עבור לתוכן

חיבור שני ראוטרים

Featured Replies

פורסם

יש לי שני ראוטרים TP-LINK עם WIFI אחד מחובר ל WAN דרך כבל. את השני אני מעוניין להתקין בקומה שאין בה כבל לWAN. איך אני גורם שמחשבים שיהיו מחוברים ב WIFI לראוטר ללא כבל ל WAN יצואו דרכו ל WAN

פורסם

למה הנתב השני חייב להיות מחובר בממשק WAN? תחבר אותו לרשת LAN של הראשון.

פורסם

האם המחשבים שבקומה השניה יכולים להתחבר לראוטר שבקומה הראשונה (זה שמחובר בעזרת כבל לחיבור האינטרנט שלך)?

אם התשובה היא כן, אז אתה לא צריך בכלל את הראוטר השני - פשוט תוודא שכל המחשבים בשתי הקומות יתחברו לראוטר הראשון וזהו.

אם התשובה היא לא, אז העסק מתחיל להסתבך - אתה בעצם צריך access point, או ליצור רשת נפרדת בקומה השניה (כולל ראוטר), שתתחבר לרשת הראשונה.

הפתרון ש multicore הציע, ומופיע גם פה באתר הרשמי של TP-LINK, דורש חיבור של כבל בין הראוטרים, אבל אני מניח שכל המטרה שלך היא לא להעביר כבל בין שני הראוטרים...

אם הבנתי נכון, אז אתה למעשה צריך ראוטר שיתמוך לך ב Wireless WAN, כלומר ייקבל גישה לרשת דרך החיבור האלחוטי. אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה עם הראוטר שלך (לי יש ראוטר TL-WR841N של TP-LINK ואני לא רואה אפשרות לעשות את זה), לפחות לא עם הקושחה הרשמית.

פורסם

^ איך זה קשור לשאלה שלו?

הוא בסה"כ רוצה לשרשר שני נתבים עם רשת WAN אחת.

פורסם

ואם לא ניתן לחבר כבל בין שני הראוטרים, איך ניתן לעשות את זה?

אני מניח שכל המחשבים בקומה השנייה לא יכולים לראות את הראוטר שבקומה הראשונה (אחרת לא הייתה לו את הבעיה הזו). בכדי שכל המחשבים יהיו באותה הרשת (אותו סגמנט), הם חייביים להיות מסוגלים לתקשר עם הראוטר שבקומה הראשונה, או שהם יתחברו לראוטר שבקומה השנייה, והוא יתווך בינהם לבין הראוטר שבקומה הראשונה...

פורסם

ככה מחברים. שני הנתבים על אותו ערוץ במקרה זה 7 ושמו של הנתב השני HTPC

אתה מוצא אותו ברשימה של הנתב הראשי

פורסם

צודקים - לא ידעתי שיש אפשרות בקושחה הזו. מדריך מהאתר הרשמי של TP-LINK:

http://www.tp-link.us/article/?faqid=227

שימו לב שיש צורך לבטל את שרת ה DHCP בראוטר הראשי (זה שמחובר עם כבל לאינטרנט). ברור שהמטרה כאן היא למנוע משני שרתי DHCP לפעול באותה רשת. אני רק מקווה שהפרוטוקול הזה יודע להעביר בקשות DHCP לראוטר שמשמש כ-AP, שכן חלק מהמחשבים ברשת לא יכולים "לראות" אותו ישירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים