עבור לתוכן

המחשב איטי מאוד ללא סיבה

Featured Replies

פורסם

שלום רב

לכל טובי הלב שיעזורו,

אשמח אם אוכל לקבל עזרה או הכוונה כלשהי כי אני פשוט אובד עצות.

ברשותי מחשב נייד של dell מדגם ispiron n5010 .

מעבד i5- m450 זיכרון 6GB, ווינדו 7 64 bit מקורי.

כרטיס מסך radeon hd 5400 .

המחשב ברשותי כבר כ-3.5 שנים והוא לא איכזב אותי אף פעם עבד נהדר.

יש לציין שאני עושה במחשב שימוש לדעתי מעל המשתמש הממוצע, אם זה משחקים בינוניים (פיפה14, אן ביאיי, היטמן האחרון, wot) תוכנות פוטושופ וירטואל סטודיו תכנות בסי, solidworks, matlab, רואה סרטים באיכויות גבוהות fhd וכו.. המחשב עובד כ-8 שות ביום.

אנסה לפרט כמה שיותר כדי להסביר כיצד ניסיתי להתמודד עם הבעיה, יתכן שאני חושב שאני מבין בדבר זה או אחר ולא באמת מבין אז מבקש סליחה מראש.

אני נוהג להתקין עידכונים של ווינדאוס באופן שותף ולשמור שלא תיהנה תוכנות זבל במחשב רק מה שצריך נקודה. אין סרגלי כלים מיותרים ולא כל מיני תוכנות שרצות ברקע אשר לא בשימוש.

אני מבצע ניקוי על בסיס שבועי בעזרת הסי קלינר.

הבעיה: לפני כחודש המחשב החל לעבוד לאט באופן שעין בלתי מזויינת הייתה שמה לב.

ניסיתי להבין מה עדכנתי/ הורדתי/ התקנתי שלא היה "חכם" אך לא עליתי על זה.

1. לאחר יאוש רב ניתקתי בעזרת כפתור מסויים את הכרטיס רשת וראיתי שזה פתר את הבעיה.

התקנתי את הדריבר שלו מחדש אך הבעיה לא נפתרה.

2. בעזרת עצה מחבר בדקתי את העידכונים שעשיתי זמן קרוב למועד התקלה וגילתי כי המחשב ביצע עידכון אוטמטי לווינדוס ולאנטי וירוס(microsoft essentials) .

החלטתי לעשות שיחזור למערכת ולסגור את העידכונים האוטמטיים ואת האנטי וירוס, הרי הוא מעדכן את עצמו ולא מצאתי אפשות לביטול פעולה זו.

הופ! הבעיה נפתרה, כך לפחות חשבתי, אך לאחר שלושה שבועות החלטתי להפעיל את האנטי וירוס בתקווה שבמיקרוסופט, אם הייתה בעיה עלו ותיקנו אותה.

הכל היה טוב(שבוע וחצי) עד היום, לא יודע אם קשור, אתמול עודכן האנטי וירוס והיום המחשב שוב פועל לאט..

אני כבר לא יודע מה לעשות כרגע עשיתי לו שיחזור מערכת מחדש, לאחר ששוב חיפשתי פיתרון באינטרנט ובפורומים שונים ללא תוצאה, מה שפותרכרגע זמנית(כניראה) את הבעיה, ניתקתי את האנטי וירוס ואת העידכונים של הווידוס, כרגע המחשב פועל חלק ונהדר גם תחת מאמץ של משחק.

יש לציין שבמנהל המשימות הזיכרון הפיזי לפני השיחזור ואחריו פחות או יותר אותו הדבר בין 30% ל- 45% במנוחה מתוך 6GB.

והשימוש במעבד 0%-3%.

משום מה- svchost.exe לוקח הכי הרבה 120,544k אני יודע שזה קשור לווינדוס אבל לא יודע אם זה תקין.

כאשר המחשב היה במצב הבעייתי ניסיתי לסיים תהליך זה לצורך ניסוי וזה כן גרם לא להפסיק לעבוד לאט לכמה שניות.

בכל אופן אשמח אם מישהו יודע או חושב שיודע מה הסיבה ואיך לפתור אותה..

תודה מראש,

ולדי.

פורסם

נראה שאין לך בעיה מלבד האנטי וירוס למיטב הבנתי, פשוט תסיר אותו ותתקין את AVG חינמי בננוגע ל svchost.exe זה תהליך מארח

ולא בהכרח וירוס או משהו בעצם לכל מחשב שאני מכיר יש כמה כאלה בכל מקרה אין לך מה לדאוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים