עבור לתוכן

בעיה הזויה וחמורה במיוחד

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה.

יש לי בעיה ממש מוזרה במחשב שמפריעה לי ובענק - אני מתחיל את הווינדוס וזה מראה לי שיש לי 10 ג'יגה מקום פנוי בSSD של הסמסונג שלי, כעבור 20 דקות של עבודה בתוכנות במחשב וקצת גלישה באינטנרט, זה יורד לי ל7 , ואז ל4 ג'יגה , ואז בסופו של דבר זה מגיע לי ל30 מגה !!! ואומר לי שאני לא יכול להמשיך יותר פעולות במחשב, אני נאלץ לעשות ריסטרט והכל חוזר לאותה נקודה מעצבנת... ככה חוזר חלילה...

בנוסף , שמתי לב שהמסך שלי "מגמגם" בכל פעם שאני פותח את המחשב או משתמש בתוכנות כבדות - זה מתבטא בריצוד כחול ומעיק כזה שמראה כאילו המסך גוסס (מדובר על מסך DELL 29 WIDE ובכלל מחשב מפגר שהשקעתי עליו טונה כסף) - צירפתי תמונה כדוגמה לריצוד הכחול והלא מובן....

- עכשיו קניתי גם SSD חדש של 240 ג'יגה כי זה לא הספיק לי - וזה מוביל אותי לסיכום 3 השאלות הבאות :

1 - מה זאת לעזאזל התופעה המוזרה הזאת של שאיבת הזכרון הברוטלית הזאת מכונן C ?

2 - מה זאת תופעת הריצוד הכחול ? האם יש קשר בין התופעות .

3 - האם קיימת אפשרות לקחת את הSSD שקניתי עכשיו של ה240 ג'יגה ובעצם להעביר את כל התכנים החשובים שלי (כולל התוכנות , הפלאגינים , וכל המידע , וכולל הווינדוס) לאותו כונן בשביל להרוויח עוד מקום מבלי לעשות את כל הפרוצדורה של ההתקנות מחדש ?

תודה רבה לקוראים ולעונים :)

פורסם

אין מה להתרגש.

תחקור את הבעיה בצורה רצינית וטכנית.

תבדוק עם TreeSize מה תופס את הנפח. יהיה מאוד מסובך לראות דברים כאלו בזמן אמת.

מה זה "תוכנות כבדות", אתה מזהה מגמה מסויימת של פעילות שמובילה לריצוד הזה?

לגבי העברת מערכת, יהיה יותר מועיל להתקין מערכת נקייה, להתקין את התוכנות ואז למגר את המידע.

פורסם
  • מחבר

היי...

כמו שאמרתי, התופעה מתרחשת איך שהווינדוס מתחיל ובשימוש בתוכנות כמו אבלטון לייב , אפטר אפקטס , וכו'...

לגבי התקנת התוכנות מחדש - זה יהיה סיוט, אני עובד מהבית ואני גם מוסיקאי ועורך סרטונים - להתקין את הכל מחדש כולל פלאגינים זה סיוט שאני לא רוצה לחשוב עליו בכלל...

יש למישהו רעיון איך אני פשוט מעתיק את כל המידע ובעצם את המחשב עצמו לכונן הSSD החדש שלי ? יש כזאת אפשרות בכל??!?!

- - - תגובה אוחדה: - - -

היי...

כמו שאמרתי, התופעה קוראת איך שהווינדוס מתחיל ובשימוש בתוכנות כמו אבלטון לייב , אפטר אפקטס , וכו'...

לגבי התקנת התוכנות מחדש - זה יהיה סיוט, אני עובד מהבית ואני גם מוסיקאי ועורך סרטונים - להתקין את הכל מחדש כולל פלאגינים זה סיוט שאני לא רוצה לחשוב עליו בכלל...

יש למישהו רעיון איך אני פשוט מעתיק את כל המידע ובעצם את המחשב עצמו לכונן הSSD החדש שלי ? יש כזאת אפשרות בכל??!?!

פורסם

אם זה סיוט שאתה "נמנע" ממנו היום זה יכה פי מאה מחר, במיוחד כאשר מדובר על העבודה שלך.

תמפה את כל התוכנותף הםלאגינים וההגדרות שלך ותדאג שיהי לך גיבוי של כל המערכת הזאת.

אני לא רואה שום סיבה שעבודה עם התוכנות האלו תייצר ארטיפקטים או עיוותים על המסך. יצא לך לבצע בדיקות עומסים על החומרה שלך (חפש תוכנות stress test)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים