עבור לתוכן

התיעצות לגבי קירור מים למעבד

Featured Replies

פורסם

היי!

לפני כמה ימים שאלתי לגבי קרור יותר טוב למעבד.

קיבלתי תשובה דיי ברורה:

הSpark 7 של ThermalTake הוא טוב - אבל קצת רועש.

הSp-94 של ThermalRight שקט (גם בתוספת מאוורר) ויותר איכותי - אבל יותר יקר!

אם אני לא מסתכל לרגע על העלויות ,וכן - אני כבר פוזל לכיוון הSP-94 , האם כבר כדאי ללכת על קירור מים?

יש לי 3 פריטים שהייתי מעוניין לקבל תגובות עליהם:

1. Thermaltake AquariusII Liquid Cooling

2. Thermaltake AquariusIII Liquid Cooling

ועוד משהו קצת שונה:

3. Active Cool AC4G Pentium 4 TEC Cooler מהפיתוח הישראלי.

תזכורת, המחשב שלי:

P4 2.8 800Hz HT

Abit AI7

Samsung 400Hz 512Mb

NVIDIA GeForce FX 5200

וכן, אני רוצה לבצע OC במחשב שלי.

נ.ב.

הבנתי שיש גם אפשרות לחבר לקרור המים גם את הקירור של כרטיס המסך. האם יש את זה בקירור המים של Thermaltake?

פורסם

אתה צריך להגדיר את הצרכים שלך - אם אתה מחפש שקט המערכות האלה יתפקדו מצויין. אם אתה מחפש ביצועים, sp94 עם מאורר אימתני ככל הנראה יביא לתוצאות טובות יותר, לפחות מהמערכות הנ"ל. כמובן שיש מערכות מצויינות אחרות למחפשים ביצועים

פורסם

well, correct me if im wrong but i see no point in investing money into above average cooling as long as you keep your pc3200 samsung ram.

since you own an intel cpu your multiplier is locked, and since that is the case you must rely on fsb manipulation for your overclocking. your current memory is not that good for overclocking (and thats an understatement) and it will hold you down way before the cpu will.

anyway if you do decide to go for water cooling and got no price limitations just order a custom system. it will outperform the ones you mentioned.

though i still say you wont need it.

פורסם
  • מחבר

זה נכון מה שאמרתם לי (ואגב - אכן הזמנתי את הSP-94).

הנקודה היא שתמיד עדיף להסתכל קדימה ולקנות משהו שיספק ביצועים טובים גם עוד הרבה זמן.

לדוגמא:

אני עכשיו מסתכל על החשבונית של למיר ממנו קניתי את הזכרון הנ"ל והתאריך הוא 28/11/2002 .

כלומר הזכרון הזה כבר בן שנה ושלושה חודשים+, ועדיין הוא אחלה לOC מכיוון שאז השקעתי סכום ענק באותו זכרון - 1302 ש"ח!!

כלומר, נכון שכיום ההפרש בביצועים הוא זניח אבל הנקודה הייתה האם בעוד שנה למעבדיי פנטיום 4 3.8GHz זה עדיין יהיה טוב?

ולפי התגובה שלכם אני מבין שהביצועים של הSP-94 מצויינים כמו הקירור מים.

אגב, אולי אני כן אחליף את הזכרון לPC4000 בהמשך... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים