עבור לתוכן

כמה שאלות לפני רכישת raspberry pi

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מעוניין לרכוש raspberry pi, ויש ברשותי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1. האם אפשר לחבר אליו, הארד דיסק חיצוני שאין לו מקור חשמל, אלא מתחבר רק דרך USB?

2. אם אני קונה כרטיס זיכרון Ultra או Xtreme (שניהם class 10), יש הבדל בין שני הכרטיסים מבחינת המהירות שבה ירוץ ה- raspberry pi, או אולי מבחינת היעילות שבה הוא יעבוד?

3. האם זה אפשרי להריץ על ה- raspberry pi, את התוכנה uTorrent ולהוריד את כל הסרטים שאני רוצה ישירות אל ההארד דיסק שיהיה מחובר ל- raspberry pi?

4. אם כל רצוני, זה לצפות בתכנים באינטרנט, להשתמש ב- XBMC, ולהוריד קבצים דרך uTorrent, איזו מערכת הפעלה אני צריך להתקין, ובשביל זה איזה נפח של כרטיס זיכרון אני צריך לקנות, כרטיס זיכרון 2GB מספיק, או שצריך 4GB או אולי אפילו יותר?

5. יש ברשותי כרטיס רשת אלחוטי שיושב כאן אצלי בבית ללא שימוש, הכרטיס הוא של TP-LINK, דגם: TL-WN620G, האם יש אפשרות לעבוד איתו ב- raspberry pi, או שאני חייב לקנות כרטיס רשת אלחוטי, ואם אני חייב לקנות, אז מה בדיוק לקנות שיתן לי אינטרנט אלחוטי ב- raspberry pi?

(ואם כבר אני חייב לקנות, אז כמובן חשוב שיהיה כרטיס אם תקן חזק וטווח קליטה גדול).

אני פוחד שמה יש לי עוד שאלה שרציתי לשאול ושכחתי, בכל אופן, אשמח אם תענו לי, שאוכל לקנות את הדברים הנחוצים לי בראש שקט.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

1. סיכוי נמוך, אל תבנה על זה. כדי שיהיה אפשרי, צריך מקור חשמל בעל הספק גבוה (למשל מטען של טלפון, אבל לא חיבור USB מהמחשב), ושהמכשיר עצמו עם ציוד היקפי לא יצרוך יותר מדי (חיבור רשת, HDMI, התקני USB נוספים, כל אלה צורכים חשמל. כמו כן אוברקלוק מעלה את הצריכה וכו'). לדעתי לא כדאי להסתבך עם זה, אלא למצוא פתרון אחר - כונן עם חיבור חיצוני לחשמל, כונן פלאש, או אפילו להיעזר בUSB HUB עם חיבור חשמל.

2. כרטיסי זיכרון מהירים יותר יכולים לגרום לתוספת ביצועים מורגשת יחסית לכרטיס בסיסי, אבל בין הכרטיסים שציינת לא נראה לי שההבדל יהיה משמעותי - במיוחד לאור הביצועים הלא-מרשימים של החומרה החלשה.

3. את התוכנה uTorrent עצמה לא תוכל להריץ, אבל מן הסתם אפשר למצוא תוכנות torrent אחרות שכן יעבדו.

4. אם אתה מסתפק בממשק של XBMC, אז תתקין RaspBMC. אם אתה רוצה ממשק דסקטופ, אז Raspbian. יש אופציות אחרות, תמיד אפשר להחליף ולהתנסות כדי להחליט מה הכי מתאים לך. כרטיס זיכרון - הייתי אומר מינימום 4GB, ויש מקום לשקול 8GB (ואם אתה רוצה לאחסן עליו דברים, אפשר יותר כמובן).

5. לדעתי מה שיש לך אמור לעבוד בלי בעיות. אם אתה חושש, הדבר ההגיוני לעשות יהיה לקנות את אותו דגם שמוכרים בחנות של raspberry.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים