עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

ושוב - אני לא מסכים.

עם כל הצער שבדבר, מהסרטון נראה שהיה פה כשל, חוסר עירנות ואולי אף שאננות של החיילים עצמם. בהחלט יכול להיות שיש גם כשל פיקודי ברמה גבוהה יותר - יכול להיות שלא תודרכו כראוי, יכול להיות שלא הובהר להם שיש מנהרות מתחת לאף שלהם, יכול להיות שהיו מותשים ממשימות אחרות שהוטלו עליהם ופשוט נרדמו. כל אלה צריכים להיות מתוחקרים באופן רציני.

להדחיק את זה כדי לא לפגוע בכבוד המתים מזמין את המתים הבאים בפילבוקסים אחרים. צריך לתחקר, להבין בדיוק מה קרה שם ואיך הצליחו המחבלים להיכנס לעמדה לאור יום מבלי שהבחינו בהם. לאחר שיופקו הלקחים יש להפיצם ולחדד את הנהלים כדי שלא נתעורר גם מחר לבשורות איומות כאלה ונקבור עוד חיילים.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
יכול להיות שהיו מותשים ממשימות אחרות שהוטלו עליהם ופשוט נרדמו.

מאוד הגיוני שהם ישנו שם, אבל זה לא דבר רע. הפילבוקס *מיועד* לשינה. זה פחות או יותר הדבר היחיד שאפשר לעשות בתוך גליל הבטון הזה עם רדיוס של מטר. יש עמדת תצפית למעלה, ולמטה כל השאר פחות או יותר תמיד ישנים..

מה שלא ברור זה למה הפילבוקס לא היה נעול, אבל מהסרטון עושה רושם שזה בגלל שאחד מהחיילים פשוט יצא רגע החוצה - וזה בדיוק מתי שהמחבלים החליטו לתקוף (באופן טבעי). זה אולי נוהל שאפשר לשפר, אבל איך? מה תגיד, שאסור לחיילים לצאת החוצה אפילו לא לרגע אחד בלי שהם קוראים לסיור שיבוא לחפות עליהם מבחוץ? זה אפשרי, אבל אני לא יודע עד כמה זה פרקטי בעולם האמיתי.

פורסם

עד כמה שאני מבין מהסרטון, הכשל העיקרי הוא בתצפיתן שאמור לאייש את עמדת התצפית למעלה. המחבלים רצו מרחק לא מבוטל בשטח פתוח לאור יום, מבלי שהבחינו בהם. הם הגיעו עד לעמדה עצמה ונכנסו פנימה מבלי שמישהו ישים לב. זה לא אמור לקרות.

הכשל השני לדעתי הוא שהשער החיצוני היה פתוח, לפחות כך זה נראה בסרטון. זה אפשר למחבלים פשוט להיכנס לעמדה ולירות בכל מי שהיה שם. נראה מהסרטון שהחיילים לא ראו מאיפה זה בא להם.

כשל שלישי הוא בדיווח של צה"ל שהחיילים נהרגו מירי נ"ט לעברם. חוסר הבנה של מה שקרה שם? טיוח? אין לי מושג, אבל זה מטריד.

בכל מקרה, אני לא מתיימר לתחקר את מה שקרה שם באופן רציני על סמך סרטון ערוך של חמאס. אני רק אומר שעל פניו נראה שהיה שם כשל בהתנהלות החיילים. גם התוצאה מצביעה על כשל: 5 חיילים הרוגים לנו, כמעט חטיפה ופצוע אחד (או הרוג אחד? לא ברור) לחמאס. לכן, לדעתי צריך לתחקר את זה באופן מיידי ורציני, גם אם המסקנות יפגעו מעט בכבודם של החיילים המתים. יכול להיות שהלקחים יצילו חיים של חיילים אחרים וזה חשוב לדעתי יותר מכל השאר. מצדי שלא יפרסמו את המסקנות לתקשורת, כדי לא לפגוע במשפחות.

פורסם
עד כמה שאני מבין מהסרטון, הכשל העיקרי הוא בתצפיתן שאמור לאייש את עמדת התצפית למעלה. המחבלים רצו מרחק לא מבוטל בשטח פתוח לאור יום, מבלי שהבחינו בהם. הם הגיעו עד לעמדה עצמה ונכנסו פנימה מבלי שמישהו ישים לב. זה לא אמור לקרות.

אמור זה שם של דג וגם אותו אוכלים.. התצפיתן בד"כ מסתכל לכיוון הגבול, אם המחבלים הגיעו מכיוון ישראל אז זה מסביר למה הוא לא שם לב אליהם אפילו אם הוא אכן היה שם ותיצפת.

פורסם
אמור זה שם של דג וגם אותו אוכלים.. התצפיתן בד"כ מסתכל לכיוון הגבול, אם המחבלים הגיעו מכיוון ישראל אז זה מסביר למה הוא לא שם לב אליהם אפילו אם הוא אכן היה שם ותיצפת.

כשיודעים שיש עשרות מנהרות ושהמחבלים יכולים לצוץ מכל כיוון, התצפיתן צריך להסתכל לכל הכיוונים. ואם מסיבה מסוימת הוא לא מסוגל מבחינה טופוגרפית למשל, צריך לתת זה מענה או גיבוי מכיוון אחר. בגלל זה כתבתי שיכול להיות שהיה כשל פיקודי ושאולי הם לא תודרכו כמו שצריך לאור איום המנהרות.

אני באמת לא מבין מה הניסיון הזה לגונן על מה שקרה באירוע הזה. התוצאה בלבד צריכה להספיק לנו כדי להבין שמשהו שם לא עבד כמו שצריך, שצריך להבין מה זה ולתקן אותו במהרה. אין לי מושג מה הכשל ואני יכול רק לנחש. בגלל זה צריך תחקיר רציני. זה עלול לקרות שוב בכל רגע!

פורסם

למה אין מערכות התראה אם מישהו/דמות מתקרבת או נכנסת לתוך שטח הפילבוקס?

במצב חירום, מוטב וראוי שיהיה גם חייל אחד ער למטה.

פילבוקס זה בעייתי... אפשר בקלות לאבד את הקשב זה ממש שוחק.

פורסם

אני באמת לא מבין מה הניסיון הזה לגונן על מה שקרה באירוע הזה.

אני לא מנסה לגונן על שום דבר, רק לתקן עיוותים שנעשים בחלק מהתלונות פה ע"י אנשים (לא בהכרח אתה) שברור לחלוטין שאין להם מושג מה זה בכלל פילבוקס.

וראיתי את זה לא רק פה אלא גם בפייסבוק, כל מיני אנשים שמתייחסים לזה כבסיס (!) או מוצב וכביכול לא מבינים "איך אין שומר בכניסה" וכל מיני כאלה.. אבל גם פה בדיון לא חסרות תלונות מוזרות של אנשים שברור שהם לא מבינים איך מתנהל פילבוקס.

פורסם
מאוד הגיוני שהם ישנו שם, אבל זה לא דבר רע. הפילבוקס *מיועד* לשינה.

בושה . הפילבוקס מיועד לתצפית וחותם בשטח . העובדה שישנים בו היא כורח המציאות ולא הייעוד .

:eek2:

פורסם

אמת .

פורסם
בושה . הפילבוקס מיועד לתצפית וחותם בשטח . העובדה שישנים בו היא כורח המציאות ולא הייעוד .

:eek2:

:facepalm:

פורסם

טרול .

- - - תגובה אוחדה: - - -

טרול .

פורסם

מה צודק ?

החצר אמורה להיות סטרילית .

אחרי מקרה אחד שהחמאס צץ מאחוריי כוחות צה"ל . שליט , הייתה אמורה להדלק נורה אדומה .

מישהו פה בכלל מבין שזה פעם רביעית/חמישית , שזה קורה ?

זה יכל להמנע בכל-כך הרבה דרכים , שזה פשוט מקומם שזה קרה .

ועוד פעם אני מציין : החיילים פעלו כשורה . התלונה שלי היא לפיקוד .

- - - תגובה אוחדה: - - -

חוצמזה , אם הייתם מנתחים את הסרטון , הייתם רואים שיש כאן מחדלים שזועקים לשמיים .

אף אחד לא ישן וכולם ככל הנראה היו על מדים מלאים .

החצר לא הייתה צריכה להראות ככה . לא אחרי מקרה שליט ובטח ובטח לא אחרי ארבע מקרי היתקלויות בשטח ישראל .

אני מניח שיש סיבה שהחצר בנויה כך (ולא ננמק מדוע ) , אבל זה בולשיט , היו צריכים לשנות את המבנה .

פורסם

ליאור, אין לך שמץ של מושג אם החיילים פעלו כשורה או לא. אתה לא יודע מה היו הנהלים שם, מה תדרכו אותם, האם הם היו מודעים או לא לאיום המנהרות, האם הם היו עירניים מספיק וכו'. יכול להיות שהבעיה הייתה בנהלים ובתדרוך וחוסר התאמתם לשטח. ומצד שני, יכול להיות שהתדרוך היה טוב אבל לא יושם כהלכה ע"י החיילים.

בהיעדר מידע ותחקיר רציני, אי אפשר לקבוע שהם כן או לא פעלו כשורה, זה פשוט מגוחך. הדבר היחיד שאפשר לומר זה שהתוצאה נוראית ושיש לבחון היטב כיצד למנוע את זה מלקרות בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים