עבור לתוכן

המחשב קופא ועושה רעש מחריש (לאחר הפסקת חשמל)

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מביא ציטוט מהודעה שפתחתי בפורום "ספקים", אני חושש שהספק הלך, רמזו שם שאולי זה הכרטיס מסך אז אני פותח כאן ומתחיל עם הציטוט:

הי,

לפני שנה הייתה הפסקת חשמל ואני מעריך שהספק הוא שגוסס באיטיות תוך התקפי לב פתאומיים.

אחרי הפסקת החשמל הדלקתי את המחשב, המסך היה מאוד כהה ובקושי יכלתי לראות משהו, חיברתי את המחשב למסך הטלוויזיה (LED), כשהמחשב הצליח* להופיע על המסך (הופיע רגיל, בלי בעיית בהירות כמו במסך מחשב), לאחר כחצי דקה בערך המחשב

קפא לגמרי ועשה רעש מחריש בלי הפסקה עד שכיביתי אותו. ככה זה באופן קבוע כאשר המחשב מצליח להופיע בטלויזיה.

רוב הפעם שאני מנסה להדליק אני שומע את המאוורר עובד באופן לקוי, מנסה להסתובב ונעצר שוב ושוב,

פעם ב... הוא מצליח לעבוד כמו שצריך, המחשב גם לא מופיע על המסך.

אני מניח שהספק הלך קפוט, אני רוצה לקנות חדש וצריך המלצה, המפרט של המחשב:

[TABLE=class: cms_table_tborder, width: 100%, align: center]

[TR]

[TD=class: cms_table_alt1, bgcolor: #F0F4F8]מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 4G 1333MHZ

ספק: 450W (לא זוכר איזו חברה וגם לא מעניין, הוא מת)

לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3

זיכרון פנימי: 4GB DDR2 800 KINGSTON

דיסק קשיח: SATA-2 400GB SEAGATE 7200RPM 16MB

כרטיס מסך: Radeon HD6850

(פירוט על הכרטיס מסך)

http://www.amd.com/us/products/deskt...verview.aspx#2

כרטיס קול: SOUND MAX 6/8 CHANNEL AUDIO O.B

צורב די וי די : לא מעניין[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

המחשב נקנה ב- 2008, הכרטיס מסך נקנה לפני שנתיים וחצי - שלוש בערך.

אני יודע שהחלקים ישנים, אשמח לקבל כל חוות דעת גם בנוגע להחלפת מחשב, החלפת חלק מסויים וכו'...

לאחר בירורים שעשיתי עם ידידי גוגל, החלטתי לקנות ספק של Seasonic

בזאפ מצאתי את זה: http://www.1pc.co.il/product-2125-Se..._ECO_500W.aspx

הלכתי על הספק הזה בחנות הזו ספציפית כי אני יכול לרכוש כרגע רק דרך Paypal.

אודה לעזרתכם במציאת ספק מתאים במחיר שפוי שיתן תמורה. (אפשר גם מאמזון)

תודה רבה

גיא

אנסה לתפוס את התקלה בוידאו ואפרסם.

כמו מה התקלה נראית לכם?

תודה

עריכה:

טוב, אין ספק שזה הספק.. המאוורר שלו בקושי זז, והמאוורר הרגיל בתוך המארז עדיין מתאמץ לעשות סיבוב וחצי,

השאלה היא אם שווה לי לקנות ספק חדש או שמה הבעיה שתיארתי למעלה מראה על כישלון של עוד חומרה..??

נערך על-ידי smootskin

פורסם

אם היה לך ספק דפוק (לא יודע של איזה חברה ? סתם קופסה אפורה לא ידועה ?) כנראה שהבעיה בו

ספק כזה נותן מתחים לא יציבים ובסוף מגיע למצב שבו המחשב לא עובד - לפעמים פשוט כי המחשב כבר לא מצליח לעלות אם המתחים הלא תקינים שהוא מקבל (במקרה כזה החלפת הספק תפתור את הבעיה), ולפעמים כי הם פגעו בחומרה אחרת (אתה אוליי תחליף את הספק והמחשב יעבוד, אבל יכול להיות שללוח, כ מסך וכו לא נשאר הרבה לחיות תודות לספק הקודם)

המנאווררים מגיעים למצב שהם לא זזים או כי הם לא איכותיים ונהרסים אחריי תקופה, או אם הם עובדים באוויר מלוכלך (אתה מעשן ?)

כשהמאווררים לא עובדים המחשב מתחמם ונשרפים רכיבים אחרים בלוח ובספק (בדרך כלל קבלים אבל יש גם רכיבים אחרים שיכולים להישרף). במצב כזה בהרבה מקרים הספק יהיה רק ההתחלה, וכל יתר החומרה תהיה קרוב לסוף החיים שלה אם בעיות יציבות ותמשיך לקרוס ולהישרף גם אם ספק חדש (גם אם החלפת הספק עצמו תחייה את המחשב בהתחלה)

תעבור על הלוח ובתוך הספק (כשאתה פותח את הספק, אל תיגע במעגל בתוכו - יכול להיות שם מתח גם אחריי שהוא לא מחובר לחשמל) ותחפש קבלים מנופחים - איפה שתמצא - משם התחילה הבעיה (כתוצאה מקפיצות מתח של ספק לא איכותי או התחממות בגלל מאווררים תקועים)

תעבור על המאווררים - יש עליהם לכלוך דביק כלשהוא ? אם לא, כנראה שהם פשוט לא איכותיים. אם כן, תפסיק לעשן ....

הרעש המחריש (אני מניח רעש של מאוורר בעוצמה גבוהה ?) יכול להיות ממאורר של כ מסך וכדומה כשהוא מופעל במתח מלןא בלי בקרת מהירות,וזה יקרה אם המחשב מקבל מתח אבל לא מתחיל לעלות (והבקרה שמורידה את המהירות של המאווררים לא עובדת). זה יקרה אם המתחים לא יציבים או אם משהוא שרוף

המסך החשוך יכול להיות בלי קשר בעיה במסך עצמו, תבדוק אותו אם מחשב אחר

פורסם
  • מחבר

כל מה שתיארתי קרה אחרי הפסקת חשמל.

מאז, המחשב לא היה דלוק יותר מדקה וחצי כל פעם, כי כשהוא כן הצליח להידלק הוא קפא אחרי דקה וחצי ועשה את הרעש שתיארתי, הרעש מגיע מהרמקולים, לא מהמארז.

נראה כאילו לא קראת את ההודעה שלי עד הסוף.

אשמח לעוד חוות דעת.

פורסם

הפסקת חשמל יכולה בין היתר לתת דחיפה אחרונה למחשב שכבר יש לו בעיות מהסוג הזה

ואכן נראה שאצלך הפסקת החשמל לא היתה ההתחלה - בין היתר אמרת שהיו מאווררים תקועים שמסתובבים לאט. זה לא נראה כמו מה שהתחיל בגלל הפסקת חשמל, אבל כן מביא להתחממות של המחשב ולנזק איטי מצתבר שלא הראה סימנים חיצוניים עד להפסקת חשמל

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הבנת מה שכתבתי.

עד הפסקת החשמל הכל עבד מעולה, אבל עכשיו, אחרי שהמחשב נכבה עכב הפסקת החשמל, כשאני מדליק את המחשב המסך לא נדלק והמאוורר מנסה להסתובב ולא מצליח. כשהוא כן מצליח להידלק הוא נתקע אחרי חצי דקה בערך ועושה רעש נוראי מהרמקולים.

אני מניח שזה עכב אי יכולת הספק לספק חשמל, למרות שהמאוורר של הספק מסתובב לאט יחסית.

פורסם

רעש נוראי מהרמקולים מראה אפילו יותר על בעיית ספק. תנסה להפעיל את המחשב אם ספק אחר (אם אתה מנסה אם ספק "פשוט ובסיסי" כלשהוא של חברה לא מוכרת תוציא את הכ מסך ותחבר את המסך לכ המובנה של הלוח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים