עבור לתוכן

זהו , פרקתי את מערכת הקרור מהמקרר הישן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

"-15 ב300W ...

(אל תצפה שתגיע לזה , זה רק נתונים טכנים )"

על מה אתה מדבר ? יש שם נתונים דומים אבל אני לא מבין אותם.. האם הקומפרסור יוכל לטפל ב150W חום ?

למה פתיחה זה לבנות מערכת חדשה ? האם זה רק ענין של אורך המאייד או גם קוטר הצנרת ? אני יכול למדוד את האורך בדיוק רב. והגז כפי שאני מבין הוא R12 ? . לא שאני יודע מה זה אבל בגלל הענין של הפריאון אני צריך לדאוג שאפשר יהיה למצוא.

זה מאד משמעותי אם אני יכול לבנות למשל ספירלה או שניים מצנרת נחושת כי זה יאפשר לי להקטין את הגודל של המאייד ולא מפלצת אלומיניום (אני משער).

תקרא את הכתבה אצל טום בעיון כי יש שם נושאים שתצטרך לטפל בהם. .. מאיפה למדת את החפיפניקיות הזו ? למה לא "עבודה גרמנית" ?

צמר סלעים זה חומר בידוד שנראה מעט כמו צמר גפן בצבע חום בהיר , הסיבים הם ישרים ונשברים בקלות ויש גם אבק שמפריע לנשימה.

הוא מגיע ברפידות כמו צמר גפן.

ותלמד לכתוב בלי שגיעות ;D

פורסם

just got back from 3h driving in traffics.. dont start bitching on me :P

כן המערכת מסוגלת להסיר 150W חום , השאלה היא באיזה טמפרטורה היא תעשה את זה...

ברגע שאתה מחליף תמאייד אתה פותח תמערכת , נגיד החלפת מאייד , אתה צריך לרתח אותו למערכת , לעשות ואקום עמוק ולמלא בחזרה ... ואני לא מניח שתוכל למלא תמערכת בצורה מדוייקת אבל בשביל טמפרטורות שאתה רוצה זה לא ממש יפריע ..

בעקרון , הייתי כבר מחליף גז ובונה מערכת direct die

אגב.. בכלל הפעלת תמערכת ובדקת לאיזה טמפרטורה היא מגיעה ? אני חושב שהיא מסוגלת להגיע לאיזו ה -10 מעלות בלי שום מקור חום עליה..

(בלי טרמוסטט כמובן ...)

edit:

וחחח עבודה גרמנית ? אני חצי גרמני חצי טריפוליטאי :>

אני מחפף בהכל , זה ככה מלידה ...

אתה מדבר על הלינק הזה ?

http://www20.tomshardware.com/howto/20030610/index.html

אין לי כוח לקרוא את כל השטויות שהוא רושם שם ... באיזה עמוד זה ? 8)

פורסם
  • מחבר

מזה למלא באופן מדויק ? יעשה את זה טכנאי קרור . יש מייבש במערכת ביציאה מהמעבה. אני מניח שיוכל לחבר מאייד חדש . השאלה היא מה קובע במאייד - נפח או/גם אורך . כי יש חלקים בפריזר שהצנרת עבה יותר. אתה י ו ד ע (או יש לך את מי לשאול) שאפשר לקחת צנור נחושת בקוטר ואורך מתאימים ולעגל לספירלות ?

אני לא מבין איך אני יכול לעשות משהו כמו שאתה רוצה לעשות שהרי אמרת שצריך מאייד עם אורך צנרת מתאים , ויש שם איזה 13מטר ..

אני גם לא יעשה כמוך כי זה בעייתי ודורש פתרונות טכניים שאצטרך לקנות או לשלם למישהו שיעשה .. בנוסף, מים מקוררים יכולים לקרר את כל הנחוץ במחשב ולא רק מעבד. מה שכן יתכן זה שאבנה מיכל קירור-גבוה בתוך מיכל המים הרגיל , בדומה לשרוול החימום המהיר שיש בדודי חימום לבית. כלומר שתי מערכות קרור, אחת למעבד ואחת ליתר.

אני סבור שאעביר את הצנרת למאייד דרך הקיר לתוך מיכל בחדר.

נתתי לינק לספציפיקציות של המדחס שלי - 1360A , יש שם סדרה של זוגות של טמפ' ווואטים ? כלומר ב -10 ההספק שלו הוא 314W ??

אני מניח שהיכולת לקרר תהיה נמוכה בקיץ בגלל הטמפ' החיצונית הגבוהה שמפחיתה מיכולת המעבה (על הקיר במרפסת) להפטר מחום.

אני מקווה שאתה לא מחפף בנהיגה..

www20.tomshardware.com/cpu/200...1021/index.html

פורסם

אתה מתכוון לוידיאו שם ?

כן הוא מסוגל לעשות -10 ב 314W אבל זה בתנאים מותאמים מראש.. ובשביל כאלה מעלות הקומפרסור זה הדבר האחד לפני אחרון שיהיה אחראי לכך ...

נפח תשתמש ברבע אינצ זה יספיק לך .. אורך זה כבר לא ממש משנה , אבל שלא יהיה קצר מידי ...

איך קובעים תאורך ? לפי איך שנוח לך .. מה שיקבע האם האורך הזה יתאים זה הקאפילר , ככל שהוא דק יותר וארוך יותר ככה הוא נותן יותר התנגדות , הוא זה שקובע את הזרימה במאדה .

בעקרון משהוא כמו 2-3 סמ אחרי היציאה מהקאפילאר 90% מהנוזל מתאדה ומקרר את שאר הנוזל לטמפרטורת ההתאדות ושאר הנוזל ימשיך במערכת ויקרר את שאר המערכת ..

בקשר ל DIRECT DIE , ברגע שתחליף תמאדה אתה גם ככה תצתרך תקישורים הטכנים ולשלם למישהוא שיעשה תעבודה אז מה ההבדל ?

שני מעגלי קירור למעבד ולשאר זה לא ממש מועיל ...

אם אתה רוצה מים קרירים לכל האיזורים פשוט לריץ אותם במקביל , שני מיכלים לא ישנו כלום אלא אם יש לך שני מערכות קירור לכל מיכל ..

בוא נגיד יש לך 3 מקורות חום שמוציאים 300W , וקירור שמסיר 314W ..

תחלק תמקורות ל 150W ו150W , ותקירור ל 157W u 157W , בסופו של דבר תקבל את אותו אפקט ...

(מה שגם לא בטוח כי עד שהנוזל קירור יגיע למיכל השני הוא יאבד חלק ניכר מההשפעה שלו..

באמת waterchiller יותר אפקטיבי מרק למעבד כי הוא מקרר הכל , אבל רק למעבד זה בטמפרטורות רצחניות ;)

ועכשיו בקשר למילוי המדוייק ... אני לא מאמין שלטכנאי מזגנים יהיה תנתונים של כמה למלא את המערכת , וגם אם כן הם כבר לא יהיו נכונים כי שינת אותה ..

הקטע של המילוי של המערכת זה לא ממש פשוט ... אם תמלא יותר מידי אתה יכול לדפוק תקומפרסור , אם תמלא מעט מידי לא תמצא תפוטנציאל של המערכת ... זה לא פשוט וזה אפשרי למצוא תכמות הנכונה רק בניסוי וטעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים