עבור לתוכן

2 שאלות לאחר התקנת sp94

Featured Replies

פורסם

התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי -

1- הטמפרטורות רק עלו! אם קודם הייתי מקבל בסביבות 31-32 (zalman 7000, generic paste) עכשיו, עם sp94, טורנאדו 80 ו-as5 זה יושב בסביבות ה40 (טמפרטורות נמדדות עם MBM5)

זה פשוט לא נראה הגיוני - הכבלים מאוד מסודרים ויש 5 מאוררי מארז, 2 מקדימה מכניסים, 2 מאחורה מוציאים ואחד בדלת מכניס

שכבת הpaste מאוד, מאוד דקה

2- אני לא מצליח לשלוט על המאורר עם האנרמקס שלי (A5) - סיבוב של החוגה לא מזיז לא כהוא זה והוא ממשיך להסתובב במהירות המירבית.

פורסם
התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי -

שמת משחה טרמית?

אם כן, שמת את זה לפי השלבים של המדריך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=as_apllying ?

פורסם

שהמחיר יותר גבוה הטמפרטורות יותר גבוהות, מה לא ידעת??

סתם.. עכשיו ברצינות יכול להיות שזה בגלל טמפרטורת החדר לפעמים אנחנו לא שמים לב לזה

אבל אני לא נגעתי במאוררים עכשיו אני ב 37

אתמול באותה שעה בערך באותו מצב מאוררים הטמפרטורה היתה 33-32

נכון היה לי קצת יותר קריר לא בהרבה אבל עובדה שגם זה גורם שמשפיע על המעבד הרבה יותר מאשר עלינו

(דרך אגב היה גשם בחוץ חחח אבל בכל זאת לא הרגשתי קרירות יתר ועדיין הייתי עם קצר)

פורסם
  • מחבר

כמובן ששמתי משחה תרמית, ואני יודע מצויין איך למרוח אותה

וקשה לי להאמין שזה בגלל טמפרטורת החדר, גם בגלל שעכשיו אמצע הלילה והחלונות פתוחים, וגם בגלל שקודם באותו חדר קיבלתי תוצאות טובות יותר

פורסם

יכול להיות שיש מגע לקוי בין בסיס הגוף קירור לליבת המעבד.

תנסה ללחוץ על הגוף קירור שיצמד למעבד.

אולי תמדוד שוב את הטמפ' באותם תנאים , זה פשוט לא הגיוני..

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין, הוא מוחזק בצורה די אבסולוטית עם הברגים

כרגע זה מדווח על 43-44, וזה פאקין אמצע הלילה, בלי חימום או משהו, ואני בסה"כ עם האקספלורר דולק..

או שהחישן דפוק (ולא נראה לי שזאת הבעיה, כי בסה"כ זה אותו חיישן ממקודם) או שזה משהו אחר.

ניסיתי להתקין הכל מחדש - כלל הוצאת לוח אם, ניקוי ומריחת שכבה חדשה של AS5 והעמדה מחדש של גוף הקירור.. נאדה

לא מצליח לחשוב על שום דבר אחר

פורסם

תבדוק באתר של THERMALRIGHT - יש איור שמראה 4 מצבי התקנה של הסינק - 3 שנעים בין טוב מאוד לסביר, ו 1 שהוא לא מומלץ בכלל - ההבדלים הם בכיוון של ה PIPES לעומת הרצפה - יכול להיות שהתקנת אותו בכיוון לא טוב או משהו כזה ...

לגבי החיזוק שלו - זה שהברגים מוברגים לא אומר שהוא יושב טוב - תפתח את הברגים ותשחק איתו קצת בשביל לראות שהסינק באמת יושב טוב - אחרי שאתה רואה שהכל יושב טוב - תבריג כמו שצריך !

דרך אגב - על כמה RPM המאוורר ?

פורסם
  • מחבר

כרגע אני במצב שמוגדר שם ב3 כוכבים, כלומר הכי טוב כשהמארז עומד - כשהפייפס מקבילים לקרקע ומופנים לכיוון אחורי המארז

לגבי ההצבה - עשיתי את זה בסופר זהירות, הצבתי אותו על המילימטר והברגתי את הברגים בקריס-קרוס, חצי סיבוב כל אחד בשביל שיהיה לחץ שווה על כל המעבד.. אני לא יודע איך אני יכול לעשות את זה טוב יותר

המאורר על מקסימום, כלומר 5700rpm

פורסם

וואללה!!

אני מאוד מקווה שתסתדר. רק עכשיו הזמנתי את הSP-94 :o, וכרגע ,עם ההיטסינק המקורי אני עומד עם 42 מעלות במנוחה!

אגב ,אני עם p4 ןAbit AI7.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, העסק נהיה אפילו יותר מוזר. נשבר לי מהרעש של הטורנאדו, והחלטתי להשתמש במשהו אחר בנתיים. אז עכשיו הוצאתי אותו והחלפתי אותו במאורר 80 ג'נרי שלקחתי מהמארז. למרבה הפלא, הטמפרטורות נשארו זהו למקודם! 41-40 מעלות למעבד. או שהטורנאדו לא ממש עבד (וזה בהחלט לא נשמע ככה) או שאני לא יודע מה....

פורסם

נשמע כאילו החייזן שלך דפוק...ברמות! אין סיכוי שאין הבדל בין הטורנדו לג'נרי.. בבהדלים בלי להגדים הם בערך פי5

בביצועים! תנסה אולי לבדוק את הטמפ' עם סנסור חיצוני.. תראה אם החיישן שלך באמת דפוק.. :P :-\

ובהצלחה! ;)

פורסם

בדקת לפי הדף שקיבלת או באתר של TR עם הכיוון של הסינק שלך בסדר?

יש לך מאוורר יותר גדול מ 80מ"מ? תנסה לשים אותו. תנסה לשים את המאוורר בצורת מעויינת...

פורסם
  • מחבר

הכיוון של הסינק כמובן בסדר..

חיישן חיצוני... לא ממש בא לי להכניס מתחת להיטסינק, כי זה דורש המון התעסקות, אבל אני אנסה לדחוף אחד איפהשהו באמצע.. בוא נראה באמת

עריכה - אוקיי, כרגע, עם הג'נרי (אין לי כוח להחזיר את הטורנאדו) החיישן החיצוני מראה 28.9, אבל צריך לקחת את זה בערבון מוגבל כי הוא די מרוחק מהליבה, הצלעות של הsp94 די צפופות ואי אפשר ממש להחדיר אותו לאמצע

פורסם

תנסה להחזיר חזרה את ה-Zalman ותראה אם הטמפ יורדת ...

פורסם

מאיפה אפשר להביא חיישן חיצוני??

אני גם רוצה לבדוק אצלי בלוח גם לי יש IC7 שמעתי שהמדידה בו היא לא מדוייקת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים