עבור לתוכן

מחשב עושה ריסטארט באופן אקראי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כמו שהכותרת אומרת - המחשב שלי עושה ריסטארט באופן אקראי לחלוטין, במרווחי זמן אקראיים ואני פשוט לא מצליח להבין מה קורה איתו. החלפתי כונן קשיח, ווינדוס הותקן מחדש מספר פעמים, השתמשתי ב-memtest86 והזיכרון יצא תקין, עשיתי בדיקות מאמץ (או ניסיתי כמה שאפשר) לספק כוח באמצעות הפעלה זוללת של הכ.מסך והמעבד יחדיו, הכ.מסך חדש יחסית (r9 280x) והאיתחולים בד"כ לא מתרחשים בעת מאמץ או משחק מה גם שהוא עובר בדיקות benchmark של furmark, המעבד עומד בבדיקות מאמץ של prime 95 ולסיום אין בעיית התחממות.

מה שהכי מוזר זה שאני פשוט לא מצליח למצוא דפוס, וזה קורה אקראי לחלוטין. למישהו יש רעיון? :kopfpatsch::kopfpatsch:

תודה.

פורסם

הפעל את ה event viewer, עבור ל Windows logs, system וחפש שם הודעות Critical בזמנים בהם המחשב עשה ריסטארט. אם ישנם כאלה מדובר blue screen של המערכת הפעלה, על מנת לפתור את זה צריך לדעת מהי הודעת השגיאה שלהם.

אם אין כלום, צריך לבדוק טמפ' (חפש תוכנה hwmonitor / hwinfo או ב BIOS), סיכוי נמוך שזה נגרם מהתחממות של המעבד אבל שווה לבדוק את המצב.

עוד אפשרויות:

1. חומרה לא תקינה (מנתקים כל פעם חלק אחר על מנת למצוא את הבעייתי)

2. מגעים לא תקינים, חלק רופף, כבל רופף.

3. כפתור ריסט לא תקין

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה :smiley1:

בדקתי ב-Windows Logs, וההודעות היחידות הקריטיות שיש זה אחרי הריסטרט, שווינדוס פשוט זיהה ריסטרט ללא שמירה.

כפי שרשמתי בפוסט, הטמפרטורות תקינות, בדקתי את רוב החומרה ממה שיכלתי... המחשב עובר ניקוי אבק באופן קבוע אז אני תמיד בודק שהכל מחובר כמו שצריך.

:( באמת שאין לי מושג מה לעשות.

פורסם

טוב, מכאן זה לשלול חלקי חומרה לדעתי, ספק, לוח, הגדולים...

אני חושש שאין לי רעיונות נוספים.

בעצם בדקת את אספקת המתח? האם יש מגע רופף בנקודה כלשהי? מפצל, ספק, קיר...

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לשלול לוח אם למשל? או ספק מבלי להשתמש בציוד חיצוני?

נקודה רופפת לא חושב שיש, בדקתי טוב בפנים ובחוץ.

אספקת מתח, דרך הכלי של אסרוק -

Vcore - 1.038

5.0V - 4.992

Dram - 1.575

VTT - 1.057

VCCSA - 0.925

3.3V - 3.392

12V - 12.197

PCH - 1.059

CPU PLL - 1.794

IGPU Offset - 0

אין לי מושג אם זה תקין או לא?

פורסם

אני חושב שיש מומחים ממני לערכי המתח ונרשה להם להגיב, אבל,

מה לגבי מפרט, אני חושב שאם תציין מפרט מדוייק שלך (בעיקר לוח זיכרון מעבד וספק כוח) זה יעזור.

פורסם

בדקת שזה לא וירוס?

פורסם

האם המחשב מחובר לאל פסק?

האם המחשב מחובר למכשירים לבנים על אותו קו (מכונת כביסה\מייבש\מזגן\מדיח וכיוב שיכולים להעביר כל מיני הפרעות על רשת החשמל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים