עבור לתוכן

מעוניין להתחיל לקנות בחו''ל - מס' שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי איזשהו חסם פסיכולוגי שמונע ממני לבצע קניות באתרים בחו''ל - עלויות המשלוח, כללי המכס והייבוא הסבוכים, מקרים של אובדן חבילה, החזרות והחלפות, ועוד. זה חבל, כי מצאתי שמוצרים רבים שאני מעוניין בהם כלל לא זמינים בארץ, וגם אם כן, לעיתים הם יהיו זולים יותר ברכישה מחו''ל גם לאחר כל העמלות הנלוות.

זהו חסם שעליו אני מעוניין להתגבר. לשם כך, בתור התחלה, אני מאמין שיהיה טוב אם אשתמש בשירותי תיווך\שילוח כגון Mustop / Buy2USA.

השאלה היא כזו: פרט לשתי החברות הללו, אלו עוד קיימות? ויותר חשוב - מהי החברה המומלצת ביותר?

טרם התנסיתי בשירותי אף אחת משתי החברות הנ"ל.

שאלה נוספת - למישהו יש ניסיון בעלויות הייבוא של תיק 85 ליטר לטיולים?

תודה רבה מראש,

HydroDrool

פורסם

לגבי חסמים פסיכולוגיים.

רובם מוצדקים. כך בחשבון שאתה כמאט אף פעם לא תדע ב 100% מה יהיה הסכום הסופי לתשלום. גם כל מיני מחשבונים למיניהם לא מדוייקים. כשאני מזמין מחול אני תמיד לוקח סטיה של +-10$ למחיר הסופי שמוציא לי המחשבון. חשוב שתבין את זה לפני שתתחיל להבצע הזמנות שלא תתבאס אחרי זה ש"מחשבון היה כתוב 100ש"ח אבל בגלל ששער הדולר באותו היום קפץ דרסטית, וחברת האשראי שלי לקחה עמלה ועוד ועוד, יצא לי 117ש"ח".

תבדוק גם מכס לפני שאתה קונה. חברות תיווך לרוב דואגות לך למכס ומכלילות את התשלום למכס לשירות שלהם. לעומת זאת אם אתה שולח ישירות (נניח מ EBAY) תבדוק אם המוצר חייב מכס שלא יהיו לך הפתעות.

לגבי שירותי תיווך\משלוח.

מקומות שלא שולחים לארץ (כגון אמאזון בכל מה שהוא לא ספרים), אין לך ברירה אלה להשתמש בחברה מתווכת שתקבל את החבילה עבורך בארצות הברית ותשלח אותה לארץ אליך. שים לב שיש אתרים שכן שולחים לארץ כגון חלק מהמוכרים של EBAY ולכן אין צורך להתשמש בחברת תיווך כי זה סתם מייקר את כל התהליך.

חשוב שתבין גם שכנראה תיהיה לך בעיה של מימוש אחראיות או החזרת המוצר. תלוי באתר הספציפי ובמוצר הספציפי כמובן.

לגבי BUY2USA או MUSTOP

אני שולח דרך MUSTOP ומעולם לא היו לי בעיות. אבל שמעתי תלונות על שתי החברות, כמו כן גם שבחים על שתיהן. תבדוק את האתר של שתיהן ותראה מה נראה לך יותר נוח.

מקווה שעזרתי לך,

בהצלחה!

פורסם

תלוי מה אתה קונה.

אם אתה קונה דברים קטנים, עם משלוח זול, שלא מגיע לסף המע"מ ($75), אתה יודע בדיוק את הסכום שאתה משלם, ברגע הקנייה. זה תקף לרוב לקניות בEBAY (במיוחד מהמזרח הרחוק, אבל לא רק), ולפעמים לקניות מאמאזון (יש דברים שהם כן שולחים לישראל, ואפילו בעלות משלוח סבירה. הרוב - או שלא שולחים או שהמשלוח במחיר מופקע).

שירותי תיווך / משלוח - גם שם יש הבדלים. BUY2USA למשל יכולים לקנות עבורך ישירות מאמזון (ואולי מעוד אתרים) ולתת לך שירות עד הבית שבו המחיר הסופי נקוב בשקלים ברגע הקנייה, ואז אין הפתעות (על כך אתה משלם תוספת ביטוח מסוימת). מאידך, הם גם יכולים לעבוד כמו MUSTOP - לתת לך כתובת מקומית בארה"ב שתשלח לשם מה שתרצה ואז הם ישלחו לך את זה לישראל בעלות נוספת. פה נכנס העניין של ההערכה ופה יכולות להיות הפתעות.

פורסם

תודה על החידוד, זה בדיוק מה שרציתי לומר.

פורסם
  • מחבר

QttP - תודה רבה על התגובה המועילה.

1) אז ניתן לומר ששני השירותים היחידים (השווים ציון) הם Buy2USA ו- Mustop?

2) אלו עוד עמלות גובים על ייבוא ארצה פרט למע"מ? ישנו גם את עניין המכס, לא?

3) כשאתה אומר 'הפתעות', למה אתה מתכוון בדיוק?

4) מה בדיוק קורה כשחוצים את סף ה- 75$? וכשאתה אומר 75$ אתה מתכוון גם לכל העלויות הנלוות למוצר, כגון דמי 'טיפול' ומשלוח - ולא רק לערך המוצר עצמו, נכון?

פתחתי דיון זה כדי לקבל המלצה על שירות תיווך בעיקר עבור קניות שאני מתכנן לעשות באיביי, שם במקרים רבים אין פרטים מעבר למחיר המוצר ומחיר המשלוח - כמו למשל גודל החבילה או משקלה - פרטים שהם קריטיים עבור חישוב העלות בעבודה מול שירות התיווך. בקנייה מחנויות רגילות, גם עם שירות תיווך, אני מניח שזה פחות בעייתי.

פורסם

1) אני לא מכיר אחרים (אולי שמעתי במקרה על עוד אחד או שניים, אבל לא התעמקתי). אישית, יצא לי להשתמש רק בשרות של Buy2USA.

2) יש דברים שיש עליהם מיסים אחרים (מס קנייה, מכס). כל מקרה לגופו. לפעמים גובים גם אגרות שונות ומשונות (אגרת אחסון, אגרת מחשב).

3) הפתעות כמו האגרות שציינתי, כמו העובדה שאולי הסכום שקבע המכס לא שווה בדיוק לסכום ששיערו, או שפתאום דורשים עמלה גבוהה יותר. לא נתקלתי במקרה כזה אישית, ולא ידוע לי מה ניתן לעשות במקרה זה (האם אפשר לערער, לסרב ומה ההשלכות).

4) בגדול - כן. הסף הוא לעלות הכוללת. מוצר ב$80 ומשלוח חינם חייב במיסים באותה מידה כמו מוצר ב$40 ומשלוח ב$40. זאת עמדת רשויות המכס. עם זאת, במקרים גבוליים ייתכן שלא תמיד ישימו לב לפרטים, וזה תלוי גם במה יהיה רשום על החשבונית, על הצהרת המכס ואם בכלל...

פורסם

שלום QTTP

יש לי שאלות אליך על BUY2USA

1. המשלוח מחו''ל ממרכז לוגיסטי שלהם עד לישראל זה מחיר נפרד או מחיר שחל על מיסי יבוא לישראל?

2. שירותים שלהם "קונים עבורך" וחנות שלהם מקוונת - למה אני משלם עבור כל מוצר מחיר נפרד של משלוח, ביטוח ומיסים?

3. במקראים של קניות עצמאיות ושימוש בשירותים "קונים עבורך" וחנות מקוונת, מה קורה עם תוקף מבצע שהם מציעים במצבים שאני מזמין ביום אחרון של מבצע ומוצרים מגיעים כמה ימים אחרי זה?

@MasterDK

האם תשובות הנ''ל משתנות בקשר ל-MUSTOP? אם כן, מה שונה מבחינה זאת כאשר משתמשים בשירותים שלהם?

תודה

פורסם

1. מיסי היבוא חלים בדרך-כלל גם על מחיר המשלוח הנ"ל.

2. אני לא יודע. מעולם לא ניסיתי להזמין יותר ממוצר אחד בו-זמנית. ייתכן (זו רק השערה) שמדובר במוצרים שנקנים בנפרד במקומות שונים ונשלחים בנפרד, בלי לעבור דרך המרכז הלוגיסטי.

3. כנ"ל - לא יודע כי לא התנסיתי.

פורסם

לגבי סעיף 1,לא חלים בפועל מיסי יבוא על מחיר השילוח.

לגבי mustop אני מעדיף להשתמש ב buy2usa כי במקרה ויש בדיקה פרטנית של המכס, הם סופגים את העלות של הבדיקה כ 200 ש"ח בעוד mustop מגלגלים עליך.

פורסם

לא ניסיתי בעצמי, אבל לחבילות קטנות, יש שירות זול בשם Shipito, שיכול לעשות משלוח גם במחיר של דולרים בודדים. (ב-Buy2USA, Mustop המינימום הוא 20$ למשלוח אם אני זוכר נכון)

בנפחים גדולים יותר, Shipito נהיה הרבה יותר יקר מ-Mustop ו-Buy2USA.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

עדכון: נרשמתי ל- Buy2USA בזכות לממשק שלהם, שנראה לי נהיר ונוח יותר. הזמנתי בגד מסוים מאיביי, וחויבתי ב- 40$ מצד Mustop שהורכבו מ- 20$ דמי משלוח, ו- 20$ "מסים". הייתי מאוד שמח לדעת מה הם בדיוק אותם "מסים".

עוד דבר: בסופו של דבר, החבילה לא הגיעה אל מפתן דלתי אלא למרכז הדואר האזורי. קצת מכעיס בהתחשב בעלות המשלוח הגבוהה. ידוע לי כי המשלוח בארץ בוצע בידי דואר ישראל. למישהו יש הסבר לעניין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים