עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט (2000-3000) + מצורפות המלצות!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הרבה שנים שלא רכשתי חומרה חדשה (צבא, טיול, לימודים...) והגיע גם זמני להתחדש בלפטופ חדש דנדש!

התקציב שלי הוא 2000-3000 שקל (למקרים מיוחדים ייתכנו אולי גם חריגות קטנות). כשהדבר הכי חשוב לי הוא התמורה למחיר. כלומר, המחשב שייתן לי הכי הרבה ביחס למחירו, בטווח הנתון כמובן.

אני סטודנט למדעי המחשב ולכן חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ תוכניות חזקות במהירות סבירה ומעלה, שהמסך לא יעוור אותי כי אני אצטרך אותו לשעות רבות מאוד של תכנות בשנים הקרובות (ולכן גם שלא יהיה קטן מדי! אני חושב ש14 אינץ' זה המינימום שלי פה...), שיוכל להחזיק יום לימודים שלם (מבחינת בטריה). משחקים וכדומה פחות חשוב, אבל כיוון ואני עוסק גם קצת בתחום גרפי, שיהיה משהו סביר מבחינת הכרטיס מסך, מכיוון והמחשב ישמש אותי במעונות, שיוכל לשמש לי גם מעט פנאי.

אני גם משתמש המון בסקייפ ולכן מצלמה ומיקרופון טובים יהיו בונוס מצויין!

בנוסף, הלכתי לאקדמון וקיבלתי מספר הצעות מעניינות. המוכר הבטיח לי שבגלל שהם עובדים באוניברסטאות אז המחירים מותאמים לסטודנטים ובלה בלה בלה... ככה או ככה צילמתי והעלתי את המפרטים שהראו לי, אם יש שם כמה פנינים אשמח לדעת :

a493si.jpg

אני מאמין שההקדמה הזאת תהיה מכוונת יותר מהפסקה הבאה, בעיקר כיוון ובכל השאר אני לא מבין במיוחד, אבל כדי להיות אזרח צייתן אני אמלא גם את הטופס הבא :)

מטרות המחשב? לימודים, עיצוב גרפי (קל! לא ערכית וידאו וכדומה...) ומעט פנאי.

* גודל המסך? מתוכננות לו שעות רבות של תכנות, לכן שלא יהיה קטן ולא מציק לעין. לא יודע מה זה מבריק או מאט :S

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). שוב, שיהיה נוח לתכנות.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין.

* משקל רצוי? אין.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף שיחזיק ליום לימודים ארוך במידה ואין מטען פנוי (8~ שעות).

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שתהיה יציאה למסכי טלוויזיה.

* Bluetooth? כאילו שיוכל להתחבר לווייפיי? אממ.. כן? :S

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין העדפה מיוחדת.

* כונן אופטי? ?

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? ?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שתהיה אמינה!

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : שלא יהיה ורוד או צבע צעקני מדי... ממש אין צורך בטאץ'. מיקרופון ומצלמה טובים (לשימוש רב בסקייפ) יהיוו בונוס מצויין!

תודה רבה מראש! :cheesy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים