עבור לתוכן

כרטיס מסך מתחמם ללא סיבה

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי כרגע:

לוח - GIGABYTE GA-P55-USB3

מעבד - Intel i5 750

זיכרון 4GB DDR3

כרטיס מסך Saprkle GeForce GT240 512MB GDDR5

נקנה לפני כמעט 4 שנים.

לפני כמה ימים פתאום המסך שלי נכבה והמחשב "נתקע". זה קרה כמה פעמים.

בבידקת טמפרטורות הכרטיס מסך מתחמם ולפעמים בלי כל סיבה גם במנוחה ואפילו עבר על ה-90 מעלות.

ההתחממות באה ב"גלים" כך למשל אחרי שהיא מגיעה ל-90 במנוחה הוא יכול לרדת למתחת ל-50 לבד.

אבל אני לא בטוח שיש קשר בין השניים כי פעם שהמחשב נתקע הטמפרטורה הייתה נמוכה מ-80.

החלפתי משחה טרמית וזה לא עזר... לדעתי יכול להיות שיש בעיה במאוורר.

השאלות שלי:

1. האם הקירור הבא מתאים לכרטיס? http://ksp.co.il/?uin=15077

2. אם אני שם אותו אני צריך להסיר את המשחה הטרמית ששמתי היום או שאפשר להשאיר את המשחה ולשים אותו עליו? הבנתי שהקירור הזה בא עם מדבקה.

3. האם הכרטיס הזה http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=855738 מתאים ללוח אם שלי? כי רשום שם PCI-Express 2 ואני לא בטוח שלוח שלי תומך בזה.

4. מה כדאי לעשות לדעתכם? אני לא מריץ משחקים היום אבל רוצה לשמור על כרטיס באותה רמה.

פורסם

1) הקירור מתאים אך מיותר. תבדוק שהמאוורר מסתובב ובאיזה מהירות. אם המאוורר עובד אז אין בו בעיה. תבדוק רק שהוא עובד רצוף. 90 מעלות זה טמפרטורה גבוהה מאוד לכ"מ.

2) אם קירור מגיע עם מדבקה טרמית עליך להסיר לגמרי את הקודמת (ע"י מקלות אוזניים עם אלכוהול לדוגמא).

3) הכרטיס מתאים הלוח שלך תומך בזה.

4) קיימים כרטיסים, אך נחכה להצעות נוספות לכרטיסי מסך מחברים נוספים פה בפורום.

פורסם

בדוק אם המאוורר באמת מסתובב ושהוא לא מלא באבק, מעבר לכך את הסירקולציה במארז עצמו.

הכרטיס אליו קישרת חלש מאוד, ישנם כרטיסים עדיפים לא בהרבה יותר כסף.

פורסם

יכול להיות כורה ?

פורסם
  • מחבר

המאוורר נקי מאבק. גם שמתי עליו פן. לדעתי יכול להיות שהוא לפעמים מסתובב חלש ואז חוזר לעצמו וזה מה שגורם לבעיה.

אני עכשיו אפתח צד אחר במארז ושקיימת עליה בטמפ' אני אסתכל על המאורר.

לא רואים את המהירות של המאוורר ב-SPEEDFAN.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב המאוורר של המארז, גדול כזה מאחורה מסתובב לאט ועושה רעש.

עכשיו פתחתי את אחת הדלתות של המארז. אני מתאר לעזמי שבמצב כזה המאוורר של המארז לא משפיע.

פורסם
  • מחבר

גם עם דלת פתוחה של מארז עדיין אחרי כמה שעות הטמפ' מגיעה ל-90 במנוחה.

שמתי לב שהפרופלור של המאוורר של המארז יוצא עם מושכים אותו, אז הוצאתי אותו ליתר בטחון של יתפרק בזמן שהמחשב דלוק.

יש בעיה עם המאוורר הזה כי אני לא מצליח להוציא אותו ורוצה להחליף אותו במאוורר חדש, נראה שהחוט שלו עובר מתחת ללוח אם ככה שאני צריך לפרק את הלוח... לבנתיים אני משתמש במחשב שדלת אחת של המארז פתוחה.

מה כדאי לעשות בקשר לכרטיס מסך?

פורסם

לדעתי לא חיברת/מרחת טוב את המשחה טרמית ושאר הגוף קירור ... תנסה לעשות את זה שוב ולהסתכל על מדריכים באינטרנט

אין סיבה אחרת שאני רואה חוץ מזו ...

פורסם
  • מחבר

האם אחרי שמורחים את המשחה צריך לחכות לפני שמפעלים את המחשב?

הבעיה עם הטמפרטורות אצלי הוא שאין בזה חוקיות או הגיון - הטמפ' יכולה להיות פחות מ-50 במאמץ ומעל ל-90 במנוחה.

פורסם

לא צריך לחכות אין משמעות לדבר

צריך לוודות שהשיכבה לא דקה ולא עבה מידי והיא מכסה את כל הליבה בצורה אחידה

לבדוק שהמדבקה הטרמית על הקבלים יושבת טוב והיא לא פגומה מה שיכול לגרום לאי יציבות והתחממות

ושהגוף יושב טוב ומחוזק לפי רגש ולא עד הסוף

מה שאתה מתאר נשמע מאד מוזר על גדר ההזוי ביותר ... אני מאד ממליץ לבדוק את הכרטיס על מחשב אחר ( או לבדוק כרטיס אחר על המערכת שלך )

אתה חייב לשלול את האפשרות שזה הכרטיס או משהו אחר ... עוד שאלה קטנה איפה אתה בודק טמפרטורה של הכרטיס ? האם הסל"ד של המאוורר עולה כשהכרטיס במאמץ\מנוחה? באיזה בדיקת מאמץ אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר

אני בודק ב-SPEEDFAN. מהירות המאוורר לא מוצגת שם.

אין לי אפשרות לבדוק את הכרטיס על מחשב אחר ואין לי כרטיס אחר לבדוק על המחשב שלי.

אגב האם אני יכול לתת למשחה להתייבש לפני מחבר את הקירור?

פורסם

1. משחה תרמית היא לא דבק מגע - לא צריך לתת לה להתייבש, ולמעשה אסור שהיא תתייבש, כי אז היא מאבדת את היעילות שלה.

2. בדוק את הטמפרטורה של כרטיס המסך עם תוכנה מתאימה - אולי עם MSI Afterburner.

3. בדוק האם יש יישום שמשתמש בכרטיס המסך שלך כאשר המחשב במנוחה. באמת יכול להיות שנדבקת בתוכנה זדונית שמשתמשת בכרטיס המסך שלך לצורך כרייה, כמו ש marlboro הציע. ב Process Explorer אפשר להוסיף עמודה של GPU ובכך לראות איזה יישום משתמש בליבה הגרפית.

פורסם
  • מחבר

הורדתי פורסס אקספלורר, עכשיו למשל השימוש ב-GPU הוא אחוזים בודדים אבל בכל זאת הטמפרטורה גבוהה.

היישומים שמשתמשים בליבות הוא dwm.exe ופיירפוקס. לכן לא נראה לי שמדובר בכורה.

אני בודק ב-SPEEDFAN כי יש לי גם למה להשוות, אני זוכר שלפני שנים שהייתי בודק הטמפ' הייתה מגיעה ל 60 ומשהו במשחקים ו-40 ומשהו במנוחה.

פורסם

המאוורר של הכרטיס עובד כמו שצריך?

אין אבק שתקוע בצלעות הקירור?

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו הסתכלתי על הכרטיס, הטמפ' 80 והמאוורר עובד אבל בצורה איטית יחסית.

כמו שחשבתי... נראה הבעייה במאוורר.

מה אתם ממליצים לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים