 250GB ודיסק קשיח בנפח 2TB. אם אתה רוצה לחסוך, אתה יכול לקחת כונן SSD דומה בנפח 120GB, דבר שיחסוך לך כ-300 ש"ח, אבל לא הייתי ממליץ לקחת דיסק קשיח קטן יותר, לאור מה שכתבת בדרישות שלך.

2. כרטיס המסך שבמפרט הנ"ל הוא לא הכי חזק שיש כמובן, אבל הוא יותר טוב מה R7 240, והוא אמור לאפשר לך להריץ את רוב המשחקים על הגדרות בינוניות. אני רוצה גם לציין שבחרתי את כרטיס המסך הכי זול מהדגם הזה שמצאתי,דבר שכנראה אומר שהקירור שלו הוא לא הכי טוב, אבל זה פחות חשוב כי כרטיס המסך הזה מתחמם פחות. מה שכן, אני לא בטוח לגבי רמת הרעש של הקירור הזה. אם תרצה, בתוספת של כ-100 ש"ח אפשר לקחת כרטיס זהה עם קירור יותר טוב.

3. במפרט הנ"ל יש 8GB זיכרון, שזה אמור להספיק לך ל"קצת תכנות", אבל אם אתה רוצה, אפשר בתוספת של כ-350 ש"ח להוסיף עוד 8GB זיכרון.

4. המארז שבמפרט הנ"ל לא כולל חומרים סופגי רעשים, אבל מצד שני ספק הכח והקירור למעבד אמורים להיות שקטים, כך שלא אמורה להיות בעיית רעש (הדבר היחיד שאני לא בטוח לגביו הוא הקירור של הכרטיס המסך, כפי שציינתי קודם).

עריכה:

טוב, מכיוון ששמתי לב שכתבת שאתה רוצה שירות נוח במידה ויש בעיה במחשב, אני אציע לך מפרט דומה גם מ TMS. הבעיה היא שאין להם בדיוק את אותם הרכיבים והמחירים קצת שונים, אבל הם מציעים משלוח עד הבית בחינם עם שליח ואיסוף והחזרת המחשב בחינם במידה ויש בעיית חומרה (ראה פה). המפרט הבא כולל כרטיס מסך יותר טוב, ומארז וספק כח אחרים לעומת המפרט הקודם שהצעתי:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪920

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪389

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - מחיר מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪649

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪738

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪415

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪4389

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4302 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/7w5pvlej

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההצעה!

בהנחה שאני יכול להשקיע עד 4500 ש"ח, (ז"א עוד 100 ש"ח להצעה האחרונה שהעלת), איזה רכיב היית משנה, אם בכלל?

פורסם

עבור המפרט מ TMS:

1. שכחתי להכניס למפרט השני את ההרכבה בחינם שהחנות מציעה.

2. אם אתה מעוניין ביותר מ"קצת תכנות", ניתן לחסוך ע"י קניית הלוח H81M-HD3 (חוסך כ-150 ש"ח, יכול להיות שתרצה לשנות ללוח הזה בכל מקרה), וכן לקחת באנדל אחר (זול יותר) של מארז וספק, כמו ה Redline 01 USB3 + Seasonic 450W RT 80+GOLD הזה, שחוסך כ-200 ש"ח. בכסף שנחסך, ובתוספת של ה-100 ש"ח, אני רואה שתי אפשרויות:

א. אולי תרצה לקחת מעבד חזק יותר כמו ה Core i7-4790.

ב. אפשרות אחרת היא להישאר עם ה Core i5-4590 ולקחת 16GB זיכרון.

3. אם אתה רוצה לשפר את הביצועים במשחקים, אפשר לקחת כרטיס מסך קצת יותר חזק, כמו ה Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 הזה בתוספת של כ-150 ש"ח. אבל בהתחשב בדרישות שלך, אני לא בטוח שההשקעה הזו תשתלם לך.

חוץ מזה אני לא רואה מה ניתן לשדרג עוד במפרט הזה בכ-100 ש"ח - הקירור למעבד מצויין, הזיכרון סטנדרטי, כמו גם הכונן האופטי, והדיסק הקשיח וכונן ה SSD בעלי נפח גדול.

אני אציין שוב את הנקודות בהן ניתן לחסוך:

1. כונן ה SSD - ניתן לקחת אחד בנפח קטן יותר (120GB).

2. ניתן לחסוך ע"י החלפת הלוח ל H81M-HD3.

3. ניתן להחליף את באנדל המארז והספק לאחד יותר זול.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף להוציא כמה שצריך ולא להצטער ולשדרג בהמשך על פני חיסכון של 200 ש"ח היום.

המפרט האחרון שהצעת לי בהודעה מספר #4 נשמע לי מצויין. אני לא מנסה לבנות מכונת משחקים (בשביל זה יש לי Xbox) - אבל כן רוצה שבעתיד אוכל לשחק משחקים בצורה סבירה.

אלא אם כן תציע רעיון אחר, אני אזמין אותו מחר על הבוקר.

רק שתי שאלות קצרות:

1. האם יהיה אפשר בעתיד פשוט להוסיף עוד 8GB של זיכרון? היום הוא עולה 319 ש"ח ואני מניח שבעתיד הוא יהיה זול יותר. האם זה ישנה משהו?

2. לגבי הזיכרון SSD - מה בעצם אמורים להתקין עליו כדי לשפר את הביצועים? רק את המערכת הפעלה? מה עוד?

שוב תודה

פורסם

בקשר לזיכרון - הצעתי לך לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון שתומך בעד 32GB ומודול אחד של 8GB, כך שהוספת עוד מודול אחד של 8GB היא בהחלט אפשרית (זאת גם לא ממש פעולה קשה לביצוע - פשוט דוחפים את המודול לסלוט, מוודאים שהוא ננעל במקום וזהו). האם זיכרון DDR3 יעלה יותר או פחות בעתיד - אף אחד לא יודע, אבל בשלב מסויים הוא יוחלף ואז יהיה קשה להשיג מודולים כאלו (דבר שמביא לעליית מחירים), בדיוק כמו שקורה עם ה DDR2 עכשו.

בקשר לכונן ה SSD - מדובר בדיסק קשיח לכל דבר, רק שהוא קטן יותר בנפחו ומהיר הרבה יותר. לכן רצוי להתקין עליו את התוכנות שבהן נעשה השימוש הכי תדיר וכמובן את מערכת ההפעלה. אם אתה משתמש בתוכנות שניגשות לקבצים מספר רב של פעמים, כלומר חלק ניכר מזמן הריצה של התוכנות תלוי בזמן הגישה לדיסק הקשיח, הרי שתרצה למקם את הקבצים האלו על כונן ה SSD בכדי לגרום לתוכנות לעבוד מהר יותר. מבחינת משחקים הדבר יבוא לידי ביטוי בטעינה מהירה יותר של מפות למשל.

לאור השאלות שלך, אני מתחיל לחשוב שהמפרט שהצעתי לך הוא קצת מוגזם (overkill) - אולי כדאי לך לשקול כונן SSD בנפח 120GB ולוח קטן יותר, ובפרט את ה H81M-HD3 שהזכרתי קודם (מאפשר שידרוג ל 16GB ב-2 מודולי זיכרון).

כמו כן אציין שהבאנדל של המארז והספק הוא דיי משתלם ושניהם איכותיים, כאשר המארז עצמו מיועד יותר למשחקים מעצם העובדה שהוא יותר מאוורר (מגיע עם 3 מאווררים), אבל אני לא חושב שתהיה בעיה להגיע איתו לרמת שקט של 5-6 (יש למארז בקר מאווררים לשליטה על עוצמת המאווררים בכדי להקטין את הרעש). ובכל זאת, כפי שציינתי קודם - עדיין אפשר לשקול מארז וספק אחרים, זולים יותר, אם תרצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים