עבור לתוכן

ארטיפקטים עם כרטיס 8800gt

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הכרטיס מסך שלי מקבל ארטיפקטים גם בטמפרטורות נמוכות של 60 מעולות, וכשזה קורה יש גם רעש סטטי מהרמקולים. חיברתי למחשב כרטיס מסך אחר (8600gt שצורך פחות חשמל) ועד כה התופעה לא חוזרת. השאלה היא האם יש דרך לדעת בוודאות איפה הבעיה (יכול להיות שיש בעיה בספק וכרטיס מסך שצורך פחות חשמל לא גורם לה? יכול להיות שיש בעיה עם המעבד? וכו')

המערכת שלי:

ספק כח - thermaltake tr2 rx-450pp

לוח אם - Gigabyte p35-ds3l

כרטיס מסך: 8800gt

מעבד: intel core2duo 6750

עריכה: על הדרך, אם הבעיה תתברר להיות בכרטיס מסך, על איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים כיום? אני רוצה כרטיס זול יחסית שיהיה דומה בביצועים למה שהיה לי (אני יודע שהוא ישן), מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל יכול להיות שיהיו גם סרטים ואולי אפילו טיפה גרפיקה אבל לא מעבר.

תודה,

גל

פורסם

1. קודם כל יש לציין שרוב כרטיסי המסך לשוק הנמוך (בסביבות ה-300 ש"ח) לא ממש משתלמים מכיוון שהליבות הגרפיות המובנות במעבדים המודרניים יותר חזקות מכל כרטיס מסך זול שתקנה (למעשה, קניית כרטיס מסך כזה יגרום לביזבוז חשמל גדול יותר אבל ייתן ביצועים נמוכים יותר). זה לא בדיוק המצב אצלך, כי לך אין ליבה גרפית מובנית במעבד ולכן אתה חייב כרטיס מסך (וגם כי ה 8800GT לא נחשב ככרטיס מסך לשוק הנמוך), אבל בכל זאת לא ממש משתלם לקנות כרטיס מסך שהוא פחות טוב מליבה גרפית המובנית במעבד מודרני (למקרה שתרצה לשדרג ולהשאיר את כרטיס המסך).

2. כרטיס המסך הכי משתלם לשוק הנמוך כרגע הוא כנראה ה GTX560 של FORSA שעולה 399 ש"ח (בחנויות אחרות הוא עולה יותר), והוא יותר חזק מה 8800GT שלך (ראה טבלת השוואה כאן). מדובר כאן בכרטיס מסך זול יחסית (במיוחד בהתחשב בזה שה 8800GT עלה בסביבות ה 1000 ש"ח בתקופתו, אם אני לא טועה) והוא יתאים לכל הדרישות שלך (עבודה משרדית, סרטים), ולמעשה גם מעבר לזה (הוא מתאים גם למשחקים). בעיקרון, לדרישות שלך אתה יכול להסתפק בכרטיס מסך חלש יותר, גם כזה שעולה בסביבות ה-200 ש"ח (כמו ה GT630, שבערך שקול ל 8800GT), אבל ביקשת כרטיס מסך שיהיה חזק לפחות כמו ה 8800GT וכאמור - הכרטיס הנ"ל הוא כנראה כרטיס המסך שנותן את יחס התמורה למחיר הכי טוב, לפחות לשוק הנמוך.

3. בקשר לבעיה עצמה - בהחלט יכול להיות שמדובר בבעיה בספק הכח, אבל בכדי לדעת זאת בוודאות אתה תצטרך לנסות ספק כח אחר במחשב שלך עם ה 8800GT ולראות אם הבעיה חוזרת. אתה יכול לנסות גם תוכנה כמו OCCT, שמטרתה היא ליצור עומס על כרטיס המסך, המעבד או/ו ספק הכח. אם בעומס הבעיה חוזרת גם עם ה 8600GT, כנראה שהבעיה היא בספק הכח. אם לא - הדבר לא מבטיח שספק הכח תקין.

פורסם

תוכל לנסות לתקן אותו בטוסטר...יש מדריך באתר, לא מצאתי לינק...

תוריד ממנו את היחידת קירור ונקה את השאריות של המשחה הטרמית, שים אותו בתנור\טוסטר אובן שחומם מראש ל 180-170 מעלות ,הכנס ל10 דקות והוצא,חכה שיתקרר לטמפ החדר,החזר הכל (לא לשכוח משחה טרמית היכן שצריך),חבר בחזרה ותבדוק. במידה ולא עובד חזור על התהליך ב 200-210 מעלות.

לי זה עבד בפעם הראשונה!

בהצלחה!

פורסם

http://hwzone.co.il/hardware/articles/HWbakary_baking_an_8800GT

בזמנו אפיתי כרטיס בן אותו גיל בערך (8600GT) וזה עבד היטב. ביצעתי גם ניסוי באפיית כרטיסים משווקים נמוכים יותר לפני שסיכנתי את הכרטיס שלי ואף זה עבד.

תוכל לחפש את הת'ראד הרלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים