עבור לתוכן

אז שלחתי זכרונות לתיקון בKSP וקבלתי מוצר "שווה ערך" האמנם?

Featured Replies

פורסם

זה כמו שיביאו לו ספק קורסייר TX650 במקום HX650, אומנם "על הנייר" אותו וואט אך סדרה נחותה יותר.

• תגובות 68
  • צפיות 19k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפותח הדיון אין קייס על החנות, לזה אני גם מסכים.

יש להם טווח (של 10%) ביצועים שאליו הם יכולים להתגמש במקרה של מימוש אחריות. זה ע"פ חוק אם אני זוכר נכון ממקרים קודמים.

חוץ ממני שפעם מימשו לי אחריות על מחשב נייד וקיבלתי מחשב חזק עם כרטיס מסך חזק משמעותית מאוד מהקודם לשמחתי הרבה :party0007:

פורסם

הביאו לו זיכרונות פחות טובים ממה שהיו לו, בשורה התחתונה הביאו לו מוצר עם נתונים פחות טובים שעל מנת להגיע לאותם ביצועים עליו להעלות את המתח לרמה שיכולה לפגוע ברכיבי חומרה אחרים.

גם לפי הפסד בביצועים ניתן להגיד שהמוצר החלופי לא עומד בחוק, במעבדים בהם יש ליבה גרפית מובנית (בערך 99% מהמעבדים היום) יהיה שינוי גדול בביצועים בין 1333MHZ ל 1600MHZ. תודה ל AMD שדאגו לידע את כולם וגרמו לאתרי הביקורות לבדוק את העניין :)

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_kaveri_memory&num=1

כמו שאתם רואים הוא מאבד הרבה מאוד ביצועים כתוצאה מהירידה בתדר.

פורסם

וואו, ממש מעניין.

אז אם כך הוא צריך לבקש החלפה.

בהצלחה בהחלפה

פורסם

הביאו לו זיכרונות פחות טובים ממה שהיו לו, בשורה התחתונה הביאו לו מוצר עם נתונים פחות טובים שעל מנת להגיע לאותם ביצועים עליו להעלות את המתח לרמה שיכולה לפגוע ברכיבי חומרה אחרים.

גם לפי הפסד בביצועים ניתן להגיד שהמוצר החלופי לא עומד בחוק, במעבדים בהם יש ליבה גרפית מובנית (בערך 99% מהמעבדים היום) יהיה שינוי גדול בביצועים בין 1333MHZ ל 1600MHZ.

2 הזיכרונות 1600MHZ. אתה מדבר על הפסד ביצועים תאורטי ב-OC?

פורסם

1600 על 1.5 ו 1600 על 1.65 זה לא אותו דבר

ממליץ לך לחזור לחנות ולומר להם שאתה צריך זכרונות 1600 CL9 שעובדים כך עד 1.5v, זאת דרישה לגיטימית ולא חריגה. אתה רכשת זכרונות לפי נתונים מסויימים שאתה צריך\רוצה\זה מה שמתאים אבל קיבלת לאחר מימוש אחריות משהו אחר

ואני לא מתייחס למראה\קירור ואסתטיקה

פורסם

הוא מדבר שם על 1333 בכלל. כנראה התבלבל בדגמים.

^עצה מיותרת לגמרי. במיוחד אם הוא לא מתכנן OC ואפילו אז.

CL9 אלו זיכרונות עם תזמונים גבוהים גם ככה שלא ממש מיועדים לזה מלכתחילה.

שלא לדבר על הטרחה והטרטור שכורכים בכל הסיפור....

וואלה אתם מתעסקים בשטויות. תעשו מה שאתם מבינים. :rolleyes:

פורסם

אין הרבה דגמים של DDR3 שהם פחות מ CL9, אפשרי להגיע לתזמונים משופרים אם משחקים עם הזכרונות אבל בכללי זה המצב הרגיל. בכללי גם בדיקות מראות שההבדל בין CL9 ו CL11 אפסי.

לא התבלבלתי בכלל בדגמים, זיכרון שנמכר כ 1600MHZ/1.65V הוא זיכרון 1333MHZ/1.5V שהחברה מתחייבת שיהיה ניתן להמהיר אותו ל 1600MHZ. בסופו של דבר ברוב המקרים הזיכרון ירוץ במהירות שאפשרית עם מתח של 1.5V וכל הגדרה אחרת תדרוש מהמשתמש להיכנס לביוס ולבצע שינויים. כמו כן אינטל לא ממליצים לעבוד עם מתח כזה גבוה לזיכרונות (הם אפילו לא ממליצים להגיע ל 1.6V).

כמו כן אם היית נכנס לקישור שנתתי היית רואה שיש הבדל גדול מאוד בביצועים בין מהירויות הזיכרון השונות, זה לא רק בשביל לאפשר יכולות OC גבוהות יותר. ההבדל בביצועים עולה על 10% בהרבה מקרים לאור העובדה שהליבות הגרפיות אוהבות זיכרון מהיר ככל האפשר.

פורסם
  • מחבר

כל העניין של העיצוב זה דעה של כל אחד בפני עצמו אין טעם לפתוח על זה ויכוח - אני אישית מאוד אהבתי את העיצוב הקודם

אבל שלא תחשבו שרק בגלל זה פתחתי את הדיון .. חשוב לי לדעת שהזכרונות שקבלתי הם לא חלשים יותר ממה שהיה לי

למרות שבתכלס בסוף אתמול בלילה פתחתי אותם מכיוון שאני מכיר את KSP שנים והם לא הולכים להחליף לי את הזכרונות

חבל שהכרתי את TMS רק אחרי שקניתי את החלקים האלה

פורסם

גם לפי הפסד בביצועים ניתן להגיד שהמוצר החלופי לא עומד בחוק, במעבדים בהם יש ליבה גרפית מובנית (בערך 99% מהמעבדים היום) יהיה שינוי גדול בביצועים בין 1333MHZ ל 1600MHZ. תודה ל AMD שדאגו לידע את כולם וגרמו לאתרי הביקורות לבדוק את העניין :)

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_kaveri_memory&num=1

כמו שאתם רואים הוא מאבד הרבה מאוד ביצועים כתוצאה מהירידה בתדר.

בלי קשר לנושא הדיון - התוצאות האלה מאוד חריגות. אני לא סבור שפירשת אותן נכון. הבדיקות נעשו רק בארכיטקטורה מסוימת של AMD, והמבקר לא טען שההשפעה זהה בכל מעבד עם ליבה גרפית מובנית.

בבדיקות אחרות (עם Haswell) הראו השפעה קטנה הרבה יותר (שינוי של 50% בתדר זכרון - מ1600 ל2400) הביא לשינוי של כ10% מקסימום בביצועים (בבדיקות רבות אף פחות):

http://www.corsair.com/en/blog/2014/march/haswellrealworld

http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell/

פורסם

זה כי הליבה הגרפית במעבדים של אינטל חלשה בהרבה והזיכרון לא מהווה צוואר בקבוק בשבילה. חוץ מזה אפילו בביקורת שקישרת אליה יש מבחנים שבהם ההפרש עלה על 10%.

צריך לזכור שהליבה הגרפית המובנת של AMD מבוסס על אותה ליבה גרפית שיש בכרטיסי מסך שלהם היום (שכוללים זיכרון GDDR5 מהיר בהרבה ותוכננו לנצלו).

בסופו של דבר אם הוא היה בוחר ללכת איתם ראש בראש ולדרוש זיכרון באותה רמה הוא היה צריך הוכחות שמה שהביאו לו יגרור גריעה בביצועים, הבאתי תמונות שמראות ששימוש בזיכרון עם מהירות נמוכה יותר יכול לגרור ירידה הגדולה מ 10% בביצועים במשחקים ובשימוש ב OPENCL.

פורסם
זה כי הליבה הגרפית במעבדים של אינטל חלשה בהרבה והזיכרון לא מהווה צוואר בקבוק בשבילה.
אז אתה מדבר רק על מבחנים שמשתמשים בליבה הגרפית המובנית? אז זה עוד יותר חסר משמעות. מי משתמש בליבה גרפית מובנית במחשב שבו חשובים הביצועים הגרפיים?
חוץ מזה אפילו בביקורת שקישרת אליה יש מבחנים שבהם ההפרש עלה על 10%.
נכון. 10% הפרש ביצועים על 100% הפרש בתדר. זה כלום.
צריך לזכור שהליבה הגרפית המובנת של AMD מבוסס על אותה ליבה גרפית שיש בכרטיסי מסך שלהם היום (שכוללים זיכרון GDDR5 מהיר בהרבה ותוכננו לנצלו).
מבחינה ארכיטקטונית זה בהחלט מסביר למה במעבדי AMD עם ליבה גרפית מובנית יש השפעה חזקה למהירות הזכרון. אבל זה לא רלוונטי לבדיקה עצמה. אמרת "במעבדים בהם יש ליבה גרפית מובנית (בערך 99% מהמעבדים היום) יהיה שינוי גדול בביצועים בין 1333MHZ ל 1600MHZ", וזה פשוט לא נכון, כי זה נכון רק למעבדי AMD עם הליבה הגרפית המובנית המודרנית, ורק כשבאמת משתמשים באותה ליבה גרפית.
פורסם

מעניין גם אני פתחתי פה שרשור בפורומים בנוגע לסט זכרונות שקניתי ב KSP

[h=1]CORSAIR Vengeance Pro 16GB (2 x 8GB)[/h]

סך הכל הם עובדים טוב אבל קרה לי מספר פעמים בודדות שקיבלתי מסכים כחולים והודעה שיש בעיה בזכרונות

ובהרצה של בדיקות לזכרון התוכנות מאשרות בעיה בזכרונות בעיה ספציפית בטווחים של הזכרון שחוזרת שוב בכל בדיקה

עדיין לא ניגשתי ל KSP לדווח להם על העניין כי בחצי שנה האחרונה קיבלתי מסך כחול רק איזה פעמיים בגלל הזכרונות

מעניין מה התהליך שאני צפוי לו

אני במקומך לא הייתי מסכים לסט זכרונות שהראת הוא בכלל נראה שונה לגמרי אתה קנית סדרה איכותית מעוצבת ומציעים לך משהו מעולם אחר

בכלל לא ברור לי מה זה העניין הזה שאתה צריך לקחת מה שמציעים לך ששוכב אצלהם במלאי

לזכרונות יש אחריות ואחריות לכל החיים לפי מה שכתוב

אני הייתי דורש אותם הזכרונות במדוייק רק זוג שעובד

פורסם

אני קניתי מ-TMS את ה-Vengeance LP, אחרי כמה זמן התברר שהיו פגומים אז החזרתי אותם ל-TMS ואחרי כמה ימים החזירו לי בדיוק אותו דגם ואפילו אותו צבע. לי זה לא כל כך משנה הצבע אבל יש אנשים שהצבע והמראה חשובים יותר מהאיכות והביצועים. בכל מקרה אני מקווה שאנשים ששואלים למה לא לקנות ב-KSP יפגשו את הדיון הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים