עבור לתוכן

עזרה| נקודות במסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה. אני לא איזה טכנאי ואני גם לא מבין הרבה אבל אני יכול להחליף את הכרטיס מסך ולנסות, אבל לוח אם ומעבד אין מצב אני מנסה אפילו.

המחשב הוא של חבר שלי כמו שכבר רשמתי אז אני יחליף את הכרטיס שאני יוכל.

פורסם

@ServX

האם אתה בטוח שכרטיס המסך נבדק "בכל הפרמטרים"? אם התלוננת על בעיה מסויימת, יש סיכוי שבדקו את הכרטיס רק בהקשר של הבעיה הספציפית הזו. בכדי לבדוק כרטיס מסך, צריך להריץ עליו תוכנת benchmark (או מספר תוכנות כאלו) וצריך לתת למישהו לשבת ולהסתכל על המסך כל הזמן הזה. לכן אם לא אמרת שיש בעיה של ארטיפקטים, יכול להיות שפשוט לא הקצו טכנאי שיישב מול המסך במשך כל זמן הבדיקה.

העובדה שאותה הבעיה מופיעה בשני כרטיסי מסך שונים, ומכיוון ששללת את ספק הכח כגורם, הרי שסביר להניח שיש בעיה בלוח או במערכת ההפעלה (דרייברים). במקרה שלך הייתי מנסה מערכת הפעלה live כלשהי בכדי לראות האם מדובר בבעיית חומרה (אם הבעיה מופיעה גם במערכת הפעלה אחרת).

@Adir652

גם לך אני ממליץ קודם לנסות מערכת הפעלה live כלשהי (בדוק את Hiren's BootCD) בכדי לראות האם מדובר בבעיית חומרה.

לאחר מכן אני מציע לך לנסות את כרטיס המסך שלך במחשב אחר ואם אפשר - כרטיס מסך אחר במחשב שלך. כך סביר להניח שתוכל לדעת האם יש בעיה בכרטיס המסך שלך או לא.

פורסם
  • מחבר
@ServX

האם אתה בטוח שכרטיס המסך נבדק "בכל הפרמטרים"? אם התלוננת על בעיה מסויימת, יש סיכוי שבדקו את הכרטיס רק בהקשר של הבעיה הספציפית הזו. בכדי לבדוק כרטיס מסך, צריך להריץ עליו תוכנת benchmark (או מספר תוכנות כאלו) וצריך לתת למישהו לשבת ולהסתכל על המסך כל הזמן הזה. לכן אם לא אמרת שיש בעיה של ארטיפקטים, יכול להיות שפשוט לא הקצו טכנאי שיישב מול המסך במשך כל זמן הבדיקה.

העובדה שאותה הבעיה מופיעה בשני כרטיסי מסך שונים, ומכיוון ששללת את ספק הכח כגורם, הרי שסביר להניח שיש בעיה בלוח או במערכת ההפעלה (דרייברים). במקרה שלך הייתי מנסה מערכת הפעלה live כלשהי בכדי לראות האם מדובר בבעיית חומרה (אם הבעיה מופיעה גם במערכת הפעלה אחרת).

@Adir652

גם לך אני ממליץ קודם לנסות מערכת הפעלה live כלשהי (בדוק את Hiren's BootCD) בכדי לראות האם מדובר בבעיית חומרה.

לאחר מכן אני מציע לך לנסות את כרטיס המסך שלך במחשב אחר ואם אפשר - כרטיס מסך אחר במחשב שלך. כך סביר להניח שתוכל לדעת האם יש בעיה בכרטיס המסך שלך או לא.

מדובר בבעיית חומרה 100% התקנתי 2 וינדוס מדיסקים שונים ויש את הבעיה הזו.

פורסם

איך ההשפעה קורית :

במקרה הקלאסי יש קצר בין 2 תאי זיכרון בתוך ציפ RAM של הכ מסך, ונוצרת תלות ביניהם. 2 אפשרויות למשל :

כתיבה לתא A מביאה לכתיבת המידע לתא A ובטעות גם לתא B. כשהכ מסך ינסה בהמשך לקרוא מתא B המידע שם לא יהיה נכון

כתיבה לתא A כותבת לתא A בלבד, אבל ניסיון קריאה מתא B מחזיר את המידע ששמור בתא A במקום בתא B

תחשוב עכשו מה קורה כשתא A אחראי על הקול (שעובר דרך הכ מסך אם הוא מגיע למסך ב HDMI) ו B על הפיקסל הנל. כל כתיבה לתא A (שמתקיימת כל הזמן כשיש קול, או מידי פעם כשתהליך פינוי זיכרון כלשהוא עובר שם כשהתא לא בשימוש) מביאה לכך שאותו מידע מגיע לפיקסל (והופך להיות סתם צבע לא קשור כלשהוא)

מה שכן, המידע שמגיע למסך נכתב לזיכרון RAM בתוך המסך, ואותה תקלה בדיוק יכולה להיות גם במסך. אני הייתי ממליץ לבדוק את המסך על מחשב אחר או אם כ מסך אחר כדיי לוודא שהתקלה לא נמצאת במסך

פורסם

בינארי אתה תמיד מפתיע אותי עם המידע ... שמחתי להחכים !

פורסם
  • מחבר
איך ההשפעה קורית : במקרה הקלאסי יש קצר בין 2 תאי זיכרון בתוך ציפ RAM של הכ מסך, ונוצרת תלות ביניהם. 2 אפשרויות למשל : כתיבה לתא A מביאה לכתיבת המידע לתא A ובטעות גם לתא B. כשהכ מסך ינסה בהמשך לקרוא מתא B המידע שם לא יהיה נכון כתיבה לתא A כותבת לתא A בלבד, אבל ניסיון קריאה מתא B מחזיר את המידע ששמור בתא A במקום בתא B תחשוב עכשו מה קורה כשתא A אחראי על הקול (שעובר דרך הכ מסך אם הוא מגיע למסך ב HDMI) ו B על הפיקסל הנל. כל כתיבה לתא A (שמתקיימת כל הזמן כשיש קול, או מידי פעם כשתהליך פינוי זיכרון כלשהוא עובר שם כשהתא לא בשימוש) מביאה לכך שאותו מידע מגיע לפיקסל (והופך להיות סתם צבע לא קשור כלשהוא) מה שכן, המידע שמגיע למסך נכתב לזיכרון RAM בתוך המסך, ואותה תקלה בדיוק יכולה להיות גם במסך. אני הייתי ממליץ לבדוק את המסך על מחשב אחר או אם כ מסך אחר כדיי לוודא שהתקלה לא נמצאת במסך

הבעיה לא במסך, לא בכבל ולא בSoftware מה שנשאר זה החומרה, אני ינסה להחליף כרטיס מסך.

תודה D:

פורסם

הבעיה בוודאות לא במסך מסיבה פשוטה - בהודעה הראשונה בדיון הזה יש תמונת לכידת מסך שמראה את הבעיה (לא מדובר ב"תצלום מסך" שנעשה עם מצלמה שמצלמת את המסך הפיזי אלא בלכידת מסך שמעתיקה בדיוק את הפיקסלים המוצגים על המסך לקובץ תמונה). אילו הבעיה הייתה במסך, הרי שלא היה ניתן לראות את העיוותים הנ"ל בתמונת לכידת המסך.

פורסם
  • מחבר
הבעיה בוודאות לא במסך מסיבה פשוטה - בהודעה הראשונה בדיון הזה יש תמונת לכידת מסך שמראה את הבעיה (לא מדובר ב"תצלום מסך" שנעשה עם מצלמה שמצלמת את המסך הפיזי אלא בלכידת מסך שמעתיקה בדיוק את הפיקסלים המוצגים על המסך לקובץ תמונה). אילו הבעיה הייתה במסך, הרי שלא היה ניתן לראות את העיוותים הנ"ל בתמונת לכידת המסך.

זה ידוע לי הזכרתי את זה כבר כמה פעמים.

פורסם

אני שוב חוזר - זאת בעיית GPU קלאסית לפי ההגדרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים