עבור לתוכן

חיבור רמקולים וחלוקת ערוצים נכונה (solo 7c)

Featured Replies

פורסם

היי,

לא כ"כ ידעתי לנסח כותרת לזה אז פשוט אפרט פה - התחדשתי לאחרונה בsolo 7c (עד כמה שאפשר להגיד את זה על יד שניה :P). חיברתי את הרמקולים למחשב (אדום לאדום ולבן ללבן בצד של הRCA ולכניסה הירוקה של הסאונד בלוח האם בצד של ה3.5mm) ושומעים אחלה ובהחלט שדרוג למה שהיה לי קודם.

ואז ביצעתי בדיקה לleft\right דרך האתר הזה:

http://www.audiocheck.net/audiotests_stereo.php

וקיבלתי את השמע השמאלי ברמקול הימני ולהפך. חיברתי את החיבור האדום לכניסה הלבנה ולהפך וזה הפך כמובן את הערוצים לצורה הנכונה אבל למה זה כך? ככל הידוע לי הצבעים בחיבורים אמורים להיות תואמים...

אח"כ ביצעתי גם את הבדיקה השניה שהוא מציע שם - relative polarity:

http://www.audiocheck.net/audiotests_polaritycheck.php

בבדיקת הRumble ל-In phase יש באמת קצת יותר באס, אבל ההבדל העיקרי שנשמע הוא שהIn phase מגיע מהאמצע בעוד שהout of phase מגיע מהצדדים - זה אמור להיות כך?

בבדיקת ה75Hz אני מקבל הפוך ממה שהוא אומר - הIn phase נשמע חלש יותר מהOut of phase (וגם בבדיקה שעשיתי קודם לOut of phase התווסף איזה רעש סטטי אבל עכשיו כשאני מנסה הוא לא מופיע)

בבדיקת הגיטרה זה בדיוק כפי שהוא מתאר - הIn phase נשמע מולי בעוד שהout of phase נשמע "Inside my head"

מה אתם מקבלים באותן בדיקות? האם יש אצלי איזו בעיה ובמידה וכן מה ניתן לעשות כדי לתקן אותה?

מבחינת מיקום רמקולים הם נמצאים במרחק מטר כל אחד מהראש שלי (אני יודע שזה יחסית מעט בשביל ה7c), מורחקים כ15ס"מ מהקיר, באלכסון ומכוונים אליי, ומוגבהים כאשר האוזניים מקבילות בגובה לאמצע הרמקולים.

תודה!

פורסם
וקיבלתי את השמע השמאלי ברמקול הימני ולהפך. חיברתי את החיבור האדום לכניסה הלבנה ולהפך וזה הפך כמובן את הערוצים לצורה הנכונה אבל למה זה כך? ככל הידוע לי הצבעים בחיבורים אמורים להיות תואמים...

אתה בטוח שלא פשוט שמת את הרמקול הימני בצד שמאל ולהיפך?

פורסם
  • מחבר

חח הנחתי שהשאלה הזאת תגיע..

כן, הרמקול הימני זה הרמקול בו נמצא המגבר המובנה והחיבורים וכו', וזה הרמקול שנמצא לימיני.

פורסם

אם כן, ובהנחה שזה בכלל משנה לך, אפשר לנסות לבדוק מאיפה נגרם ההיפוך. דברים שאפשר לנסות:

1. לחבר למקור אחר (למשל סמארטפון), כדי לשלול היפוך במקור

2. לבדוק כבל אחר (האם אתה משתמש בכבל שהגיע עם הרמקולים?)

3. לבדוק בשתי הכניסות לרמקולים (PC/AUX) אם הבעיה קיימת בשתיהן.

וכן הלאה.

פורסם

אם הרמקול המרכזי (עם המגבר/כפתורים) נמצא בצד שמאל,אמורים להרגיש במשהו?

פורסם
  • מחבר
אם כן, ובהנחה שזה בכלל משנה לך, אפשר לנסות לבדוק מאיפה נגרם ההיפוך. דברים שאפשר לנסות:

1. לחבר למקור אחר (למשל סמארטפון), כדי לשלול היפוך במקור

2. לבדוק כבל אחר (האם אתה משתמש בכבל שהגיע עם הרמקולים?)

3. לבדוק בשתי הכניסות לרמקולים (PC/AUX) אם הבעיה קיימת בשתיהן.

וכן הלאה.

היי, במוזיקה אולי זה קצת פחות קריטי אבל סידור נכון של הערוצים בהחלט רלוונטי מבחינתי בסרטים/משחקים. לגבי מה שהצעת:

1. חיברתי למקור אחר, אותו דבר

2. כרגע אין לי כבל דומה אחר בבית, אנסה להשיג (זה יד שניה, אני חושב שזה הכבל שהגיע עם הרמקולים אבל אני לא יודע בוודאות)

3. בדקתי בשתיהן ואותו דבר.

עוד הצעות? הכניסה הנכונה בלוח היא אכן הירוקה נכון? (פשוט האחרות זה שחור - rear וכתום - center/sub אז באלימינציה נשאר הירוק..)

ועוד משהו - שאלה "האם זה משנה לך", ואני אשאל בכיוון ההפוך - האם זה משנה שהאדום יחובר ללבן ולהפך?

ואשמח גם לדיווחים שלכם מבדיקת הPolarity

פורסם

ועוד משהו - שאלה "האם זה משנה לך", ואני אשאל בכיוון ההפוך - האם זה משנה שהאדום יחובר ללבן ולהפך?

ואשמח גם לדיווחים שלכם מבדיקת הPolarity

לא אמורה להיות לזה השפעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים