עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

ובדיוק בגלל זה הדעות שלך מסוכנות למדינה שלנו ומוצאות מחוץ לחוק בכל מדינה נאורה. אתה לא טוב בהרבה מהאויב שלנו אם אתה קורא להשמיד אותם בגז. אם אתה קורא להוציא להורג בעינויים(!) יהודים שלא מסכימים לדעתך ומעזים להביע זאת.

ההבדל העיקרי, לשמחתי ולגאוות עם ישראל, הוא שאצל הערבים דעה קיצונית, רצחנית והזויה כמו שלך היא השלטת, בעוד שאצלנו אתה (ומפלגת עוצמה) הם מיעוט שבמיעוט וזניחים מבחינת השפעה פוליטית של ממש.

אין ספק שאנו מדינה ליברלית מדי אם דעות כמו שלך יכולות להישמע מבלי לתת את הדין על כך. האירוניה שלא מצליחה לחדור מבעד לקיצוניות שלך, היא שבמדינה כמו שאתה רוצה, במוקדם או במאוחר יקום מישהו קיצוני יותר ממך שיוציא גם אותך להורג בכיכר העיר. מישהו שירצה למשל להקים כאן תיאוקרטיה דתית ימנית קיצונית ויחליט שכל מי שלא מקיים תרי"ג מצוות, כמוך, דינו מוות.

כאמור, מזלנו שדעות מטורפות כמו שלך הן מיעוט שבמיעוט.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 298.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה שיש בך את תעצומות הנפש להמשיך ולהחזיק בדעתך זו אם, חלילה, בעוד 10 שנים אישתך תירצח בפיגוע בת"א שיבוצע ע"י "פלסטינאי" מסכן שנמצא כאן עם אשרת עבודה, או אם בעוד 20 שנה בנך ייהרג בעזה כשייכנס לבית ממולכד שצה"ל נמנע מלהפציץ בהוראת הפוליטיקאים.

צודק אתה באומרך שאצלנו דעתי היא דעת מיעוט ואילו אצל הערבים היא דעת הרוב. טועה אתה בגאוותך על כך, גאווה שלא תעזור לך במאומה כשנפסיד בקרב מול החיות הללו. אינני מחפש להיות "טוב בהרבה מהאויב שלנו" בתחום "המוסרי" כדבריך. אני מחפש להיות טוב ממנו, וממך, ביכולת לשרוד.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אין ספק שאנו מדינה ליברלית מדי אם דעות כמו שלך יכולות להישמע מבלי לתת את הדין על כך.

אנו חיים במדינה בה שופט קבע לאחרונה במפורש שקריאות "מוות ליהודים" הן התבטאויות לגיטימיות במסגרת חופש הביטוי, להזכירך. היות וכך, קריאות "מוות לערבים", כמו גם "מוות רק ליהודים מסויימים", לגיטימיות גם הן... או שהליברליות של מדינתינו מוגזמת לטעמך רק כשזה נוגע לביטוי דעות כמו שלי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

הסרת הכפפות ומתן חופש פעולה נרחב יותר לצה"ל. אבל מבלי להתיר כליל כל רסן, אלא עדיין תוך התחשבות מסוימת בחיי חפים מפשע בעזה. רק שהתחשבות זו, צריכה להיות לדעתי קטנה בהרבה מזו שהיא כיום.

בהתאם לדברים שנאמרו בהמשך, אני מציע שאותן המשימות בעזה שבכל זאת מחייבות נוכחות של כוחות חי"ר (בין אם במסגרת מדיניות כמו שאני רוצה לראות ובין אם במסגרת מדיניות כמו שאתה רוצה לראות), יבוצעו ע"י אותם האנשים שדורשים "התחשבות מסויימת בחיי חפים מפשע בעזה". שרדת? ברכותי, לא נתלה אותך בכיכר העיר כפי שהצעתי קודם. לא שרדת? לפחות תמות בהרגשה שעשית את המירב בשביל להיות מוסרי. win-win.

נערך על-ידי vic07

פורסם

ממש לא, וכבר כתבתי את זה. הליברליות מוגזמת משום שהיא סובלת גזענות קיצונית וקריאה לרצח. בין אם זה ערביי הגיס החמישי שמזדהים עם חמאס או קוראים מוות ליהודים, ובין אם זה חמאסניקים יהודים, כמוך, שקוראים להוצאה להורג של יהודים שאינם קיצוניים כמוהם ולהשמדה המונית בגז של מיליוני פלסטינים.

אם היה תלוי בי, שני אלה היו נענשים.

פורסם
האירוניה שלא מצליחה לחדור מבעד לקיצוניות שלך, היא שבמדינה כמו שאתה רוצה, במוקדם או במאוחר יקום מישהו קיצוני יותר ממך שיוציא גם אותך להורג בכיכר העיר. מישהו שירצה למשל להקים כאן תיאוקרטיה דתית ימנית קיצונית ויחליט שכל מי שלא מקיים תרי"ג מצוות, כמוך, דינו מוות.

אם זה יקרה, ולצערי אני יכול לדמיין זאת קורה, זה יהיה רק בגלל שאנשים שדוגלים באמצעים קיצוניים (כמוני) נוטים לדגול גם במטרות קיצוניות (שלא כמוני, אלא אם אתה מחשיב את השמירה על שלומם של בני עמי כמטרה קיצונית). אנשים שלא דוגלים לא בזה ולא בזה, כמוך, נותנים לפיכך יד לאותן מטרות קיצוניות, שהרי הם עצמם לא מוכנים לעשות את הנדרש עבור מטרותיהם שלהם.

פורסם

אני מגדיר את עצמי כשמאל-מרכז אבל החל מהעימות הזה, באמת שנמאס לי כבר מהרפיסות של הממשלה הזו; עם כל הכבוד ל"כיבוש" ולזכויות האדם של הפלסטינים מתחיל להמאס לי כבר מהשמאל. בבחירות הבאות אני אצביע למפלגה הימנית הכי קיצונית שיש (ממילא ככל הנראה שהיא לא תהיה בשלטון, או ששאר המפלגות כבר ידאגו למתן אותה).

בעיתות קרב, צריך מנהיג חזק עם עמוד שדרה שלא יפחד להכות ולהלום במחבלים. צריך מישהו שידאג לבטחון המדינה ולטובתה.

הגישה "המתרפסת" של השמאל לא תעבוד במציאות הנוכחית. כבר היינו שם, זה לא עובד...

פורסם

אזרחים פלסטינים מאיזור שג'אעיה בעזה עשו ביממה האחרונה (29/7/2014) הפגנה נגד החמאס, והתלוננו על ההרס שהם גורמים. ממש כמו הפגנות השמאל פה בישראל (מינוס הלגיטימיות כמובן, השמאל בישראל משקר והאזרחים הפלסטינים האומללים אומרים אמת).

תגובת החמאס? הם לקחו 20 מהם - שמו אותם בשורה אחת ברחוב מול כולם - וירו להם כדור בראש.

רק אומר.

פורסם

אני מאמין לך, קיוביקל, אבל מבקש סימוכין למטרות הפצה.

פורסם

אפשר לקבל מקור?

לא מצאתי.

פורסם

הפסקת שידורים הומניטרית

http://healthy.walla.co.il/?w=/1869/2769804&m=1

היתקלות בטוקבקים או פוסטים המפיצים שנאה יכולה להיות מפחידה או מייאשת. גם כאן, קחו את הדברים בערבון מוגבל – יש הבדל בין כתיבה ובין עשייה. קל מאוד לכתוב תגובה אלימה, אולם עשייה היא כבר סיפור אחר. כתיבה מאפשרת פריקה של כעס ופחד, וברוב המקרים לא מתפתחת לידי מעשים. אם חשיפה לתגובות אלימות גורמת לכם להרגיש רע, הימנעו מקריאתן.

פורסם
אם זה יקרה, ולצערי אני יכול לדמיין זאת קורה, זה יהיה רק בגלל שאנשים שדוגלים באמצעים קיצוניים (כמוני) נוטים לדגול גם במטרות קיצוניות (שלא כמוני, אלא אם אתה מחשיב את השמירה על שלומם של בני עמי כמטרה קיצונית). אנשים שלא דוגלים לא בזה ולא בזה, כמוך, נותנים לפיכך יד לאותן מטרות קיצוניות, שהרי הם עצמם לא מוכנים לעשות את הנדרש עבור מטרותיהם שלהם.

שלא יהיה לך ספק שזה יקרה. משעשע שגם בזה אתה מאשים אותי, למרות שכאשר חבריך למהפכה הדתית-ימנית קיצונית יתלו אותך בגלל שאתה חילוני, אני כבר מזמן אהיה לעפר ולא אוכל להציל אותך.

מה שלא מצליח לחלחל אצלך, זה שהעמדות שלי הן אלה שמגנות גם עליך מפני קיצונים שמסתכלים עליך מימין. כי ברגע שמתחילים להוציא להורג אזרחים שלא מסכימים עם השלטון, אין לזה סוף. יום אחד אתה מריע בקהל, יום למחרת אתה על הגרדום.

למרבה האבסורד, אתה פועל להשמדתך שלך, בדיוק הדבר שאתה מאשים בו את השמאל. ועוד יותר מגוחך הוא שגם בכך שהדרך שלך מובילה לחורבנך האישי, אתה מאשים את המרכז-ימין השפוי ואת השמאל.

אני מציע שתעשה לעצמך קצת סדר בראש לגבי היעדים שלך והדרך הנכונה להגיע אליהם. אולי תצליח לחשוב על דרך לנצח את הטרור המוסלמי, מבלי שזה יסתיים בחבל כרוך סביב צווארך בגלל שלא הנחת תפילין.

פורסם

אנימור, אני מבין את עמדתך, ואיני מסכים עמה. הקביעה שיש לנקוט באמצעים קיצוניים והקביעה שיש לקדם מטרה מסויימת הן שתי קביעות שונות. בסופו של יום, הקיצוניים במעשיהם הם אלו שיכתיבו את הטון (מתרחשת עכשיו בעזה הדגמה חיה), ומטרותיהם הן אלו שיקודמו. אם כולם יהיו מתונים, שום מטרה לא תקודם. אם החפצים בשלום ישראל יקדמו את מטרתם באמצעים קיצוניים, יהיה שלום. אם החפצים בהפיכתה של ישראל לתאוקרטיה יקדמו את מטרתם באמצעים קיצוניים, תהיה פה תאוקרטיה. עקב החפיפה הגבוהה למדי בין שתי הקבוצות, שני הדברים גם יחד ייתכנו. ככל שיש יותר אנשים כמוך, ששאיפותיהם דומות לשלי אך שאינם מוכנים לעשות את הנדרש להשגתן, כך גובר הסיכוי ששני הדברים לא יקרו (כלומר, שהמתונים ה"מוסריים" יכתיבו את הטון ונחיה לנצח במצב הנוכחי או שנושמד) או ששני הדברים יקרו גם יחד (כלומר, שקבוצת התאוקרטים הימנים תגביר את כוחה, תוביל להכרעה בעזה אך במחיר של הפיכת ישראל לתאוקרטיה). אז כן, אני מאשים אותך. בדיוק כמו שאני מאשים אותך ואת תפיסותיך, בלי כל קשר למצב בעזה, בכך שכשחרדים משתלטים באופן לא חוקי על מבנה בשכונה חילונית ופותחים בו ישיבה, תושבי השכונה לא מבצעים בהם לינץ'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.