עבור לתוכן

המשך דיון לגבי הנייד שנרכש משניידר - הוא נהרס.

Featured Replies

פורסם

אז אם רציתם הוכחות שהם מכרו לי מחשב דפוק - הנה ההוכחה האולטימטיבית:

למי שלא יודע את הסיפור, רכשתי מחשב נייד בשווי 3000 ש"ח משניידר מחשבים לפני כשבועיים. מהרגע הראשון המחשב עשה בעיות, היה איטי להחריד והיו לו קריסות. חלק מהבעיות הסתדרו לאחר שהחלפתי את מערכת ההפעלה המקורית למערכת הפעלה צרובה שהייתה לי על דיסק. הבעיות אכן הסתדרו, למרות שהוא עדיין לא היה במיטבו.

אז מה קרה היום? החלטתי לתומי להתקין Adobe Premiere Pro כי הייתי צריך לערוך איזה סרטון. בעודי עורך את הסרטון, התוכנה פתאום נתקעה ושמעתי את המאוורר מתחיל לעבוד חזק, וגם אחרי שסגרתי את התוכנה הוא לא הפסיק לעבוד - עד שכיביתי את המחשב. ומה אז? המחשב לא נדלק יותר. בכל פעם שאני מדליק אותו, הוא טוען כרגיל, ואז מופיע לי מסך שחור וכלום לא קורה, לא משנה כמה זמן מחכים. אם מזיזים את העכבר אז רואים אותו על גבי המסך השחור, וברגע שעוזבים העכבר נעלם. שום דבר לא עולה, המחשב הרוס.

עכשיו אני רוצה שתסבירו לי - זה אמור לקרות עם מחשב חדש בשווי 3000 ש"ח? אני לא חושב.

זו ההוכחה האולטימטיבית שמכרו לי מחשב פשוט דפוק.

אז יום ראשון אני אפנה אליהם ואני ממש לא הולך לתת להם לקחת אותו ולתקן לי אותו, אני לא מעוניין במחשב הזה. לא רוצה שום קשר איתו, אני רוצה מחשב של חברה אחרת, דגם אחרת. לא מתקרב יותר למחשב הזה.

אבל עד אז, מה אני עושה? אני צריך את המחשב לסופ"ש, אין לי מה לעשות בלעדיו. מה קרה לו? איך אני מסדר את זה???

תודה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

לאחר שעתיים בהם היה כבוי, הוא החליט לעבוד שוב.

אני עדיין אפנה אליהם בנושא.

אפשר לנעול.

פורסם

אני ממליץ תחליף אותו.כי זה חדש..תדרוש מהם בדגם אחר

פורסם

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד פה. אני זוכר את הדיון. אף אחד לא התווכח עם הטענה שלך שהמחשב דפוק.

אתה פשוט מטפל בזה בדרך מעוותת ודבילית, זה הכל.

מקווה שתצליח להחליף אותו בקלות ובשלום.

פורסם

אני חושב שההסבר של Ido.G כאן ממצא וקולע:

אף אחד לא התווכח עם הטענה שלך שהמחשב דפוק. אתה פשוט מטפל בזה בדרך מעוותת ודבילית, זה הכל.

אגב, עם הטיעון הנוכחי שלך אני לא מסכים בכלל:

החלטתי לתומי להתקין Adobe Premiere Pro כי הייתי צריך לערוך איזה סרטון. בעודי עורך את הסרטון, התוכנה פתאום נתקעה ושמעתי את המאוורר מתחיל לעבוד חזק, וגם אחרי שסגרתי את התוכנה הוא לא הפסיק לעבוד - עד שכיביתי את המחשב. ומה אז? המחשב לא נדלק יותר. בכל פעם שאני מדליק אותו, הוא טוען כרגיל, ואז מופיע לי מסך שחור וכלום לא קורה, לא משנה כמה זמן מחכים. אם מזיזים את העכבר אז רואים אותו על גבי המסך השחור, וברגע שעוזבים העכבר נעלם. שום דבר לא עולה, המחשב הרוס.
מה שאתה מתאר יכול לנבוע באותה קלות ע"י בעיית תוכנה ולא שום בעיית חומרה במחשב. השילוב של זה עם שאר הדברים שתיארת בדיון הקודם, ועם העובדה שפתאום בהמשך זה כן חזר לעבוד כרגיל, אכן מצביע בסבירות גבוהה מאוד על בעיית חומרה, אבל בפני עצמו, הדבר ממש לא מהווה "הוכחה אולטימטיבית" לשום דבר.
עכשיו אני רוצה שתסבירו לי - זה אמור לקרות עם מחשב חדש בשווי 3000 ש"ח? אני לא חושב.

זו ההוכחה האולטימטיבית שמכרו לי מחשב פשוט דפוק.

זה לא אמור לקרות לא עם מחשב ב3000 שקלים ולא 1500 שקלים ולא 10,000 שקלים. אבל זה יכול לקרות עם כל אחד מהם. מחשב חדש שמגיע תקול מהמפעל זה לא נעים, זה לא נפוץ אבל זה קורה.

אל תנפנף פה עם ה"בשווי 3000 שקלים" כאילו זה איזה סכום מטורף שהוצאת על מחשב שבשבילו צריך לנשק לך את הרגליים. זה סכום סטנדרטי לגמרי, ויותר בצד הנמוך של מחיר מחשב נייד. ואתה גם אומר "מכרו לי מחשב דפוק" כאילו אתה אשכרה חושב שמישהו בחנות ישב ובכוונה דפק את המחשב או מצא איזה מחשב דפוק (שלא ברור איך הוא ידע שהוא דפוק כשקיבלת אותו באריזה סגורה), כדי בכוונה "לדפוק" אותך.

אז יום ראשון אני אפנה אליהם ואני ממש לא הולך לתת להם לקחת אותו ולתקן לי אותו, אני לא מעוניין במחשב הזה. לא רוצה שום קשר איתו, אני רוצה מחשב של חברה אחרת, דגם אחרת. לא מתקרב יותר למחשב הזה.
שוב אתה חושב בצורה לא רציונלית. זה שקיבלת יחידה תקולה לדעתך אומר שכל המחשבים מהדגם הזה או של היצרן הזה הם תקולים? או שאפילו 10% מהם תקולים? תהיה רציני. התקלות שאתה מתאר הן לא משהו של מה בכך שאפשר לא לשים לב / לחיות איתו. אם כל המחשבים או חלק נכבד מהדגם הזה היו סובלים מהבעיות האלה, אתה מתאר לעצמך איזה רעש היה סביב זה? כולם כבר היו יודעים על זה מזמן, והדגם הזה לא היה נמכר בשום מקום.

אני יכול להבין שלא נעים להתחיל עם מחשב שתקול מהיום הראשון, והרבה אנשים במצב הזה לא היו רוצים שיתקנו להם / יחליפו להם חלקים, אלא פשוט היו מבקשים מחשב חדש שלם במקום. בסבירות גבוהה גם היו מקבלים. אבל דרך הפעולה שלך היא גם טיפשית (לפי המכתב שניסחת בדיון הקודם אתה באת ישר "להתנגח" בחנות לפני שבכלל דיברת איתם, כאילו שהם אשמים), וגם לא בדיוק בתום לב. אם אתה מוותר על המחשב ודורש שיקחו ממך את המחשב ויתנו לך אחד אחר, חדש - למה בדיוק אתה ממשיך להשתמש בו? נגיד שיקחו ממך את המחשב ויתנו לך זיכוי מלא. הרי מבחינת היצרן/יבואן/חנות שיצטרכו לספוג את העלות - יש הבדל בשווי בין מחשב חדש תקול שמישהו הדליק, זיהה בו תקלה, החזיר והמחשב תוקן (ויכול להימכר כ"מוחדש"), לבין מחשב שהיה בשימוש של כמה שבועות אצל לקוח והופך למחשב "משומש".

אבל עד אז, מה אני עושה? אני צריך את המחשב לסופ"ש, אין לי מה לעשות בלעדיו. מה קרה לו? איך אני מסדר את זה???

תודה לעוזרים.

מה זה "אין לי מה לעשות בלעדיו"? לפני שהיה לך את המחשב - לא היה לך מה לעשות בחיים? איך התקיימת? יש לך מחשב נוסף? תשתמש בו. חיית בלי מחשב? כנראה תוכל לחיות בלעדיו עוד כמה שבועות. היה לך מחשב אחר שנמכר/התקלקל? אם אתה באמת כל-כך תלוי במחשב, אז מראש כדאי שיהיו ברשותך לפחות שניים בכל רגע, כך שאם אחד יתקלקל, לפחות יהיה לך אחד זמני. בימינו זה לא קשה לקמבן מחשב ישן שעדיין תקין לחלוטין ויכול לשמש מחשב גיבוי.

על כל פנים, בהצלחה.

פורסם
:goodposting:
פורסם
  • מחבר
אני חושב שההסבר של Ido.G כאן ממצא וקולע:

אגב, עם הטיעון הנוכחי שלך אני לא מסכים בכלל:

מה שאתה מתאר יכול לנבוע באותה קלות ע"י בעיית תוכנה ולא שום בעיית חומרה במחשב. השילוב של זה עם שאר הדברים שתיארת בדיון הקודם, ועם העובדה שפתאום בהמשך זה כן חזר לעבוד כרגיל, אכן מצביע בסבירות גבוהה מאוד על בעיית חומרה, אבל בפני עצמו, הדבר ממש לא מהווה "הוכחה אולטימטיבית" לשום דבר.

זה לא אמור לקרות לא עם מחשב ב3000 שקלים ולא 1500 שקלים ולא 10,000 שקלים. אבל זה יכול לקרות עם כל אחד מהם. מחשב חדש שמגיע תקול מהמפעל זה לא נעים, זה לא נפוץ אבל זה קורה.

אל תנפנף פה עם ה"בשווי 3000 שקלים" כאילו זה איזה סכום מטורף שהוצאת על מחשב שבשבילו צריך לנשק לך את הרגליים. זה סכום סטנדרטי לגמרי, ויותר בצד הנמוך של מחיר מחשב נייד. ואתה גם אומר "מכרו לי מחשב דפוק" כאילו אתה אשכרה חושב שמישהו בחנות ישב ובכוונה דפק את המחשב או מצא איזה מחשב דפוק (שלא ברור איך הוא ידע שהוא דפוק כשקיבלת אותו באריזה סגורה), כדי בכוונה "לדפוק" אותך.

שוב אתה חושב בצורה לא רציונלית. זה שקיבלת יחידה תקולה לדעתך אומר שכל המחשבים מהדגם הזה או של היצרן הזה הם תקולים? או שאפילו 10% מהם תקולים? תהיה רציני. התקלות שאתה מתאר הן לא משהו של מה בכך שאפשר לא לשים לב / לחיות איתו. אם כל המחשבים או חלק נכבד מהדגם הזה היו סובלים מהבעיות האלה, אתה מתאר לעצמך איזה רעש היה סביב זה? כולם כבר היו יודעים על זה מזמן, והדגם הזה לא היה נמכר בשום מקום.

אני יכול להבין שלא נעים להתחיל עם מחשב שתקול מהיום הראשון, והרבה אנשים במצב הזה לא היו רוצים שיתקנו להם / יחליפו להם חלקים, אלא פשוט היו מבקשים מחשב חדש שלם במקום. בסבירות גבוהה גם היו מקבלים. אבל דרך הפעולה שלך היא גם טיפשית (לפי המכתב שניסחת בדיון הקודם אתה באת ישר "להתנגח" בחנות לפני שבכלל דיברת איתם, כאילו שהם אשמים), וגם לא בדיוק בתום לב. אם אתה מוותר על המחשב ודורש שיקחו ממך את המחשב ויתנו לך אחד אחר, חדש - למה בדיוק אתה ממשיך להשתמש בו? נגיד שיקחו ממך את המחשב ויתנו לך זיכוי מלא. הרי מבחינת היצרן/יבואן/חנות שיצטרכו לספוג את העלות - יש הבדל בשווי בין מחשב חדש תקול שמישהו הדליק, זיהה בו תקלה, החזיר והמחשב תוקן (ויכול להימכר כ"מוחדש"), לבין מחשב שהיה בשימוש של כמה שבועות אצל לקוח והופך למחשב "משומש".

מה זה "אין לי מה לעשות בלעדיו"? לפני שהיה לך את המחשב - לא היה לך מה לעשות בחיים? איך התקיימת? יש לך מחשב נוסף? תשתמש בו. חיית בלי מחשב? כנראה תוכל לחיות בלעדיו עוד כמה שבועות. היה לך מחשב אחר שנמכר/התקלקל? אם אתה באמת כל-כך תלוי במחשב, אז מראש כדאי שיהיו ברשותך לפחות שניים בכל רגע, כך שאם אחד יתקלקל, לפחות יהיה לך אחד זמני. בימינו זה לא קשה לקמבן מחשב ישן שעדיין תקין לחלוטין ויכול לשמש מחשב גיבוי.

על כל פנים, בהצלחה.

סבבה, מבין את הטעות שלי ולקחתי הכל לתשומת ליבי.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אז פניתי לשניידר מחשבים, תיארתי למוכר את המצב והוא ענה באדישות וקרירות "זה לא עניין שלי, פנה ליבואן, זה בינך לבינו", נתן לי את המספר וניתק.

התקשרתי ליבואן, ענה לי נציג שאמר לי שאם לא עברו 14 ימים מאז הרכישה יהיה אפשר להחליף לי למחשב חדש. שאלתי אותו אם הם לא בודקים אותו, הוא אמר "לא, אם עדיין לא עברו 14 יום ואתה טוען שהוא מקולקל אז אנחנו מאמינים לך. נקבע לך איסוף והשליח יתן לך את המחשב החדש" - זה היה נשמע לי גן עדן. הוא רק ביקש שאצרף חשבונית כדי להוכיח את תאריך הרכישה.

ואכן כך, פתחתי קריאה ושלחתי חשבונית וציינתי שהמוצר DOA, והיום התקשרו אליי ואמרו שהם רוצים לקבוע איסוף. שאלתי אותם אם השליח יביא לי את המחשב החדש, והם אמרו לי "מה פתאום! המחשב שלך קודם יגיע אלינו, הוא יבדק ע"י טכנאי ולאחר עשרה ימים, אם ימצא שהייתה תקלה - הוא יתקן אותה, ואם הבעיה הייתה בחומרה - נפתח בקשה מול ASUS העולמי לספק לך מחשב חדש, ורק לאחר כמה ימים תקבל מחשב חדש". ואני רוצה לשאול - זה נראה לכם הגיוני? שלקוח יקנה מחשב חדש מהקופסא, יקבל מחשב דפוק, יחזיר אותו בתקופת ה-14 יום, ויתקע יותר משבועיים ללא מחשב? איזה מן יחס זה? ואני מסביר לה, והיא אומרת לי "אני מצטערת, אלה הנהלים" - יופי שאלה הנהלים, מה אני עשיתי שאני צריך להיתקע שבועיים ללא מחשב? למה בדיוק עשרה ימים לבדוק? מילא זה היה בתקופת האחריות והייתה תקלה, אבל המחשב הזה שמכרתם לי הוא חדש מהקופסא והוא דפוק, אתם אלה שצריכים לפצות אותי! למה אני צריך להיתקע בלי מחשב בדיוק? ולמה כ"כ הרבה זמן?

זה לא שירות. זה גועל נפש של שירות וממש לא אכפת לי מה הנהלים, זו בעיה שלהם שהמוצר פגום והם אמורים לפצות אותי על עוגמת הנפש, לא לגרום לי לחכות.

בכל אופן, לא שלחתי את המחשב, כי אני ממש לא הולך להיתקע 14 יום ללא מחשב [זה קריטי לי ואין לי עוד מחשב בבית]. אז כן, אני תקוע עכשיו עם מחשב דפוק, ולא אקנה או אמליץ לאף אחד לרכוש ASUS לעולם.

פורסם

לפי התיאור שלך, נציג אחד אמר משהו אחד ונציג אחר אמר משהו אחר? תעמת אותם עם כך, ויש סיכוי טוב שתקבל את השירות המשופר שהובטח לך. פעמים רבות אצל נותני שירות יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.

בכל אופן, לא שלחתי את המחשב, כי אני ממש לא הולך להיתקע 14 יום ללא מחשב [זה קריטי לי ואין לי עוד מחשב בבית].
כמו שאמרתי לך בתגובתי הקודמת - הטעות שלך היא שהבאת את עצמך מראש למצב כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים