עבור לתוכן

שאלה בנוגע להספק ומתח של ספק כוח למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד עם ספק כוח שנותן 45w במתח של 19.5v (כ-2.31A).

אני יודע שחיבור של ספק עם מתח גבוה יותר מסכן את המחשב ויכול לשרוף דברים.

השאלה שלי היא האם ספק שנותן 19v ב-3.42A יעבוד? (65w)

קראתי שבעומס המתח עלול לרדת קצת, אבל האם זה רלבנטי למחשבים ניידים?

בנוסף האם לחצי וולט יהיה משמעות קריטית מאוד?

תודה.

פורסם

הבדל של +-1V במתח לא משמעותי. לא נראה לי שלמחשב תהיה בעיה לעבוד איתו

היוצא מהכלל הוא כמה דגמים של HP שעושים בעיות, והסיפור שם הוא כזה :

הרבה מחשבים ניידים "גדולים" (14-15 inch) של חברות שונות יכולים לעבוד אם ספק של 65W ו 90W, ויכולים במציאות לקחת מעל 65W. כשאתה מחבר מחשב כזה לספק, הוא אמור לבדוק איזה ספק זה כדיי לדעת אם מותר לו לקחת מעל 65W או לא

רוב המחשבים הניידים שיש בהם את הקטע הזה, עובדים אם ספקים שבחיבור שלהם יש פין אמצעי דק, הפין הזה מאפשר למחשב לזהות את סוג הספק (בתוך התקע מחובר לפין הזה נגד שהמחשב מודד, כשספקים שש להם הספק שונה מכילים נגד שונה)

בדגמים הבעייתיים של HP יש תקע DC פשוט (לא התקע הגדול אם הפין האמצעי אלא תקע פשוט שמעביר + ו - אם חור באמצע ופין מצד המחשב). הזיהוי שם הוא לפי המתח של הספק, כשהספקים של 65W הם 18.5V ו 90W הם 19V. קורה שספק 65W מוציא מתח קצת גבולי (18.7 למשל) והמחשב מזהה אותו לא נכון, מעמיס 90W על ספק של 65W ומתחילות בעיות (מתחמם, ניתוקים, לא מטעין, הספק נשרף וכו)

במחשבים האלה של HP לא יקרה כלום למחשב עצמו בין אם אתה מחבר לו 18.5 או 19 או קצת יותר, אבל רצוי להשתמש בהם בספק שיכול להחזיק בוודאות 90W למקרה שהמחשב יחשוב שהוא 90W (גם אם הספק הוא 18.5V) כדיי למנוע בעיות מצד הספק

אם יש לך מחשב של HP, תבדוק בתחתית המחשב מה המתחים שהוא מיועד לעבוד איתם. במחקרה של מחשב שכתוב עליו 18.5V ו 19V ויש לו תקע DC פשוט, לך לפי ההספק הגבוה יותר שכתוב שם

הזרם וההספק יכולים להיות גדולים יותר בלי הגבלה ובלי נזק

הספקים האלה מוציאים מתח מיוצב על ידיי מעגל בקרה פנימי ברמת דיוק דיי גבוהה. המתח שלהם לא מושפע בצורה מורגשת משינויי עומס, לפחות אם אלה לא ספקים מאיכות נמוכה

מה שכן ם הפק והמחשב אם תקע DC פשוט, תבדוק מה העובי של הפין האמצעי במחשב והאם הוא מתאים לתקע. יש שילובים מסוימים של ספק + מחשב שהתקע ייכנס אבל לא יצור מגע טוב (י הפין בתוך המחשב דק יותר ממה שצריך) ויכולים להיות ניתוקים או שהתקע יתחמם בתוך החיבור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים