עבור לתוכן

בעיית רעש במנוחה, אבל לא במאמץ

Featured Replies

פורסם

לפני הכל - נתחיל עם המפרט הנוכחי:

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750

קירור למעבד: ARCTIC Alpine 11 Plus

לוח: Gigabyte 965P-DS3

זיכרון - סה"כ 6GB ב-4 מודולים:

Kingston DDR2 1GB 667MHz X 2

Kingston DDR2 2GB 800MHz X 2

כרטיס מסך: Gigabyte AMD Radeon HD 6570 1GB

דיסק קשיח - שני דיסקים בנפח 500GB כל אחד:

Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB

Seagate ST3500418AS Barracuda 7200.12 500GB

כונן אופטי: LG GH24NS95 DVD Rewriter

מארז: NZXT Apollo

ספק כח: FSP 300-60THA(1) 300W

אין המהרה כלשהי.

המחשב דולק כ-90% מהזמן (אני מכבה אותו אולי פעם בשבוע ללילה אחד).

הבסיס של המחשב (הלוח, הזיכרון במהירות 667MHz, המארז וספק הכח) נקנה לפני 7 שנים, עוד 4GB נקנו לפני כ-4 שנים, דיסק קשיח אחד נקנה לפני כ-4 שנים והשני - לפני כ-3 שנים, כרטיס המסך נקנה לפני כשנתיים והכונן האופטי - לפני כמה חודשים.

עכוש לבעיה - בחודש-חודשיים האחרונים התחילה לי בעיה מוזרה במחשב - כאשר המעבד לא במאמץ יש רעש מתוך המארז, שנשמע כמו מאוורר לא תקין (זה נשמע כמו רעש מכני). כאשר המעבד במאמץ (מופעל משחק או כשאני מפעיל תוכנה בשם BOINC שמנצלת את המעבד ואת כרטיס המסך) - הרעש מפסיק. הרעש קיים מרגע הדלקת המחשב, כלומר אין תלות במערכת ההפעלה.

הנה מה שעשיתי עד עכשו:

- ניקוי המחשב ושימון כל המאווררים שהצלחתי להגיע אליהם (את ספק הכח פתחתי וניקיתי, אבל לא הצלחתי לפרק את המאוורר שלו בכדי לשמנו - הוא מולחם עם חוטים מאד קצרים ולכן לא ניתן להזיזו) - לא פתר את הבעיה.

- החלפתי את הקירור למעבד (קודם היה קירור סטוק) - לא פתר את הבעיה.

- ניתקתי את המאווררים המחוברים למארז - לא פתר את הבעיה.

- ניתוק הכונן האופטי - לא פתר את הבעיה.

- בדיקת מאמץ לספק הכח עם OCCT לא העלתה שום בעיה (אני אוכל להעלות תמונות מהבדיקה אם תרצו).

עכשו לחלק המוזר יותר:

- ניתוק שני הדיסקים הקשיחים - נראה כאילו הבעיה נפתרה, אבל ברגע שאני מחבר רק אחד מהם, לא משנה איזה מהם, הביעה חוזרת. חיברתי בנפרד כל דיסק קשיח למחשב, קירבתי לאוזן והדלקתי את המחשב - אין רעש או ויברציות לא תקינות מאף אחד משני הדיסקים הקשיחים. פרמטרי ה S.M.A.R.T של שני הדיסקים תקינים - לדעתי הבעיה לא נובעת מהם. אם תבקשו, אני אעלה תמונות מ HDTune.

- בשלב הזה הנחתי שהבעיה נובעת מהמאוורר של ספק הכח. ניתקתי אותו לחלוטין מהמחשב (לא חובר אליו כל עומס) והדלקתי אותו ע"י קיצור החוט הירוק אחד החוטים השחורים שבחיבור ה 24 פינים. הספק נדלק והיה שקט באופן מפתיע.

- חיברתי את הספק למחשב, אך לא מיקמתי אותו בתושבת שלו במארז אלא החזקתי אותו ביד וניסיתי להדליק את המחשב. המחשב לא נדלק (בדקתי שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך). רק לאחר מיקום הספק בתושבת שלו במארז הצלחתי להדליק את המחשב. זה נראה לי קצת מוזר, אבל אני מניח שמדובר במנגנון הגנה כלשהו (אולי אם הספק לא נוגע במארז אז המארז לא מוארק ואז הוא ימנע את הדלקת המחשב?).

שימוש באתר הזה מראה שהמחשב שלי דורש ספק של כ-300W בעומס מקסימלי, כך שעל הנייר הספק שלי אמור להספיק, אבל אני מבין שעם הזמן יש דעיכה בביצועים, ולכן אני שוקל לקנות ספק חדש, כנראה את ה BP400PX של Antec (אין צורך או טעם בהשקעה גדולה יותר במחשב כזה ישן), אבל מעשית אין בעיה של קריסות, כיבויים, מסכים כחולים או משהו דומה. החשד שלי הוא שיש בעיה עם ספק הכח או שנוצר עיוות כלשהו במארז שגורמים לבעיה, אבל אני לא בטוח לחלוטין מה בדיוק הגורם או מה בדיוק אני צריך לעשות.

מה דעתכם? מה אני צריך לעשות (לקנות מחשב חדש זו לא אפשרות כרגע)?

תודה על התגובות.

עריכה:

שכחתי לציין שבין הבדיקות שביצעתי גם הוצאתי לחלוטין את כרטיס המסך מהמארז וזה לא פתח את הבעיה.

עריכה 2:

שכחתי לציין שבמארז יש 3 מאווררים - קדמי, אחורי וצידי (מאוורר עם תאורת LED) - כולם בגודל 120 מ"מ.

פורסם

נשמע כמו מאורר ... האם בדקת את המאוורר של הכרטיס מסך ? (שלי) נוטה בסל"ד נמוך לעשות רעשים מציקים וזה נשמע רק כשאתה מעמיס את המעבד+כרטיס מסך הרעש מפסיק ...

לגבי הספק לא צריכה להיות בעיה להדליק את הספק מחוץ למארז ... כנראה משהו רופף או לא מחובר טוב ... תבדוק שוב פעם עם החזרת הכל למקום כשפירקת אותו

אני חייב לשאול לשקט הנפשי ... האם כשהחלפת את הקירור של המעבד מרחת משחה טרמית ?

אתה חייב למצוא את מקור הרעש ואין שום דרך אלא רק להצמיד את האוזן ולראות מאיפה מגיע הרעש ... האם זה מאוורר או ויברציות במארז

פורסם

ברגע שאתה שומע את הרעש נסה לעצור מאוורר מאוורר בנפרד עם האצבע ולראות אם הרעש מפסיק, את המאוורר של הספק תוכל לעצור באמצעות אזיקון,

פשוט תדחף את האזיקון לגריל הספק עד שיעצר המאוורר.

תחזור לעדכן.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

@guylederer0

1. הוספתי להודעה המקורית שהוצאתי לחלוטין את כרטיס המסך מהמארז וזה לא פתח את הבעיה.

2. גוף הקירור שקניתי מגיע עם משחה תרמית מסוג MX-4. בכל מקרה, הטמפרטורות תקינות (במאמץ עם OCCT המעבד מגיע לעד 80 מעלות).

@idanmal

ניסיתי לעצור כל מאוורר בנפרד, וכמו שרשמתי - אפילו ניתקתי אותם לחלוטין, אבל זה לא פתר את הבעיה. לא ניסיתי לעצור את המאוורר של ספק הכח, אז אני אנסה זאת.

עריכה:

אגב, כאשר לא הצלחתי להדליק את המחשב כאשר הספק היה מחוץ למארז, החזרתי אותו למארז, הדלקתי את המחשב ותוך כדי שהמחשב דולק הוצאתי את ספק הכח מהתושבת שלו. לאחר כמה שניות המחשב כבה.

אני כרגע עדיין מחפש אזיקון... אני לא רוצה לדחוף לספק משהו שיכול להישבר (כמו קיסם שיניים) או משהו שיכול לשבור את המאוורר שלו (כמו מברג).

עדכון:

טוב, הצלחתי לעצור את המאוורר של ספק הכח בזמן שהמחשב עבד וזה לא עזר - הרעש נשאר. נראה לי שזה פוסל את ספק הכח כגורם ולכן אין כרגע צורך בהחלפתו (למרות שהוא כבר בן 7 שנים שמתוכן הוא בטח עבד 4-5 שנים).

אגב, באותה הזדמנות בדקתי שוב את שאר המאווררים במארז (עצרתי אותם) - הם לא הגורם.

אני מצליח לחשוב רק על שני גורמים אפשריים:

א. יש עיוות כלשהו במארז שגורם לרעשים האלו.

ב. למרות שהרעש נשמע לי מכני (כמו מאוורר תקוע), מדובר בעצם ברעש הבוקע מרכיב אלקטרוני כלשהו.

האם יש לי ברירה מלבד בדיקת כל החומרה מחוץ למארז? מישהו מצליח לחשוב למה הבעיה קיימת כאשר המעבד לא במאמץ (כולל לפני טעינת מערכת ההפעלה) אבל לא בזמן עומס?

פורסם

אפשר לדעת פירוט קצת יותר מדוייק לגבי סוג הרעש וסיגנון ? האם זה רעש של מנוע\גוף פלסטיק או מתכת שנוגע\חשמל ?

הכי טוב יהיה להקליט ולעלות לנו לכאן ...

אני לא המומחה הכי גדול אבל אם שללת את הכל יש סיכוי שזה רעש חשמלי שנוצר מזרם שעובר איפשהו ... אבל אני לא רוצה סתם להפחיד אותך אני מקווה שהמומחים יוכלו לעזור יותר

פורסם
  • מחבר

האמת - עוד לפני שפתחתי פה את הנושא ניסיתי להקליט את הרעש, אבל כשניגנתי את הקובץ שהוקלט הרעש לא הופיע בו. השתמשתי במכשיר הנקסוס 4 שלי בכדי לבצע את ההקלטה, אז יכול להיות שהוא לא דוגם את התדרים הגבוהים. ניסיתי כמובן לנגן את הקובץ גם במחשב וגם בו הרעש לא הופיע.

הרעש עצמו נשמע לי מכני, כמו של משהו שתקוע במאוורר או דיסק קשיח שחורק, אבל כאמור הרעש לא נובע מאף אחד מהמאווררים וכנראה גם לא מהדיסקים הקשיחים. ליתר ביטחון הרצתי chkdsk על הדיסקים הקשיחים בזמן שהמעבד בעומס מלא (כאמור, בזמן כזה הרעש לא קיים) רק בכדי לבדוק האם בכל זאת יש סיכוי שהרעש נובע מאחד מהדיסקים הקשיחים - הרעש לא הופיע, כלומר הוא לא נובע מהדיסקים הקשיחים (או לפחות לא כתוצאה מגישה אליהם). ברגע שאני מוריד את העומס מהמעבד, הרעש חוזר ולא מפסיק עד שאני לא מפעיל תוכנה כלשהי שמעמיסה על המעבד.

פורסם

ניסית לשים את היד על חלקי הפח כדי לוודא שאף חלק לא רועד מויברציות?

יש לך אופציה להביא קשיח אחר ולעבוד איתו לצורך הבדיקה?

פורסם
  • מחבר

טוב, מסקנה סופית - הבעיה נובעת מספק הכח.

ניסיתי את מה ש idanmal הציע - חיברתי דיסק קשיח אחר למחשב, והבעיה לא חזרה (מכיוון שלא היה לי דיסק קשיח עם חיבור SATA לקחתי דיסק קשיח עם חיבור molex). התחלתי לחשוד שהבעיה נובעת מהמעגל בספק שמספק מתח לחיבורי ה SATA, אבל זה לא ממש הגיוני, שכן הבעיה הופיעה גם כאשר המתח לדיסקים הקשיחים חובר ע"י מפצל מ חיבור molex ל-2 חיבורי SATA. בכל זאת, ניתקתי את הדיסקים הקשיחים (בעיית הרעש לא הופיעה) והשארתי רק את הצורב, שגם הוא מחובר בחיבור מתח SATA והתחלתי לפתוח ולסגור אותו ע"י לחיצה על הכפתור שלו, אבל גם זה לא גרם לבעיה להופיע.

בסופו של דבר התעצבנתי ועשיתי מה שלא רציתי לעשות אבל כנראה הייתי צריך לעשות מההתחלה - פירקתי ספק כח גנרי ממחשב אחר והחלפתי בינו לבין ספק הכח שבמחשב שלי. התוצאה - הרעש הפסיק במחשב שלי ועבר למחשב השני... אין מנוס למהסיק שמשהו לא תקין בספק הכח.

עכשו אני עובד עם ספק כח גנרי (כתוב עליו E-BOX ו 500W) וישן (המדבקה עליו מראה שהוא נקנה ב 2006), ולמרות שבדיקת ה Power Supply ב OCCT עברה והמחשב מחובר ל UPS, אני עדיין לא חושב שזה רעיון טוב לעבוד עם ספק כח כזה לאורך זמן. אחרי הכל המחשב שלי החזיק מעמד 7 שנים בלי בעיות חומרה (טוב, כמעט - היה צורך להחליף כרטיס מסך לפני כמה שנים וגם את הדיסק הקשיח המקורי, שניהם התקלקלו ועכשו העניין הזה עם ספק הכח) ואני לא מעוניין שיתחילו בעיות (נוספות) עכשו. לכן אני מעוניין לקנות ספק כח איכותי וזול. ברור לי שאין טעם להשקיע מאות שקלים במחשב שלי - גם מפאת גילו וגם מכיוון שדרישת ההספק שלו לא כזו גבוהה. כמו שכתבתי בהתחלה, חשבתי על ה BP400PX של Antec, אבל אני אשמח לשמוע מכם עוד הצעות בטווח המחירים הזה.

פורסם

שמח לשמוע שעלית על הבעיה, הייתי ממליץ לך להשקיע בספק כח חזק ואיכותי יותר, בנוסף הייתי ממליץ ללכת על אחד בעל 5 שנות אחריות,

המערכת שלך כבר ישנה ואני מאמין שתחליף אותה בשנה-שנתיים הקרובות, לכן הייתי לוקח ספק שימשיך איתך למערכת הבאה.

השאלה מה התקציב?

עדיף להשקיע עוד קצת, אם אתה יודע בוודאות שלא תוסיף כרטיס, או שתוסיף כרטיס לא חזק:

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SS-360GP

אני הייתי לוקח כבר עכשיו ספק חזק יותר ומשקיע עוד כסף, אחרי הכל ספק הוא הרכיב הכי חשוב במערכת.

פורסם
  • מחבר

באמת השיקול הוא האם לקנות ספק כח למערכת הנוכחית ובעתיד, אם וכאשר אקנה מחשב חדש, אקנה איתו ספק כח טוב או שכבר עכשו אני אקנה ספק כח טוב וחזק שיעבור גם למחשב הבא.

אם אני רוצה לקנות ספק כח רק למחשב הנוכחי, אני לא רואה צורך בהשקעה של מעל 200 ש"ח, ואני מעדיף שזה יהיה קרוב יותר ל-150 ש"ח. בגלל זה חשבתי על ה BP-400PX הזה של Antec או על ספק פשוט של FSP, כמו זה (שניהם ספקים של 400W).

אם אני מעוניין בספק כח למחשב הנוכחי וגם למחשב הבא, אז אני מניח שספק של 450W-500W יספיק לי, שכן מחשב כזה יהיה בערך שקול למחשב מהדור הנוכחי עם מעבד Core i5, כרטיס מסך בינוני כמו ה GTX 750, שניים או שלושה דיסקים קשיחים, כונן SSD, כונן אופטי וכמה מאווררים למארז.

הספק SS-360GP של Seasonic, שהספקו הוא 360W, יהיה מספיק חזק להחזיק את המערכת הנוכחית וברור לי שהוא איכותי ביותר, אבל אני לא בטוח עד כמה הוא יתאים למערכת הבאה. שים לב שבכ-20 ש"ח פחות יש את ה RAIDER 450 של FSP הזהפלונטר ב 246 ש"ח + 15 ש"ח למשלוח בדואר או 45 ש"ח לשליח כלומר 261/291 ש"ח, וב TMS ב 267 ש"ח עם משלוח עם שליח חינם*), שהוא מסידרה שקטה ואיכותית, בעל תקן נצילות +80 Silver, "גובל ב-80 פלוס גולד בישראל" (לא ברור לי למה בישראל הוא גובל ב 80 פלוס בתקן Gold ובמדינות אחרות לא) ובעל 5 שנות אחריות גם כן. מה דעתך?

* הערה - אני לא בטוח כמה באמת עולה המשלוח מ TMS שכן מעולם לא הזמנתי מהם מוצר - לאחר הרשמה לאתר שלהם וניסיון לבצע הזמנה, נראה שמשלוח עם שליח עד הבית הוא חינם, שזה לא הכי הגיוני (אבל מעולה אם כן).

פורסם

אם אתה שואל אותי הייתי משקיע בספק כמו ה-S12G 450W שהוא איכותי מאוד, שקט, בעל 5 שנות אחריות, תקן נצילות גולד:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=S12G-450

הוא יותר איכותי מהריידר 450 של FSP, הריידר פחות מסוגל לעמוד בעומס ופחות שקט מה-G של סיסוניק.

יש לך גם את ה-S12 520W שהוא נחמד ובמחיר טוב, אבל יש משתמשים שמדווחים כי הוא לא שקט במאמץ ואחרי תקופה המאוורר שלו מרעיש גם ללא מאמץ.

אגב תקן הנצילות סילבר גובל בארץ לגולד, כיוון שבישראל החשמל הוא במתח של 230 וולט להבדיל למשל מארה"ב שם המתח הוא 110 וולט.

ככל שמתח הכניסה גבוהה יותר כך נצילות הספק גבוהה יותר, בארה"ב למשל, תקן נצילות טיטניום פשוט לא קיים בגלל שהם עובדים ב-110 וולט.

משלוח ב-TMS הוא בחינם לכל רכיב לפי מה שאני יודע, הזמנתי מהם 3 פעמים וללא עלות משלוח.

פורסם
משלוח ב-TMS הוא בחינם לכל רכיב לפי מה שאני יודע, הזמנתי מהם 3 פעמים וללא עלות משלוח.

אכן כך.

פורסם
  • מחבר

תכננתי לקנות ספק ב 150-200 ש"ח למחשב הנוכחי אבל עכשו נראה שאכן יישתלם לקנות ספק טוב למחשב הבא כבר מעכשו. אני כנראה אלך על ה S12G-450 של Seasonic.

אגב, אם אני אקנה את הספק הזה מפלונטר, למחיר של הספק יש להוסיף 15 ש"ח למשלוח בדואר או 45 ש"ח לשליח (332/362 ש"ח בסה"כ), ולאור מה שקורה בדואר לאחרונה רצוי שהוא יגיע עם שליח. בנוסף, חיפוש באינטרנט מגלה שניתן לקנות את הספק הזה ב-330 ש"ח ב KSP (קישור), דבר שגם יהיה לי יותר זול וגם יותר נוח (יש סניף שלהם בעיר מגוריי, כך שאני אפילו לא צריך שליח) או אפילו ב-325 ש"ח בא&א מחשבים (קישור), אבל אני לא בטוח לגבי סוג המשלוח שהם מציעים (כאמור, אני לא מעוניין שהחבילה תיזרק בדואר). אני כבר אקנה/אזמין בשבוע הבא.

תודה על העזרה שלכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים