עבור לתוכן

בעיה בשידרוג זיכרון ראם

Featured Replies

פורסם

1. בדיקת +memtest86 היא אחת הבדיקות הכי טובות לבדיקת הזיכרון. מה שהיא עושה זה להכניס תבניות ביטים לזיכרון ואז היא משווה בין הערכים שאמורים להיות בזיכרון לערכים שנמצאים שם בפועל. אם אין בעיה בזיכרון הערכים האלו אמורים להיות זהים. אם מזוהה שגיאה כלשהי, הרי שיש בעיה בלוח, בזיכרון או במעבד. את התוכנה יש להריץ מחוץ למערכת ההפעלה (מ CD או מ DoK) ואני ממליץ לתת לה לרוץ במשך 3 סבבי בדיקות. המטרה היא קודם לוודא שכל מודולי הזיכרון שלך תקינים. אם לא מתגלות שגיאות באף אחד מהמודולים, הרי שהם תקינים והבעיה היא בשילוב שלהם.

רק שיהיה ברור - שגיאות בזיכרון יכולות לגרום לכל מיני בעיות ובעיקר למסכים כחולים. ברמה הכי בסיסית הכוונה בשגיאה בזיכרון הוא שערך שאמור להיות 1 הוא בעצם 0 או הפוך.

2. בעקרון הגישה הכי פשוטה היא "אם זה עובד, אל תגע בזה", פשוט בגלל שיש סיכוי קטן שמשהו ישתבש בדרך (הפסקת חשמל למשל), ואז תהיה בעיה להפעיל את הלוח, וזאת הגישה שמתאימה לרוב האנשים. אצלך כבר יש בעיה, אז אתה חייב לעדכן את הביוס ולראות האם הדבר פותר אותה.

עדכון ביוס הוא למעשה כמו כל עידכון תוכנה או דרייבר אחר - המטרה שלו היא לשפר תאימות ולתקן באגים שמתגלים.ולכן אנשים שמבינים קצת יותר מהמשתמש הפשוט בד"כ דואגים שהביוס שלהם יהיה מעודכן לגירסה האחרונה.

3. כן, עכשו מצאתי את אותו עמוד (למעשה קובץ PDF - קישור) שמופיע בתמונה שלך. זה אכן מגיע ישירות מהאתר של אינטל, אבל בגלל שלא ניתן לראות את הכתובת המלאה בתמונה שפירסמת חשבתי שמדובר באתר צד שלישי כלשהו.

4. באתר של אינטל יש 3 קבצים - אתה צריך את השלישי (PRG3110H.86A.0071.EB.EXE). הפעלת הקובץ הזה אמורה להתקין תוכנה שתטפל בעצמה בכל הענין של עדכון הביוס שלך. זה הכי פשוט והכי מהיר וגם באתר של אינטל כתוב שזו השיטה הכי נפוצה (This method is the most commonly used).

הערה - אם זה לא יעבוד משום מה, אתה תצטרך לעבור לשיטה אחרת

5. מוזר ששילוב של 2 מודולי זיכרון וכרטיס מסך גורם לבעיה אבל כל שילוב של 2 מהם (2 מודולי זיכרון בלי כרטיס מסך או מודול זיכרון אחד וכרטיס מסך) עובד. זה אכן נשמע כמו בעיית אי-תאימות שעדכון ביוס יכול לפתור, אבל זה לא שולל בעיה בלוח עצמו או בספק הכח.

אני מציע לך קודם כל להביא את המחשב למצב יציב. במקרה שלך אתה יודע שהמחשב יציב כאשר מותקן כרטיס המסך ומודול הזיכרון המקורי. לאחר מכן תבצע את עדכון הביוס. לאחר שתראה שהמחשב עובד לאחר העדכון, תוסיף את מודול הזיכרון החדש ותראה אם הבעיה נפתרה.

הערה - הסיבה שאני מציע שלא להשתמש במודול הזיכרון החדש היא שיש אפשרות שהוא לא תקין או שיש בעיית אי-תאימות עם הלוח, דבר שיכול לגרום לשגיאות בזיכרון, וזה יכול לגרום לבעיה בעדכון הביוס.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום ותודה על התגובה.

הורדתי את קובץ העדכון של הביוס. וקיבלתי את ההודעה המצורפת.

בחיפוש קל מצאתי את הקישורים הבאים:

https://communities.intel.com/thread/16632?start=0&tstart=0

https://communities.intel.com/thread/20362?start=0&tstart=0

כך שזה גורם לי לחשוב שיש בעיה בעדכון לוח האם הזה, זה לא נראה שנמצאו פתרונות.

רעיונות/הצעות כלשהן?

תודה מראש.

פורסם

נראה שתוכנת ההתקנה פשוט לא תקינה (גם אצלי היא מציגה אותה שגיאה). אני מניח שאינטל לא יטרחו אפילו לטפל בזה, שכן הלוח שלך כבר לא מיוצר או נתמך.

בשני הדיונים שקישרת אליהם מציעים לבצע את העדכון בעזרת אפשרות ה Recovery. בעמוד הזה יש לך הסבר איך לעשות את זה בדיוק - יש גם סרטון וגם קובץ PDF שמסבירים את התהליך. בגדול מה שאתה צריך לעשות זה להוריד את העדכון, לחלץ ממנו את הקובץ בעל סיומת ה BIO, להעתיק אותו אל כונן USB, דיסקט או לצרוב ל CD, לכבות את המחשב ולנתק אותו מהחשמל, להוציא את הג'מפר המתאים (תבדוק בחוברת של הלוח שלך לגבי המיקום המדוייק של הג'מפר הזה), לחבר את המחשב לחשמל, לדאוג שההתקן שבו נמצא קובץ הביוס המעודכן יהיה מחובר/בתוך הכונן המתאים, להדליק את המחשב, לתת למחשב לבצע את העדכון (כתוב שזה אמור לקחת 2-5 דקות) שבסופו המחשב ייכבה או יבקש שתכבה אותו, תנתק את ההתקן עליו נמצא העדכון, תחזיר את הג'מפר למקומו המתאים ותפעיל מחדש את המחשב. טוב, זה לא היה בגדול - זה היה הסבר כמעט אחד לאחד כפי שכתוב בקובץ ה PDF, אבל בכל מקרה זה לא נראה מסובך במיוחד לביצוע.

קישור לסרטון:

האפשרות השנייה לביצוע העדכון היא להפעיל את המחשב עם DOS. זאת בעיה מכמה סיבות:

א. רוב המשתמשים לא יודעים לעבוד היום עם DOS (הרוב רגילים למסך גרפי שהשליטה בו היא עם עכבר ולא לכתיבת פקודות עם המקלדת).

ב. יש צורך בהשגת מערכת ההפעלה DOS (זה לא משהו שמגיע עם Windows).

ג. יש צורך בהפעלת ההתקן עליו נמצאת תוכנת העדכון ועדכון הביוס עצמו, דבר שיכול לדרוש דרייברים במידה ואתה משתמש בכונן אופטי. אם אתה משתמש בדיסקט (שדיי בטוח שאין לך) אז לא צריכה להיות בעיה. אם אתה משתמש בכונן USB, אני לא לגמרי בטוח מה יקרה, אבל אני יודע שבמחשב שלי אם אני מדליק אותו כאשר כונן USB מחובר אליו, המחשב מתייחס אליו כמו אל דיסק קשיח רגיל. כמובן שבכדי שתהיה לך אפשרות לגשת אליו ב DOS אתה צריך שהוא יהיה מפורמט עם מערכת קבצים FAT או FAT32 (לא NTFS).

פורסם
  • מחבר

שלום,

ראשית תודה על התגובה והתנצלות שלא הייתי פנוי להתעסק עם זה ביומיים האחרונים.

פחדתי מאוד מהתעסקות עם העדכון הזה אך החלטתי לבצע אותו בכל מקרה.

קראתי הכל וביצעתי את כל סדר הפעולות כפי שרשמת וכפי שרשום בקבצים שצירפת.

כאשר ניסיתי להפעיל את המחשב, לצורך העדכון, המאווררים פועלים אך על המסך לא קורה כלום. חיכיתי כ6 דק' וכיבית את המחשב ידנית.

חשבתי שאולי הבעיה היא שימוש בשקע USB קידמי, ניסיתי שוב עם אחורי, אותו דבר. שוב חיכיתי כ6 דק' וכיביתי את המחשב.

חיברתי את הג'אמפר וריסטרט.

ע"פ התוכנה CPU-Z לא עודכן שום דבר, גרסת הביוס עדיין מ2007. (חשבתי אולי זה התעדכן ופשוט לא ראו על המסך מסיבה כלשהי)

הפעלה עם DOS ככל הנראה לא על הפרק לנוכח הקשיים שהעלת.

רעיונות כלשהם?

תודה מראש.

פורסם

אם אתה מנתק את הג'מפר הנכון (ראה עמוד 53 בחוברת של הלוח) לא מופיע כלום על המסך? זה מוזר.

נסה לנתק את כרטיס המסך הנפרד ותחבר את המסך לכרטיס המסך המובנה. כמו כן וודא שכונן ה USB מפורמט ל FAT32 או ל FAT (למרות שזה לא כתוב בשום מקום). אתה יכול גם לנסות את השיטה גם באמצעות CD, אבל אם לא מופיע כלום על המסך לאחר ניתוק הג'מפר, זה כנראה לא יעבוד.

טוב, אם התוכנה ל Windows לא עובדת ולא ניתן לבצע את עדכון הביוס באמצעות מצב ה Recovry, אין ממש ברירה אלא להשתמש בעדכון בעזרת DOS.

אני אנסה למצוא לך פתרון לביצוע העדכון הזה בקלות יחסית.

עריכה:

טוב, בהנחה שאתה יכול לבצע איתחול מכונן USB ויש לכך התקן USB פנוי (הכוונה ל Disk On Key אם זה לא ברור), זאת הפרוצדורה שהגעתי אליה:

1. תוריד תוכנה בשם Rufus מהאתר הזה:

http://rufus.akeo.ie/

מטרת התוכנה הזו היא לפרמט את כונן ה USB כך שיהיה ניתן לאתחל ממנו. אזהרה - כל המידע שנמצא בהתקן ה USB יימחק, אז אם יש שם מידע חשוב מומלץ לגבות אותו קודם.

2. הפעל את התוכנה. וודא שהתקן ה USB הנכון נבחר. כמו כן וודא שמערכת הקבצים שנבחרה היא FAT או FAT32. הדבר הכי חשוב הוא לוודא שהאפשרות Create a Bootable Disk מסומנת ושהאפשרות שנבחרה היא FreeDos (הקבצים המתאימים מובנים בתוכנה, כך שאין צורך להוריד קבצים נוספים). ראה תמונה להמחשה:

282exrl.jpg

3. לחץ על כפתור Start לאתחול כונן ה USB והפיכתו לבר-אתחול (bootable).

4. הורד את עדכון הביוס ל DOS. במקרה שלך אתה צריך להוריד מהאתר של אינטל (קישור, למרות שכבר יש לך אותו) את קובץ ה ZIP (השני ברשימה).

5. בקובץ ה ZIP שהורדת יש 3 קבצים:

IFLASH2.EXE

PR0071.BIO

PR0071.ITK

חלץ אותם מקובץ ה ZIP והעתק אותם לכונן USB.

כעת יש לך כונן USB שניתן לאתחל ממנו ל DOS והוא מכיל את עדכון הביוס ללוח שלך.

6. הפעל מחדש את המחשב ודאג לכך שהוא יאתחל מכונן ה USB. לפי העמוד הזה מאתר של אינטל, אתה אמור להיכנס לביוס (עם F2), ללכת לתפריט Boot, להפעיל את האפשרות Enable USB Boot ולשמור את ההגדרות (ע"י לחיצה על F10).

7. בשלב הזה המחשב אמור לאתחל מכונן ה USB. בהתחלה יופיע לך תפריט לבחירת שפה (זה חסר משמעות, אז אתה יכול לבחור באחת מ-2 האפשרויות או פשוט להמתין כמה שניות), ולאחר מכן אתה אמור לקבל את שורת הפקודה - יופיע לך <\:C (או אות כונן אחרת במידה ו DOS מצליח לזהות מחיצות מהדיסק הקשיח שלך משום מה).

8 לפי אותו עמוד מסעיף 6, אתה צריך לכתוב את הפקודה הבאה בכדי להתחיל בתהליך עדכון הביוס:

IFLASH2 /PF PR0071.BIO

עקוב אחר ההוראות והמתן לסיום תהליך העדכון. אין לכבות את המחשב במהלך עדכון הביוס.

אני מקווה שזה יעזור לך. את כל השלבים חוץ משלב 8 ניסיתי בעצמי. למעשה את שלבים 6-8 ניסיתי במכונה וירטואלית, אך שלב 8 החזיר שגיאה שכנראה נובעת מכך שמדובר במכונה וירטואלית ולא במחשב אמיתי.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום ותודה על התגובה המפורטת.

עקבתי אחר ההוראות לעדכון מDOS ובסוף קבלתי את הודעת השגיאה המצורפת.

אך יחד עם זאת, חדשות טובות!!!!!! ע"פ CPU-Z עדכון הביוס הצליח :beerchug:

אם כן, חיברתי את הכרטיס מסך ביחד עם שני כרטיסי הזיכרון והפלא ופלא.... זה עובד!!!!!! והכל נראה ומרגיש תקין.

לכן:

א. אם הודעת השגיאה הזאת אמורה להגיד לי משהו אשמח לדעת.

ב. אם לא, אז הגיע זמן התודות: המון המון תודה על העזרה המושקעת!

smalul אתה תותח/מלך/גבר/נסיך/שפיץ/שפיץ פלייר או כל כינוי אחר שעושה לך את זה.

אני לא בטוח אם אתה עושה את זה בהתנדבות או בתשלום אבל העזרה שלך שווה זהב!

הלוואי שכל ה"עזרות" בפורומים כאלה או אחרים היו ברמה הזאת - מניסיוני הדל זו רמה שנתקלתי בה רק בפורומים מחו"ל- אז שאפו.

ושוב, המון תודה עד הפעם הבאה.....

פורסם

אחרי עדכון ביוס יש לאפס את נתוני הביוס, שכן הנתונים הקיימים מתאימים לגירסת הביוס הקודמת. אם לא עושים זאת, באתחול הבא נתוני הביוס פשוט יתאפסו לערכי ברירת המחדל, וזה בדיוק מה שקרה פה. בקיצור, אין לך מה לדאוג - ההודעה הזו אמורה להופיע פעם אחת בלבד, ואם היא משום מה מופיעה בכל אתחול פשוט תיכנס לביוס, תשמור את הערכים ותצא ממנו (בד"כ האפשרות נקראת Save & Exit או משהו דומה).

תהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים