עבור לתוכן

זהו , פרקתי את מערכת הקרור מהמקרר הישן

Featured Replies

פורסם

עכשיו אני צריך לבנות תא "פריזר" דפנות כפולים מעץ - יש צמר סלעים מהמקרר.

הפריזר ... בכל מקרה צריך לתת טיפול נגד מים .. ממה הוא עשוי ? אלומיניום ? משהו אפור אבל נראה גם צבוע אפור..

או שאאטום אותו ואהפוך למיכל מים , או שאכניס הכל למיכל פלסטיק. ההבדל הוא שאין בעית ניקוז כאשר כולו בתוך מיכל מים וליצור שיפוע וצנור ניקוז דרך תחתית כפולה כאשר אסור להרטיב את צמר הסלעים (בלתי שמיש יותר) ...

תרמוסטט יש , אבל אני צריך טמפ' גבוהה יותר של 20C בעוד שמקרר בנוי ל 4C

רדיאטור יש וצריך להכין אותו לחיים במרפסת בגשם ושמש.

צריך גם לקדוח בקיר 20ס"מ בטון מזוין שני חורים ולשים שם שני צנורות משום שתהיה צנרת בחדר וצנרת חיצונית. זה חשוב במקרה של תיקון , אז אני פשוט אשתמש במיכל מים בתוך החדר ולא במקורר במרפסת.

פורסם

אתה מנסה לבנות waterchiler?

כשפירקת אותו חתכת תחוטים או שהשארת תפלטות האלה שיש בתוך המקרר בדרך כלל?

ומה התכונות של ההמערכת שהוצאת ? (קומפרסור , גז, קונדנסור)

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא יודע על תכונות . זו המערכת של "אמקור 15" קומפרסור , פריזר , יחידה לחלק הלא קפוא ומפזר חום גדול שהיה מורכב מאחורי המקרר (מעין רשת) . צנרת הקרור היא צינור נימי שנפתח צנרת של בערך 6-7 מ"מ בפריזר . הכל לא מפורק כלל ועובד.

בעיקרון אני לא רוצה להתעסק עם המערכת שהרי אין לי אפשרות להלחים נחושת או למלא גז או בכלל ידיעה טכנית מה מתאים וכ"ו . רק להכניס את הפריזר והיחידה הנוספת (שטוחה) למיכל פלסטיק (צריך למצוא 55X35X25) שנמצא בתוך ארגז עם דפנות כפולות שאבנה ולקרר את המים ל 20-25 צלזיוס.

אני למשל הייתי מעדיף להשתמש רק ביחידה הקטנה השטוחה ולהסיר את הפריזר אבל זה יכול לדפוק את המערכת כולה מבחינת כמות גז לגודל הקומפרסור .. אנא עארף . ובס"הכ המערכת בת השלשים עדיין עובדת טפו טפו.

פורסם

המאדה שלך זה מן פלטות כאלה מחוברות ביחד עם מן כזה תעלות באמצע ?

" רק להכניס את הפריזר והיחידה הנוספת (שטוחה) למיכל פלסטיק "

אתה מתכוון לכל המכשיר או רק לקומפרסור והקונדנסור?

תמונות יעזרו :)

פורסם
  • מחבר

בואנה , למה אתה כזה קשה הבנה ? "אתה מתכוון לכל המכשיר או רק לקומפרסור והקונדנסור?" אה ?? אתה מבין הפוך ! רק החלקים המקררים יכנסו למיכל פלסטיק עם מיים. צריך צבע נגד קורוזיה ולברר מאיזה חומר עשוי תא הפריזר הזה.

החלק שמפזר את החום הוא צנרת של איזה 5מ"מ חיצוני , מפותלת כמו נחש, כל פיתול הוא ברווח של איזה 5ס"מ ובאורך של איזה מטר .על הצנרת מולחמים חוטי מתכת ב90 מעלות כך שמתקבל מעין סורג בגודל של מטר על 60ס"מ .

למפזר החום מחובר בצד אחד מייבש , מעין בלון- צינור עבה באורך 10 ס"מ שאילו מחובר צינור נימי שמשם מוליך ליחידות הקירור.

מצידו האחר של מפזר החום מחובר צינור של בערך 4מ"מ חיצוני שיוצא מהמדחס.

מהמדחס יותא גם צינור 5-6 שמחובר ליחידות הקירור (במקום יחיד).

אין על המדחס נתונים (מוזר) חוץ מאשר "תוצרת צרפת" .

כבר אמרתי פעם שאין לי מצלמה דיגיטלית .

פורסם

כשאתה אומר פריזר זה לא ממש ברור שאתה מתכוון למאדה... :-\

הקופסא לא צריכה להיות מיוחדת מידי , פשוט תבנה מיכל פלסטיק ,ובשביל למנוע קורוזיה תוסיף מעט אלכוהול ...

אל תשכך בהקורוזיה תיווצר לך גם בתוך הבלוק ובצנרת ולכן לצבוע תמיכל לא יעזור יותר מידי

איזה חומר עשוי תא הפריזר ? בשביל מה ? זה כולה 10-20C כל פלסטיק יעמוד בטמפרטורות האלה.

ובאמת מוזר שאין על הקומפרסור נתונים , אני מתאר לעצמי שאמקור לא שמרו תדאטהשיט של מקרר בן 30 שנה אה ? ::)

פורסם
  • מחבר

טוב, היה לי מובן מאילו שכאשר אמרתי שפרקתי את מערכת הקרור זה אומר בלי הפלסטיקים. כך שהפריזר הוא תא המתכת עם הצנרת בדפנותיו.

הבעיה שלי היא שאני מעונין להחליף את התא הזה במאייד (החלק המקרר) קטן יותר, אם אתה יודע שאפשר ולמה .. אז תגיד. אבל רק אם אתה בטוח שהמערכת תמשיך לפעול כשורה.

הקורוזיה אליה התכוונתי היא של הנחושת והפריזר שיהיו במים. ואם אני יודע איזה מתכת עשוי הפריזר יש סיכוי להתאים צבע מגן (!).

מנסיוני, עם מי המזגן בהם אני משתמש מזה כמה שנים , אין קורוזיה לנחושת או לכסף.

לבנות תא פלסטיק לא נראה לי כי החיבורים הם בעייתיים , מה שכן אפשר זה לחפש צידנית גדולה מאד (או רגילה אם אפשר להחליף למאייד קטן)

עוד בעיה זה למצוא תרמוסטט מתאים שיוכל לשמור על טמפ' של 25C, לעומת בערך 4C מן הסתם של התרמוסטט הנכחי (זה חוט מתכתי שיוצא מהיחידה).

כל היתר זה סידור הצנרת (בדי ארוכה) בניה של "מארז" שיעמוד במרפסת , קדיחת חורים בקיר וחיבור הצנרת הקיימת.

אם יש לך גישה לידע טכני אמין בשאלות לעיל אודה לך אם תאיר את עיני (:

פורסם

אתה יכול להחליף תמאדה שיש לך (החלק המקרר) באיזה רדיאטור ישן , אבל תצתרך לרוקן תמערכת , לרתך תרדיאטור למערכת לעשות ואקום של איזה 2-3 אינצ ולמלות חזרה..

ברגע שתצבע ת"פריזר" תאבד מהיכולת שלו להעברת חום וככה לחליש תמערכת שלך..

בעקרון , ההיתי ממליץ לך לא להשתמש בכלל במים , הרבה אנשים משתמשים בנוזל שמשות למכוניות , הדבר הזה יפתור לך מס בעיות:

לא תיהיה לך קורוזיה , ולא תצתרך טרמוסטט כי זה לא יקפא

אני יודע שאתה רוצה טרמוסטט בשביל ההיתאבות אבל ברגע שתיהיה סירקולציה ומקור חום למערכת הטמפרטורות יעלו .. וזה יתאזן באיזור ה 15-25 מעבד , שזה דיי בסדר ..

כדי להיות בטוח פשוט תוסיף קצת neoprene מסביב לליבה ;)

וכן אתה יכול להשתמש בצידנית, אפילו יהיה עדיף בגלל שהיא כבר מבודדת..

attachment.php?s=&postid=302597

פורסם
  • מחבר

כן . התמונה זה בעיקרון מה שאני צריך. המשאבה תהיה בתוך הנוזל.

צידנית זו דוגמה (יש לי, אבל קטנה בשביל גוף הפריזר) , יש לי גם צמר סלעים שהוצאתי מהדפנות . יספיק לתא פריזר (:

אני לא בטוח ש"זה יתאזן" כי המערכת תהיה במרפסת - קיץ וחורף . אינני יודע , אבל יתכן שהמערכת לא תצטרך לעבוד רצוף , בנוסף יתכן ואוריד את הטמפ' לאופטימום של טמפ' מעבד וטמפ' התעבות.

בכל מקרה אני לא מתכוון לקנות תרמוסטט חדש לפני ניסוי של הקיים.

מה שאני ר ו צ ה לדעת זה האם מאייד קטן פיזית , ואולי שווה באורך ונפח הצנרת, לא יקלקל את המערכת. האם אני יכול לגלגל לקפיץ צינור נחושת ולחבר במקום. וכ"ו

פורסם

זה לא יהרוס , אבל אתה חייב לפרק תמערכת ... צנרת גז וכו ...

מה אלו בדיוק באבנים האלה ? O-ם

אגב , תוכל לבנות מיכל מקלקר , זה גם ילך :)

פורסם

פשוט תדחוף את המחשב לפריזר למה להסתבך??

פורסם

תנחש :-X

פורסם

עיבוי... אויבו של כל OCer רציני .

פורסם
  • מחבר

בואנה NAS , יא ננס ( (: ).. אתה חפיפניק . למה ? אתה לא יודע מזה "צמר סלעים" ? אצלך הכל "בערך" .."יהיה בסדר" ... פחד

האם קראת את המאמר הזה ? - http://www20.tomshardware.com/cpu/20031021/index.html

נראה לך שאתה מוכן לטפל בכל הבעיות שמוזכרות ?

הנה הספציפיקציות של המדחס , דגם AEZ 1360A :

http://catalogue.actrol.com.au/ProductLookup.nsf/0/D686ED3CA7F7A7D7CA256C38000CFC63/$FILE/PAGE_215.HTM

"וזה יתאזן באיזור ה 15-25 מעבד , שזה דיי בסדר .. כדי להיות בטוח פשוט תוסיף קצת neoprene מסביב לליבה "

כלומר "קצת" מים זה פחות מ"הרבה" ?? או שיש התעבות או שאין.

בנוסף יש את הנושא של הטמפ' בזמן האיתחול. כי אם המקרר רק יתחיל לעבוד ברגע זה אז המעבד יתקע כי הטמפ' תהיה גבוהה מדי.

ושוב : מה שאני צ ר י ך ור ו צ ה לדעת זה האם מאייד קטן פיזית , ואולי שווה באורך ונפח הצנרת, לא יקלקל את המערכת. האם אני יכול למדוד את אורך צנרת המאייד ולקחת צינור נחושת באורך וקוטר מתאים , לגלגל לקפיץ ולחבר במקום.

תעשה משהו מועיל במקום לחפף ;D

דרך אגב, היה אחד שכשהאוברקלוקינג והקירור התחילו, הכניס את המחשב לפריזר של מקרר קטן. ::)

פורסם

not bad .. not bad .. :)

-15 ב300W ...

(אל תצפה שתגיע לזה , זה רק נתונים טכנים :P )

בקשר להתאבות ... לא הייתי נכנס ללחץ מזה , תפעיל תמערכת כמו שהיא , תריץ אותה מחוץ למארז לאיזה יום ככה תראה לאן תגיע , במקרה של איבוי , תוסיף קצת בידוד זה לא סיפור גדול כל כך כמו שזה נשמע

תראה , בקשר למאדה שאתה משתגע ממנו ... כן זה אפשרי , וזה לא ישנה בכלל גם אם הוא יהיה באורך סנטים , הקאפילאר (הצינור הפיצי)

שולט על זרימת הנוזל למאדה , והוא זה שאחראי על כמה חום המערכת תוכל להסיר ... ברגע שהמאדה קצר מידי , אז חלק מהנוזל יתאדה בדרך חזרה לקומפרסור , ואם יש פחות עומס על המערכת משהיא מסוגלת להוציא , אז גם כן חלק מהנוזל יתאדה בדרך לקומפרסור,

מה שאסור שיקרה , זה שיכנס נוזל לקומפרסור , ברגע שזה קורה הקומפרסור לא יחזיק מעמד יותר מידי זמן ...

בכל מקרה , אמרת שאתה לא רוצה לתעסק עם המערכת ... כי ברגע שתפתח אותה זה היה כמו לבנות אחת חדשה...

בקשר לכתבה מטום , אני לא קורא בדרך כלל תשטויות שהוא מפרסם אבל אני יחרוג מהרגליי במקרה הזה :P

וחחחח אין לי מושג מה זה צמד סלעים !! ;)

*edit:

קראתי בריפרוף , לא הבנתי באיזה בעיות הוא נתקע שם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים