עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים בתקציב עד 1.5K

Featured Replies

פורסם

שלום לכלום .

אחרי בערך 8 שנים (אם לא יותר) שלא שדרגתי את המחשב אני חושב שהגיע הזמן.כרגע המחשב שלי הוא כזה:

Chipset : Intel i945G/GZ

Processor : Intel Pentium D 930 @ 3000 MHz

(Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM

Video Card : NVIDIA GeForce 7300 GS

(Hard Disk : WDC (250 GB

DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7200A ATA Device

Monitor Type : ProView Technology - 22 inches

Network Card : Realtek Semiconductor RTL8169 Gigabit Ethernet Adapter

Operating System : Windows 7 Ultimate Professional 6.01.7601 Service Pack 1

DirectX : Version 10.00

1. מה התקציב המקסימאלי? בעקרון עד 1500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי בתמורה לכסף

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקרון שימוש משרדי יותר אבל אני גם רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להריץ תוכנות כבדות ומשחקים מסוימים (לא להגזים אני לא מתכוון לפרוץ לפנטגון או לשחק במשחקים כבדים )

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בעיקרון אני רוצה להחליף את מה שחשוב

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 10 חשוב מאוד!

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר בחולון אבל בעיקרון איזה חנות זולה יותר. ואפילו דרך EBAY אם זה יצא יותר זול

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא לחוץ לי הזמן

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מקווה לשקט לעוד 8 או אפילו יותר שנים

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני לא מכיר מחירים של הרכיבים כרגע אז התקציב שרשמתי נתון לשינוי בתלות לתמורה . במידה והשדרוג במחשב הזה לא שווה אני אחשוב על קניית מחשב חדש .

מקווה שרשמתי את כל הנתונים שצריך

תודה מראש על העזרה :)

פורסם

אין טעם לשדרג במצב כזה ... נטו מחשב חדש

פורסם
  • מחבר

מה המחירים למחשב חדש לפי מה שציינתי בצרכים?

פורסם

קודם כל, אפשר להציע לך בפחות מ-1500 ש"ח מחשב שיהיה יותר טוב מהמחשב הנוכחי (לא כולל מסך או מערכת הפעלה), כאשר לשימוש משרדי מעבד Pentium G3220 וזיכרון של 4GB יספיקו (מפרט לדוגמא). אם אתה רוצה גם משחקים מדיי פעם, זה משנה את המצב - צריך מעבד חזק יותר (לפחות Core i3-4130), יותר זיכרון (כלומר 8GB) וכנראה גם כרטיס מסך נפרד. זה כבר מתקרב יותר לסכום של 2500 ש"ח (זה בעיקר תלוי בכרטיס המסך).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה .

המחיר שרשמתי זה היה מחיר לשדרוג הקיים.

אני לא רוצה לקנות מחשב שקצת יותר טוב ממה שיש אם כבר אני קונה אז משהו איכותי שיחזיק כמה שיותר זמן.

אז אם מישהו יכול להציע מפרט מחשב חזק לשימוש משרדי + משחקים קטנים מפעם לפעם .

לגבי התקציב שוב אני לא מודע למחירים כיום אז אני לא יכול להעריך כמה שווה מחשב כמו שאני רוצה .

אז אם אפשר כמה מפרטים במחירים שונים שלא עולה על ה3 אלף שקל אני מאוד אודה לו.

פורסם

אם אתה מסתכל על שידרוג כשמירה על רכיבי הבסיס הקיימים, כמו הלוח, המעבד, הזיכרון, המארז וספק הכח אז לכל היותר אתה יכול להוסיף למחשב הקיים עוד זיכרון (לא משתלם, כי זה DDR2), להחליף כרטיס מסך (שאתה לא צריך לעבודה משרדית) ולהוסיף דיסק קשיח גדול יותר או/ו כונן SSD. העניין הוא שלא ממש משתלם להשקיע במחשב הנוכחי שלך - הוא יחסית חלש לעומת מחשבים מהדור הנוכחי (גם מה"חלשים" שבהם), לא תומך בטכנולוגיות חדשות (כמו USB 3.0 או SATA 3) ורכיבים עבורו פשוט לא משתלמים או קשים להשגה (זיכרון DDR2 או מעבד טוב יותר). קח בחשבון שמדובר גם ברכיבים ישנים שלא בהכרח יתאימו לחומרה חדשה (אם תרצה כרטיס מסך חדש מודרני, ייתכן שספק הכח פשוט הקיים יהיה חלש מדיי עבורו או שבמארז לא יהיה מקום עבורו).

אם אתה מחליף את הלוח, המעבד והזיכרון זה כבר נחשב כמחשב חדש. במקרה שלך כבר עדיף לקחת גם רכיבים חדשים נוספים - מארז, ספק כח ודיסק קשיח. זה עדיין יוצא לך פחות מה-1500 ש"ח שהקצבת לשידרוג.

אם אתה מעוניין במחשב חדש לעבודה משרדית עם משחקים בהגדרות נמוכות-בינוניות וברמת שקט גבוהה, אז הנה בערך החומרה שמתאימה לך:

מעבד - ככל הנראה אפשר להסתפק ב Core i3-4130 בשביל משחקים מדיי פעם.

קירור למעבד - אתה יכול להסתפק בקירור הסטוק של אינטל, אבל עדיף קירור טוב ושקט יותר. ה Alpine 11 Rev 2 של ARCTIC הוא כנראה הפתרון עבורך.

לוח אם - הלוח המומלץ כיום הוא ה H81M-HD3 של Gigabyte.

זיכרון - אתה כנראה יכול להסתפק ב 4GB, אבל עדיף שתיקח 8GB בשביל המשחקים. במקרה של זיכרון פשוט לוקחים את הזיכרון המתאים הכי זול שניתן למצוא של חברה מוכרת.

מארז - כאן מתחילה הבעיה. המארזים השקטים יותר עולים יותר. מדובר על מארזים כמו ה P100 של Antec, מארזי ה Define של Fractal Design וה Deep Silence של NANOXIA.

ספק כח - למחשב משרדי ספק של 300W-400W יספיק, אבל למשחקים, בעיקר בגלל שאתה צריך כרטיס מסך, אתה תצטרך ספק כח של 400W-500W (תלוי בכרטיס המסך שתבחר), אבל בגלל הדרישה לרמת השקט אתה תצטרך ספק שקט, כמו ספק מסדרת Raider של FSP או RT של Seasonic, אבל ספק כזה עולה יותר.

דיסק קשיח - דיסק קשיח בנפח 1TB או 2TB, אם התקציב מאפשר ויש לך צורך בנפח כזה.

כונן SSD - לעבודה משרדית כונן SSD הוא לא ממש חיוני, אבל אם אתה קונה מחשב חדש, מאד מומלץ לקחת כונן SSD. למשחקים מומלץ כונן SSD, שכן הוא מאפשר טעינה מהירה יותר של מפות וכד' (עוזר במשחקי רשת).

כונן אופטי - מכיוון שאין בו יותר מדיי שימוש בימינו, פשוט קונים את הזול ביותר שניתן למצוא.

כרטיס מסך - לאור כל הנ"ל, ובפרט בגלל המחיר של המארז והספק השקטים, לא נשאר יותר מדיי תקציב לכרטיס מסך. בגלל שאתה רוצה כרטיס להגדרות בינוניות-נמוכות במשחקים, כנראה תוכל להסתפק במשהו כמו GTX 750 או HD7850. אני לא חושב שיש טעם לחשוב על כרטיסי מסך חלשים יותר.

בקיצור, בתקציב של כ-3000 ש"ח יהיה קצת קשה לבנות מפרט לשקט מקסימלי שגם מתאים למשחקים מדיי פעם. הכי קרוב שהצלחתי להגיע:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪511

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪63

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - Define Mini + Seasonic 550W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - מחיר מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪649

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪435

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪3299

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3234 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/fzdvps8r

אתה יכול לוותר על כונן ה SSD בכדי לעמוד בתקציב של פחות מ-3000 ש"ח.

אולי מישהו יצליח לבנות מפרט טוב יותר, אולי מחנות אחרת, שעומד בדרישות שלך.

נערך על-ידי smalul

פורסם

ניתן להרכיב מפרט בפחות מ-3000 שקלים הכולל כרטיס מסך וכונן SSD, משהו בסגנון הזה:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2474

הייתי מציע לקחת את הכרטיס מסך שכלל

smalul שהוא חזק הרבה יותר ותחת המהרה יגיע לביצועים של 7870 סטוק.

בנוסף הייתי מציע לקחת כונן SSD מומלץ יותר מזה שככלתי במפרט הקודם, דגם ה-EVO כמו ש-

smalul כלל מציג ביצועים עדיפים.

אם אתה רוצה להנות מכל העולמות תצטרך לחרוג מהתקציב בעוד כ-230 שקלים, שים לב:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=2475

אם אתה לא מעוניין לחרוג, ניתן כמו שנאמר לוותר על כונן ה-SSD ולהוסיף מאוחר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים