עבור לתוכן

עזרה : WIN8 קרס ואני מחפש את החלק שנפגם +DUMP

Featured Replies

פורסם

הווינדוס שלי קורס כל 3 דק' אחרי עלייה של המחשב

המפרט שלי הוא :

I5 3470

ASUS P8Z77-V LX

CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600

AMD READON HD 5670

WD HDD 500GB CAVIAR GREEN

WIN 8 PRO

אחרי מספר ריסוטים לא קטן

הוצאתי את זוג הזיכרונות ובדקתי אחד אחד

בסלוט השני שנכנס לבדו המחשב הפסיק להתרסט - יכול להיות שמצאתי את הבעיה או יכול להיות שמשהו אחר אחרי

כל הריסוטים האלה הסתדר פתאום (אולי מבחינת תוכנה)

אני יודע שהדיסק קשיח שלי לא וואו והספק כוח עושה הרבה בעיות ואני מחליף את שניהם השבוע

פתחתי ת'רד נוסף בפורום ספקי כוח ואני קונה את הSAMSUNG SSD 840EVO 120GB בשביל מערכת הפעלה

בכל אופן אני רוצה לדעת איך אני מזהה את החלק התקול (או התוכנה) אז אני צריך כלים מקצועיים (וקצת הכוונה)

לבדיקת רכיבים : CPU / HDD /RAM ואם יש דבר כזה אולי לוח (אני בספק גדול שהלוח בעייתי) אבל אם יש גם טוב

בנוסף המחשב שמר קבצי DUMP ואני רוצה לדעת איך אני בודק אותם- זכור לי בBSOD של WIN7 שהשגיאה אומרת מה קרס

נראה לי שזה יכול לעזור

אני סוגר שבת בבסיס אז זה ייקח לי קצת זמן אבל אני ממש צריך את עזרתכם

פורסם
  • מחבר

מישהו ? בבקשה אני תקוע בלי מחשב לזמן הקרוב

פורסם

memtest86 לזיכרון וCHKDSK לקשיח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

וCHKDSK באמת עוזר?

חוץ מזה מה עם CPU יש דרך לבדוק?

פורסם

זיכרון בודקים עם +memtest86.

דיסק קשיח בודקים עם התוכנה של היצרן. אני ממליץ לבדוק גם עם MHDD.

את המעבד, כרטיס המסך ובהתאם לכך - גם את ספק הכח, ניתן לאמץ ע"י תוכנות כמו OCCT.

יש לי קובץ טקסט שהכנתי עם הוראות כלליות לאיבחון בעיות. אני אדביק פה את החלקים הרלוונטיים ואשנה חלקים מסויימים בכדי להתאימם למקרה:

להלן סידרת בדיקות כללית למקרה של בעיות במחשב (מחשב לא נדלק/נתקע/קורס וכד'). אם המשתמש לא בטוח שהוא יודע מה שהוא עושה, בפרט בחלק שדורש לפתוח את המחשב ולפרק רכיבים, עדיף שלא לעשות את זה. האחריות כולה היא על המשתמש בלבד. אם המחשב באחריות, מומלץ לממש אותה אם לא מצליחים לפתור את הבעיה.

מבחינה חומרתית יש לבצע את הדברים הבאים:

1. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

2. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב).

3. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד).

4. בדיקת הטמפרטורות של המעבד והלוח - טמפרטורות גבוהות בד"כ גורמות לבעיות. אם הטמפרטורות גבוהות, ייתכן ויש צורך בריענון המשחה הטרמית בין המעבד וגוף הקירור - אולי המעבד פשוט מתחמם, דבר שגורם למחשב ל"קפיאות" או לכבות את עצמו.

5. בדיקת הדיסק הקשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן. אני ממליץ להשתמש גם בתוכנה חינמית בשם MHDD לבדיקת הדיסק הקשיח.

6. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - עדיף להשתמש בו ולא בכרטיס מסך חיצוני), ספק כח ובמקרה הזה - גם הדיסק הקשיח הראשי. את כל השאר יש לנתק. המטרה כאן היא לראות אם המחשב עובד בצורה תקינה. אם לא - הבעיה היא כנראה באחד הרכיבים הבסיסיים ביותר (בהנחה שמדובר בבעיית חומרה).

7. החלפת רכיבים בסיסיים עד לאיתור הרכיב הבעייתי - ספק כח, זיכרון, מעבד ולוח אם. מומלץ לבדוק רכיבים תקינים במחשב הבעייתי, או לחילופין - רכיבים מהמחשב הבעייתי במחשב תקין, עד למציאת הרכיב הבעייתי.

מבחינה תוכנתית יש לבצע את הדברים הבאים:

1. עידכון כל הדרייברים לגירסאות האחרונות. אם הבעיה התחילה לאחר עידכון דרייבר לגירסה האחרונה - יש לנסות ולהתקין גירסה ישנה יותר.

2. הפעלה במצב בטוח כדי לבדוק האם המחשב יציב בשלב הזה.

3. מומלץ להפעיל את המחשב עם מערכת הפעלה live שרצה מדיסק (CD או DVD) או DoK ואינה כותבת דבר לדיסק הקשיח (לדוגמא Ubuntu או mini-xp שנמצאת ב Hiren's Bootcd). המטרה כאן היא לבדוק האם הבעיה נובעת ממערכת ההפעלה (על כל רכיביה, כולל דרייברים).

4. התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

מצוין ! אני אבדוק את העניין בחמישי ואני אגיב פה על התוצאות

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים