עבור לתוכן

ארטיק סילבר 5 נחשב להצלחה או לכשלון

Featured Replies

פורסם

האם 5 נחשב טוב מול אחיו הבוגרים ?

האם 5 נחשב טוב מול אויבו הכחלחל ?

פורסם

הארטיק סילבר 5 נחשב הצלחה אדירה!

אבל מה שחוסם אותו קצת הוא מחירו המופרז, לא רק בארץ....

פורסם
  • מחבר

מה שמפריד ביני ובינו זה 2 דברים

* העובדה שהוא מוליך (אני בדרך כלל משתמש במשחה שמגיעה מThermaltake או Star שאני לוקח מ KSP ונדמה לי ששתיהם מבודדות)

* העובדה שהוא מגיע באריזה של 3גרם (ואני לא יודע אם זה יספיק למספר מריחות - מעבד אינטל שצריך למלא את כל שטחו)

פורסם

אני יודע שזה לא כ"כ נפוץ (לשוק הביתי) אבל תברר אם אתה יכול להשיג ThermaSil זו המשחה הכי טובה (ברצינות, אין משחה טובה יותר מהמשחה הזו) אני בעצמי לא יודע כמה היא עולה כי אני מקבל אותה בחינם כמה שאני צריך.

פורסם
  • מחבר

לא שמעתי על שום מקום בארץ שמחזיק את המשחה שהחזקת אז לא נראה לי שיש לי מאיפה להשיג

ובשביל להבהיר קצת יותר את ההודעה הראשונה שלי

שאני אומר אחיו המזדקנים אני מתכוון לארטיק סילבר היותר ישנים שנמכרים בארץ (3)

ושאני אומר אויבו הכחלחל אני מתכון ל (N Blue II שנחשבת למשחה דיי טובה ולא מוליכה)

פורסם

יש לי את ה-nonotherm2 ולא התלהבתי בכלל.

עברתי ממנו ל-AS Ceramique והיה שיפור משמעותי.

לא ניסיתי את ה-AS5 , ( מוליך ,נדבק ... :badhairday: )

מ-reviews שקראתי הם כמעט באותה רמה לא מאמין שיהיה הבדל מורגש.

פורסם

אתה מתכוון לארטיק רגיל או לוקס ?

פורסם
  • מחבר

אה ועוד משהו

לNanotherm יש עוד סוג: PCM PLUS

האם הוא טוב יותר מה Blue II ?

והאם יש ארטיק סילבר שהוא לא מוליך (ומה זאת אומרת נדבק ? כל חומר טרמי הוא דביק מציק...)

פורסם

תסתכל על השם: "ארטיק סילבר",

כסף מוליך....

פורסם
  • מחבר

גם ארטיק=מים+חומרי טעם וצבע זה מוליך...

טוב בלי קשר עכשיו אני רוצה לדעת אם אני לוקח סיכון בזה שאני מורח את החומר הטרמי הזה על המעבד שלי

האם יש סיכוי שהוא יגיע ללוח אם\לפינים של המעבד ויהרוס משהו?

תודה.

פורסם

חומרים מבוססי כסף נדבקים כשמשפשפים אותם במקום לרדת.

היה לי כזה על ה-HS של הכרטיס מסך. הייתי צריף לנקות עם אלכוהול חצי שעה עד שהוא ירד.

ה-AS Ceramique למרות שמו הוא לא מוליך.

בחומרים המוליכים יש סכנה לדעתי אם הם יקצרו את הנגדים שיושבים על ה- socket של המעבד.

אם משתמשים בהם צריך לחסום את האזורים האלה במשהו מבודד.

חוץ מזה ומהענין שלא קל לנקות אותם אין יותר מדי בעיה - המוני אנשים משתמשים בהם.

על ה-PCM קראתי בכמה מקומות שהיו איתם בעיות שהם יצרו חלודה על HS ( מכיון שהם מכילים גם מים ).

אני לא הייתי מתקרב. :o

פורסם
  • מחבר

תודה גבר אני יקח את זה בחשבון

פורסם

מספר הערות והארות:

הארטיק סילבר 5 נחשב הצלחה אדירה!

אבל מה שחוסם אותו קצת הוא מחירו המופרז, לא רק בארץ....

Ido-K, זה בעיקר בארץ. וזה בעיקר היבואנים.

בגלל זה אני כל כך עצבני על המחירים, בייחוד כי החנויות קונות בכמויות כך שהם לא יכולות לתרץ את המע"מ והמכס (אין מכס על מוצרי מחשב ו-17% מע"מ יוצא פחות מ-5ש"ח למשחה שעולה להם כ-20ש"ח וגם זה נראה לי מוגזם!)

מה שמפריד ביני ובינו זה 2 דברים

* העובדה שהוא מוליך (אני בדרך כלל משתמש במשחה שמגיעה מThermaltake או Star שאני לוקח מ KSP ונדמה לי ששתיהם מבודדות)

* העובדה שהוא מגיע באריזה של 3גרם (ואני לא יודע אם זה יספיק למספר מריחות - מעבד אינטל שצריך למלא את כל שטחו)

1) העובדה שהוא מוליך לא אמורה להפחיד אותך אם אתה זהיר ולא פזיז בעבודת המריחה. תזכור, "הפזיזות היא מהשטן". תקרא מדריך אחד, תעשה מה שכתוב, תן את מלוא תשומת הלב לעבודה עצמה והכול יילך חלק. כל מה שצריך זה סובלנות ;)

2) לפי האתר של Arctic Silver השפופרת של 3.5גרם מספיקה לכ-10 ליבות גדולות. לצערי לא בדקתי את העניין. אבל אם זה כל כך מטריד אותך פשוט תרכוש את השפופרת של ה-12גרם. יש בה פי 3 יותר חומר מה שאומר פי 3 יותר מריחות :)

ולראייה ציטוט מ- http://www.arcticsilver.com/as5.htm :

Coverage Area:

Arctic Silver 5 is sold in 3.5 gram and 12 gram tubes. The 3.5 gram tube contains enough compound to cover at least 15 to 25 small CPU cores, or 6 to 10 large CPU cores, or 2 to 5 heat plates. At a layer 0.003" thick, the 3.5 gram tube will cover approximately 16 square inches.

גם ארטיק=מים+חומרי טעם וצבע זה מוליך...

טוב בלי קשר עכשיו אני רוצה לדעת אם אני לוקח סיכון בזה שאני מורח את החומר הטרמי הזה על המעבד שלי

האם יש סיכוי שהוא יגיע ללוח אם\לפינים של המעבד ויהרוס משהו?

תודה.

איך הגעת מ-Arctic ל-Artik ??!?!

:P

ארקטיק משמעותו של האיזור הארקטי שזה בעברית איזור הקוטב הצפוני ;)

חומרים מבוססי כסף נדבקים כשמשפשפים אותם במקום לרדת.

היה לי כזה על ה-HS של הכרטיס מסך. הייתי צריף לנקות עם אלכוהול חצי שעה עד שהוא ירד.

ה-AS Ceramique למרות שמו הוא לא מוליך.

בחומרים המוליכים יש סכנה לדעתי אם הם יקצרו את הנגדים שיושבים על ה- socket של המעבד.

אם משתמשים בהם צריך לחסום את האזורים האלה במשהו מבודד.

חוץ מזה ומהענין שלא קל לנקות אותם אין יותר מדי בעיה - המוני אנשים משתמשים בהם.

על ה-PCM קראתי בכמה מקומות שהיו איתם בעיות שהם יצרו חלודה על HS ( מכיון שהם מכילים גם מים ).

אני לא הייתי מתקרב. :o

אני ממש לא מצליח להבין איך המשחה הטרמית "נדבקה" לך למעבד. לוקחים מקל אוזניים חדש ונקי, מרטיבים אותו בבקבוק של אלכוהול 70% (אפשר גם מתנול אבל רוב בני האדם לא מחזיקים חומר מסוכן כזה בבית) ובזהירות מנקים את המשחה מכיפת המעבד בתנועות סיבוביות. תוך חמש דקות, המעבד נקי כמו ביום יציאתו מהמפעל. אפשר לנקות גם באותו האופן בסביבת כיפת המעבד.

עכשיו אתה מבין למה המוני אנשים משתמשים בהם ;) ואין קשרל קלות הניקוי של המשחה, כי זה קל מאוד.

לגבי, PCM. גם אני קראתי. וחשבתי להזמין אותה כדי לבדוק אותה. אני לא יבזבז את הכסף שלי על זה עכשיו :)

פורסם
  • מחבר

2) לפי האתר של Arctic Silver השפופרת של 3.5גרם מספיקה לכ-10 ליבות גדולות. לצערי לא בדקתי את העניין. אבל אם זה כל כך מטריד אותך פשוט תרכוש את השפופרת של ה-1גרם. יש בה פי 3 יותר חומר מה שאומר פי 3 יותר מריחות :)

:P

אממ..?

אם ב3 גרם (שנמכר בחנות מסויימת בארץ שאסור להזכיר את שמה.. ולא 3.5 כפי שצויין) אפשר למרוח 10 פעמים

אז איך ב1 גרם אפשר למרוח פי 3?

זה לא אמור להיות ההפך?

הקטע הוא שאני רוצה חומר טרמי לשים גם לגשר הצפוני וגם לליבת כרטיס המסך

ככה שחומך מוליך יהיה בעייתי גם במקרים האלה

פורסם

טעות, ה-2 נפלה במהלך ההקלדה, הכוונה היא כמובן ל-12גרם. תוקן :)

שוב, השפופרת הקטנה היא 3.5גרם ולא 3גרם. זה עבור AS5. עבור AS3 זה באמת 3גרם.

אני לא יודע לגבי מריחת AS5 על הגשר הצפוני וליבת מעבד כרטיס המסך (למרות שאני לא צופנ שום בעיה אם אתה עושה כל בסובלנות ובלי לחץ של זמן ולא מורח כמויות מוגזמות של המשחה) אבל אני מציע לך לחפש פורומים של OC בחו"ל ולבצע חיפוש בת'רדים שלהם כדי לראות באיזה משחות הם משתמשים לגשרים הצפוניים ולמעבדים של ליבות כרטיסי המסך שלהם. הכי יעיל והכי טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים