עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

"

לא, הממשלה הזו לא ימנית"על פי כל הגדרה אפשרית הממשלה הזו ימנית.

אכן נגעת בנקודה חשובה ההבדל בין ימין שפוי לשמאל שפוי בישראל כמעט ולא קיים.

יש רק הבדל אחד כשהימין עושה מה שהשמאל הציע זה בסדר, אבל אם השמאל מנסה לעשות מה שהוא מציע זה אסור.

אחת הסיבות שאני לא מגדיר את עצמי כימני או כשמאלני היא שפשוט אוטומטית מקטלגים אותך.

צריך להיות פשוט מציאותיים, ולהתחיל לעשות מה שמזמן היה צריך לעשות.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 298.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פרשה חמורה וחדשה במשטרת ישראל !

עריכה : באמת שנמאס .. להעיף חצי מהקצינות הבכירה .

http://rotter.net/forum/scoops1/111982.shtml

נערך על-ידי Second Edition

פורסם
אז הוא פשוט מנסה להעביר כמה שיותר זמן "בשקט", בטח לא להסתכן ביוזמה/פעולה כי מה אם חס וחלילה משהו השתבש יאשימו אותו באמת מסכן.

אבל זה בדיוק העניין. כשביבי (או כל איש "ימין" אחר) מנסה, כנראה שלא על דעתם של בוחריו רצוי לציין (אני לא ביניהם, אגב), לשמר את המצב הקיים ולא להחמירו, מאשימים אותו ברפיסות ובחוסר החלטיות. כשנבחנת אפשרות של יציאה לפעולה נרחבת מאשימים אותו בפזיזות, בלוחמנות יתר, בסיכון חיילים שלא לצורך או בפגיעה ביחסים עם המערב. וכן, מה לעשות שבמערכת יענו דמוקרטית אחד השיקולים של השלטון הוא להבחר מחדש - ואפילו אם יגיעו לשלטון אנשים ישרים מאין כמותם שלא שואפים להשרדות פוליטית לשם רווח אישי אלא רק לקידום האידאולוגיה שבשמה נבחרו, הם יצטרכו להכיר בכך שעדיף להם לפעמים לנהוג באופן שיזכה לסיקור חיובי יחסית בתקשורת ובכך ליישם לפחות חלק ממצעם, במקום ליישם את המצע כולו, להצלב בתקשורת, לאבד את השלטון בבחירות הבאות ולראות איך השלטון החדש מיישם מדיניות שונה עקרונית... וזה עוד בלי להזכיר רדיפה מוחשית יותר בצורת חקירות סרק, כדוגמת זו בה עינו את ליברמן במשך עשור, שמנהלים על אש קטנה ונזכרים בה מחדש כל פעם לקראת הבחירות, או תלונות הזויות על הטרדה מינית\אונס, או כל דרך אחרת להפעלת לחץ פסול על הנבחרים.

ואגב, מה ש"טוב לנו" כנראה יהיה רע לשמאל, אז כל פעם שזה עולה על הפרק מאשימים אותו בפאשיזם.

אתה באמת חושב שביבי, או כל הממשלה לצורך העניין, יכולים לשנות מדיניות איך שבא להם? נניח רגע שהיה נבחר רוה"מ ששואף, בתור ההתחלה של הדרך להחזרת ההרתעה, לשנות את הוראות הפתיחה באש כך שהשלכת אבן תגרור מיידית כדור בראש. באמת נראה לך שבג"צ היה נותן לזה לקרות, ושהפרקליטות היתה מפסיקה להעמיד לדין חיילים על "הפעלת אמצעים מוגזמים"?

פורסם

כן, אני מאמין שאם זה היה מנוסח בלשון יצירתית, חייל היה יכול להגיב בירי לעבר זריקת אבנים שמסכנות את חייו.

צריך היה לעשות את זה בהדרגה, אולי. תוך כמה סבבים שם שינויים, כדי שכל קפיצה תהיה קטנה יחסית.

הפרקליטות צמודה לחוק, אם הנהלים והחוק משתנים, הם לא יכולים להגיש כתבי אישום סתם כך.

העליון בראשות גרוניס ממש לא ממהר מלהתערב, ואני מאמין שאם זה היה נעשה בחוכמה, הוא לא היה מתערב.

תפסיק להתייחס לעליון כאל שמאלנים הזויים כל כך, זה לא המצב. הם עושים הרבה פעולות ציוניות. הם למשל הכשירו את סמכות השב"כ לנהל חקירות באמצעים פיזיים, זה לא היה קורה באירופה. הם דוחים כל הזמן בגצים נגד הריסת בתי מחבלים. הם מגנים פעמים רבות על זכותם של מנהיגי הימין הקיצוני להפגין, להביע דעתם וכו', למרות נסיונות השמאל להשתיקם.

פורסם

הדוגמא הטובה ביותר לחוסר היעילות של השמאל זה הקמת מדינת ישראל

קראו לערבים לא להילחם ולהגיע לפשרה של חלוקה, קראו לערבים לא לברוח ולהשאר לחיים משותפים.

אחרי שלא הסכימו להצעות הנדיבות של השמאל, פעלו ברוח הימין והמדינה הוקמה.

פורסם
הדוגמא הטובה ביותר לחוסר היעילות של השמאל זה הקמת מדינת ישראל

קראו לערבים לא להילחם ולהגיע לפשרה של חלוקה, קראו לערבים לא לברוח ולהשאר לחיים משותפים.

אחרי שלא הסכימו להצעות הנדיבות של השמאל, פעלו ברוח הימין והמדינה הוקמה.

אני מציע שתחזור על שיעורי ההיסטוריה, כדי שלהבא לא תכתוב שטויות.

פורסם

אתה מכחיש ?

פורסם

מה יש פה להכחיש? מה שכתבת פשוט לא נכון עובדתית. באותה תקופה לא היה ימין ושמאל כמו של היום. כולם היו ציוניים למופת ופעלו בהתלהבות להקמת מדינה, חוץ מהחרדים אולי. הייתה שליטה מוחלטת של בן גוריון, ללא עוררין בכלל. אי אפשר להגדיר אותו לא כשמאל ולא כימין - בטח לא כמו שימין ושמאל מוגדרים באופן שטחי ורדוד כפי שמשתמע מדבריך.

אף אחד לא "ניסה את דרך השמאל" ואז את "דרך הימין", אפילו לא חשבו אז במושגים האלה, זו הסתכלות די מעוותת שמנסה לאנוס את המציאות הפוליטית של היום על מה שהיה לפני כמעט 70 שנה.

הקימו את המדינה, קיוו לעשות את זה בלי שפיכות דמים, כמו שכל אדם שפוי (גם ימני) היה מקווה. מהיום הראשון הייתה התנגדות מזוינת וטרור של ערבים, ומהיום הראשון נכנסנו למלחמת העצמאות שלנו. לא ימין ולא שמאל ולא נעליים.

נערך על-ידי Animor

פורסם

גם היום אין שמאל וימין יש רק ציונים ואנטי ציונים. אז מה ההבדל.

פורסם

אני רואה שהשטויות שאתה כותב לא מוגבלות להיסטוריה.

רק בדיון הזה יש כמה שמגדירים עצמם שמאלנים, שהם ציונים פי 100 ממך ושירתו ביחידות קרביות מובחרות. מה אתה עשית למען המדינה? הקזת דם עבורה? ליווית חברים שלך ללוויות?

נערך על-ידי Animor

פורסם

היותו של אדם אמיץ או בעל מוכנות הקרבה עדיין אינו ערובה לכך שאינו דביל.

פורסם
היותו של אדם אמיץ או בעל מוכנות הקרבה עדיין אינו ערובה לכך שאינו דביל.

נכון, אבל זו אינה השאלה.

השאלה היא האם הוא ציוני. והתשובה לכך היא חיובית - בהחלט קיימים שמאלנים שפויים ציונים. ובמקרים רבים הם גם תרמו באופן ישיר למדינה הרבה יותר מאשר ימנים מתלהמים וששים אלי קרב. אני לא מתכוון לשמאל קיצוני של חד"ש או מרץ. אלא למשל לשמאל של מפלגת העבודה.

זה שאני (ואתה, וכל מי שאינו שמאלני) לא מסכים עם משנתם הפוליטית של שמאלנים, לא הופך אותם לאנטי ציונים, כפי שכתב לוין. זה הופך אותם לנאיבים, לעיוורים, לדבילים במקרים מסוימים, אבל לא לאנטי ציונים.

נערך על-ידי Animor

פורסם

שמאלן בעיני זה אחד שמגדיר עצמו כשמאלן והוא גר בדרום וחוטף טיל על הבית ומוכן ולחטוף עוד אחד בשביל לקדם את עמדותיו.

יש כאלה?

פורסם

לא ברור מה אתה בא לומר כאן ..

הנושא הזה מיצה את עצמו לפני 50 עמודים ..

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

מעביר את הזמן לפני העליה למטוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.