עבור לתוכן

חיבור שני זוגות רמקולים לכניסת סטראו אחת

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח שזה המקום המיועד לשאלה אך לא מצאתי מקום מתאים יותר :silly:

אני רוצה לחבר שני זוגות רמקולים בתצורת סטראו למחשב (R\L קדימה + R\L אחורה לסירוגין)

הרמקולים הם למעשה סט קולנוע ביתי DVD משולב מגבר 5.1

ומשום שמדובר בפלט STEREO מהמחשב (משמש בעיקר למוזיקה) אין לי שום צורך בדולבי סאונד.

מהמחשב משתלשל כבל RCA:STEREO אל כניסת הAUX במערכת ושם בחרתי באופציה "PL II" (קיצור של PRO LOGIC II),

המדמה מצב דולבי דיגיטל בו כל הסט עובד במקביל (גם האחוריים וקם הקדמיים) אך אינני מרוצה מהתצורה ה"מדומה"

בשל איכות סאונד נמוכה יותר מאשר במצב STEREO ומסירוס האפשרות לכוונן כגון הגברת באס \ טריבל.

אני רצה העתק של הR\L הקדמי אל הסט האחורי. שני זוגות STEREO במקביל.

הבנתי שחיבור ישיר של 2 רמקולים ליציאה אחת במערכת עשוי לגרום לעומס ולהביא לנזק.

בכל זאת לקחתי על עצמי את הסיכון והכל עבד כפי שרציתי כמה שנים עד שהנזק נגרם בטווח הארוך.

שמעתי על פתרון המאפשר לי להשתמש בתצורה שרציתי מבלי להסב נזק למערכת,

מעיין "גשר" שמחבר 2 רמקולים ליציאה אחת מבלי ליצור עומס

(אם אני מבין נכון את עיקרון הגשר אז הווליום יהיה מוחלש במחציתו, אך ניתן לפתור את המחדל על ידי הגברה =] )

מישהו מכיר פתרון ? ? ?

פורסם

בכל זאת לקחתי על עצמי את הסיכון והכל עבד כפי שרציתי כמה שנים עד שהנזק נגרם בטווח הארוך.

איזה נזק נגרם?

מגבר סטריאו פשוט יעשה את העבודה

99% מהמגברים כוללים BI-AMPING מה שמאפשר חיבור של 4 רמקולים

פורסם
  • מחבר

מה שקרה אחרי שנתיים של שימוש יום יומי בסידור הזה (דחפתי 2 רמקולים ליציאה אחת)

זה שאחד הצדדים אחל לגמגם (שמאל במקרה הזה) פתאום שותק לו בעוד הימין מנגן כרגיל.

תחילה זה היה קורה לעיטים נדירות לזמן מאוד קצר וחולף עם הבאס הראשון שהיה מגיע (כנראה שכשעובר שם זרם חזק זה עזר)

בהמשך לעיטים תקופות יותר והגברת הווליום "במפתיע" (לקראת באס) היתה משחררת שם את הסתימה

אחר כך בתדירות גבוה מאוד ודפיקה מסוימת על גבה של המערכת היתה מסייעת

ולבסוף צד שמאל שבק לו בעוד הימין מנגן באין מפריע.

הבנתי שזו התוצאה של עומס היתר שמפניו הזהירו אותי רק בערך חצי שנה מאוחר יותר,

כשהתופעה חזרה על עצמה גם ברסיבר 5.1 (YAMAHA) שבסלון.

גם שם כמובן בחרתי לעבוד בצורה הזו כי הפלט של הממיר TV הוא STEREO, לא חבל על הרמקולים שלא עושים כלום?

שם חשבתי על פתרון - לחבר לכניסת REAR את פלט R\L MAIN בעזרת מפצל.

הפתרון הזה אינו ניתן ליישום במערכת DVD משולב (שלי) משום שאין כניסת REAR ב AUX, הוא מגיע בתצורת STEREO בלבד.

המוצע היחידי הוא מעין גשר ביציאת הרמקולים, כך שאוכל לחבר שני פריטים ליציאה אחת מבלי ליצור עומס שיביא לנזק.

שמעתי על הרעיון הזה ממישהו שפיתח אותו אבל אבדו קשריי אליו. אם מישהו שמע על פתרון כזה ואוכל לעזור לי לשים את ידי עליו, אשמח.

בקשר לפתרון שהצעת אז היה לי כזה מגבר פעם של טכניק.

הוא היה זקן מאוד (משהו כמו בן 30) ויום בהיר אחד (בהיר מאוד, קיץ וחם)

הוא עלה בלהבות אחרי פעילות ממושכת.... ניתן היה להציץ פנימה מבעד לפתחי האוורור ולראות את אחד הרכיבים שם הומם לו בצבע אדום...

כל זה מלווה בריח חזק של שרוף... כך נגמר לו הסיפור הרומנטי שלי עם מערכות זקנות מידי והחלטתי להתחדש וללכת על מה שרץ היום...

המערכות המשולבות שמגיעות עם סאב באזור ה50RMS מספקות אותי בזכות הסאב שלהן. בישנות אין ולכן אני שולל בתוקף את הרעיון.

יש פתרון נוסף? אופציית ה

BI-AMPING במערכות עתיקות היא פשוט לא רלוונטית עבורי

:s0403:

פורסם

נשמע כאילו אתה מתעלם במשך הזמן מכל הנורות האדומות, ואז שהמכשיר עולה בלהבות אתה מופתע..

כל מוצר באשר הוא ראוי לטיפול מתאים, רשלנות עלולה להוביל לאסון

למה מערכת עתיקה? קנה חדש!

זה בדיוק מה שאתה צריך, כניסות סטריאו ויציאות ל 4 רמקולים ללא עומס עודף, זה בנוי לעבוד בצורה הזו

המערכות המשולבות זה זבל שלא ברא השטן

פורסם

התקלה שאתה מתאר נשמעת בדיוק כמו בעיית התנגדות חשמלית גבוהה של החוטים בין המקור למגבר או בין המגבר לרמקול.

באודיו אין דבר כזה אסור ומותר, יש מתאים לאוזן ולתקציב או לא מתאים.

לפני שאתה מאשים את עצמך וקונה עוד ועוד מגברים על לא אבל בכפך: בדוק את מצב החוטים (בקצוותיהם-במחברים) - חפש בעיקר חלודה ופיח.

גם אם מצאת וגם אם לא נקה אותם היטב עם ספריי מגעים וWD-40 לפי מה שמצאת או שניהם.

אם זה לא פותר את הבעיה - קרא לי ג'ניפר.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה שבאמת לא השכלתי לבדוק מה קורה עם המערכת הישנה במצב שבו אני מחבר אותה כראוי מבלי ליצור עומס מיותר..

בקשר לחיווט, החלפתי את כולו (משום שמדובר בכפל פתוח, פשוט חתכתי את הקצה) זה לא עזר לי בזמנו ><

אני אבדוק מה שלומה של המערכת הקודם ואחזור עם תשובה! תודה על המענה !!

בקשר למערכת חדשה

אם אני כבר קונה, נדמה לי שהתעלם מהעניין ואלך על המפצל שייתן אות זהה לREAR כפי שהצעתי קודם..

בכל אופן, אפשר דוגמה למערכת סטריאו פשוטה שמציעה את החיבור ל4רמקולים + יצאה לסאב באזור של עד 1000 שח?

פורסם
אלך על המפצל שייתן אות זהה לREAR כפי שהצעתי קודם..

עדיין לא הבנתי על מה אתה מדבר

אפשר דוגמה למערכת סטריאו פשוטה שמציעה את החיבור ל4רמקולים + יצאה לסאב באזור של עד 1000 שח?

ב 1000 ש"ח אפשר לחפש ביד שניה , חדש עולה יותר

ברשותי המגבר הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=841704 שאני מאוד נהנה ממנו

אגב, איזה רמקולים יש לך?

פורסם
  • מחבר

זו היתה הכוונה:

Untitled_7.jpg

להלן התרשים:

PC => Stereo Split

(Stereo Split => Stereo:RCA (X2

RCA(1) => AMP:MAIN

RCA(2) => AMP:SURROUND

אבל עכשיו אני רואה שהמגברים כבר לא עובדים כך יותר :rolleye0018: ....

שאלת איזה רמקולים יש לי? אין לי :cognee:

יש לי סט 3 הום של DVD מוגבר. אני גם לא חושק בסט רמקולים כיוון שמערכת 50W עם סאב מספקת אותי.

רק רציתי שהאחוריים גם הם ידברו לסירוגין יחד עם הקדמיים . .

עריכה:

וואלה המערכת הקודמת עובדת נהדר כשמחברים נורמאלי ולא 2רמקולים ליציאה אחת כפי שעשיתי...

מרגיש קצת מטופש שישר רצתי לקנות DVDמוגבר חדש, פחות טוב מהקודם ועוד לא מעניק לי את האופציות שאני זקוק להן :sick0013:

עריכה 2:

רגע רגע רגע, מה שאתה מנסה לומר לי זה שבעצם עניין העומס הוא לא על המגברים של המערכת?

כלומר זה לא עשוי לגרום לנזק בלתי הפיך???

אם כן, זה הוא הפתרון המושלם עבור השאלה שלשמה נפתח הנושא !

אשתמש בחיווט בעל סיכוך גבוה יותר ובבדיל בקצבות כדי לאבטיח מניעה של מקרה כזה בעתיד!

אגב, יש לי מערכת נוספת שעובדת בצורה הזאת כבר קרוב ל4 שנים (סוג של מערכת זונה לקריוקי)

לא קרה לה כלום ולמיטב זיכרוני עבדתי שם עם בדיל על החיווט (היא בתוך תיבה =] )

פורסם
  • מחבר

החזרתי את המערכת הישנה, הכל עובד פיקס.

חיברתי שתי זוגות רמקולים באמצעות קלמרה לחיבור אחד עם כבלים מסיביים יותר...

סתם קניתי מערכת חדשה :kopfpatsch:

תודה רבה על התגובות, לא הייתי מסיק את כל המסקנות האילו לבד!

אגב אני מוכר את החדשה, אם מישהו מעוניין בקולנוע בייתי שיצור איתי קשר !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים