עבור לתוכן

כיצד לבצע OC למעבד amd athlon xp 1800

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי, יש לי מעבד amd athlon xp 1800 ולוח אם של abit KR7A-133, המכפלה שלי היא על 11.5 ניתן לשנות אותה אך בתוכנה של wcpuid זה נשאר 11.5, בלוח אם יש לי אפשרות להעלות מתחים לליבה, ל-i/o ולDDR העליתי את מתח ה-cpu למקסימום שזה 1.85 וולט והצלחתי להעלות את המהירות את המהירות של ה-FSB ל-141 שזה נתן לי תוספת של 100MHZ כל ניסיון להעלות מעבר לזה גרם לאיתחולים של המחשב, טמפרטורת הלוח אם היא 30 מעלות, טמפרטורת המעבד היא 55 מעלות.

כשהעליתי את המתח של ה-i/o המחשב נתקע, לגבי המתח של הזיכרונות לא בדקתי.

ראיתי אנשים שהצליחו להגיע למהירויות של מעל 2000MHZ ויותר מישהו יודע איך עושים את זה ויכול לעזור לי?

תודה רבה !

פורסם

נתחיל בזה שיש לך מעבד פלומינו ותיצטרך הרבה מתח ומעלות נמוכות הרבה יותר כדיי שתביא אותו למהירות גבוהה יותר או בכלל ל1800MHZ

שבר שני יש לך לוח ישן מאוד עם צ'יפסט ישן גם.

אני משער שגם הזכרונות לא משהו לOC.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהמחשב נתקע במהירות גבוהה בגלל התחממות של המעבד שלי? אם אני אקרר אותו בצורה טובה יותר זה יעזור למהירות?

ועדיין עם כל החסרונות של המפרט שלי, יש משהו שאפשר לעשות?

פורסם

זה לא סביר, המעבד אמור לעבוד בצורה תקינה גם ב60 מעלות. אני חושב שזה הצ'יפסט שמגביל אותך. לי יש את אותו מעבד ולוח עם צ'יפסט KT400 של VIA, והגעתי איתו ל1900 MHZ, אומנם הוא לא הייה יציב ב100%, אבל בכול זאת...

פורסם

IG, הבנת שיש לו פלומינו?

Tom777, קודם כל אתה צריך לקרר את המעבד כמו שצריך, להוריד אותו מתחת ל38מעלות שה1.85V יהיה אפקטיבי על המעבד ולא סתם יחמם אותו עם שיפור קטן מאוד.

אתה יכול למצוא מדריכים של כל מיני מודים ללוח שלך שיתנו עוד מתח לצ'יפסט ולמעבד וגם לזכרון , זה יסחוט עוד קצת מהמערכת שלך , אך קודם כל אתה צריך לקרר את החלקים שהחלטת לעשות עליהם מוד ולהוסיף להם מתח , כי מתח גורם לתוספת חום. (הקטע עם המודים זה לא בגדר המלצה , זה יכול גם לגרום לנזק בלתי הפיך)

פורסם

יש לך פלומינו, תפרוש.

OC למעבד AMD עם ליבת פלומינו קשה מאוד, ולא ממש אפשרי למשתמשים מתחילים/שפויים בנפשם.

פורסם

מה זה בדיוק פלומינו???

לי יש מעבד AMD ATHLON XP 1800+, והצלחתי להעלות את המהירות שלו מ1.5 GHZ ל1.9 GHZ שזה תוספת של איזה 30% למהירות שלו (אגב, אני מצתער על ההערה, אבל פתחתי ת'רד בעניין הOC שעשיתי, ואני חייב שתעזרו לי... בבקשה :-\).

פורסם

Palomino - זו הליבה הראשונה/ישנה של מעבדי הAthlon XP , תהליך ייצורם הוא 0.18 מיקרון ולא מעבדים אופטימלים לOverClock.

*יש רק אחדים שהיו טובים בליבה הזו מסטפינגים שלא היו הכי נפוצים AROIA/AGOIA/AGNGA , עם קירור טוב אפשר להביא אותם לתוצאות טובות יחסית.

כמובן שבליבה הזו המכפלה נעולה, אך ניתן לפרוץ אותה ע"י הולכת הגשרים המקבילים בL1. (לפירוט נוסף על פריצת המכפלה יש מדריכים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים