עבור לתוכן

ביפ רציף ורעש סטטי יוצא מהרמקולים

Featured Replies

פורסם

הנתונים של המתחים שאתה רואה בתוכנה חסרות משמעות. בין אם יש או אין בעיית יציבות לא תוכל לראות את זה בתוכנה. אבל התגובה של הרעש למאמץ על המעבד (הזזת חלון וכו) אומרת בוודאות שיש בעיה ביציבות מתחים

ואם כך, הספק הוא בסיכוי הכי גבוה להיות מקור הבעיה, אחריו הלוח. נסה למצוא ספק בדיקה נוסף טוב יותר (הלוח במחשב ממנו ה SAMA הגיע יכול להיות פשוט פחות רגיש ולכן שם אין את הבעיה)

חוצמזה תנודות במתחים של USB קדמי או רעש על המארז יכולות אוליי להשפיע, נסה לנתק את הכבל שהולך לחיבורי קול הקדמיים

פורסם

טוב, כפי שזה נשמע, מדובר בבעיית חומרה כלשהי. הכיוון ש 11010010110 הציע (חוט כלשהו משמש כ"אנטנה" לרעשים) הוא הדבר האחרון שאפשר לנסות לפני שאתה מתחיל להחליף רכיבים (ספק כח ולוח). למעשה, חוץ מניתוק כל הרכיבים והחוטים שמחוברים ללוח, למעט הרכיבים המינימליים (מעבד, מודול זיכרון אחד, דיסק קשיח אחד, ספק כח ואולי החוט של כפתור ההדלקה), אני לא מצליח לחשוב מה עוד ניתן לעשות (טוב, תמיד ניתן לכבות את הרמקולים ולנתק את האוזניות אם הרעש מפריע, אבל זה לא ממש פתרון).

בשלב הזה אולי כדאי שתבדוק את מצב האחריות על הלוח - אם הוא עדיין באחריות, אולי תצליח להחליף אותו.

אם הלוח לא באחריות, אתה תמיד יכול לקנות ספק כח איכותי, שאולי יפתור את הבעיה (זה לא מובטח), ובכל מקרה תמיד תוכל להשאירו למחשב הבא (אם לא יעבור יותר מדיי זמן, ואם תקנה ספק מספיק חזק שיתאים למחשב וכרטיס המסך העתידיים שלך). קניית כרטיס קול חדש תהיה קצת יקרה (מעל 100 ש"ח) וזה נראה ביזבוז, במיוחד אם כרטיס הקול המובנה מספק אותך, והחלפת הלוח תגרור הוצאה גדולה אף יותר.

פורסם

העניין אם הכבל הוא שהוא מחובר למקום שיכול להיות בו רעש, לא שהכבל עצמו קולט אותו כמו אנטנה

- המארז יכול להיות "מלוכלך" מבחינה חשמלית ובמיוחד אם המחשב מחובר ללא אדמה (תבדוק אם כבל חשמל אחר)

- החיבור USB והקול הקדמיים לעיתים קרובות מחוברים ביניהם ואז רעש חשמלי מה USB יכול לעבור למערכת של הקול

- הלוח יכול להיות "מלוכלך" אם הוא לא מחובר כמו שצריך למארז (הלוח בדרך כלל מוברג למארז על תמיכות ממתכת, אבל יש מחשבים שהורכבו אם תמיכות מפלסטיק שלא מעבירות חשמל ולכן יכולות להיות בעייתיות - לא ברמה של פגיעה במחשב אבל אוליי כן ברמה של רעשים ברמקולים)

ניתן לחשב על דברים אחרים שאוליי יכולי להיות קשורים לרעשים בתוך המחשב (אלה רעשים שמגיעים מהספק או מהממיר של המעבד בלוח כי הם מושפעים על פי המאמץ של המעבד כפי שראינו בבדיקות למעלה)

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

שלחתי היום את המחשב לתיקון (הוא עדיין באחריות :-) ). אדווח מה יהיו המסקנות כשאקבל אותו חזרה.

תודה רבה על העזרה חבר'ה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

---עדכון--

טוב, אז אתמול קיבלתי הודעה שהמחשב חזר מתיקון. הגעתי היום בבוקר לקחת את המחשב ומסתבר שלוח האם היה מקור הבעיה והחליפו לי ללוח אם חדש (טכנאי המחשבים בחנות לא ידע להגיד לי מה בדיוק - המחשב נשלח למעבדה מרכזית ושם טיפלו בבעיה).

עכשיו יש בעיה חדשה, לוח האם שהחליפו לי פחות טוב ממה שהיה לי. המצב מייאש קצת, כי המחשב היה יותר משבועיים בתיקון. אני אנסה לדבר איתם בהגיון. הבעיה היא שהצ'יפסט ישן (H61) אז אין הרבה חלפים אבל מצד שני, תכלס, זאת לא בעיה שלי.

יש למישהו ניסיון במקרים דומים? אשמח לשמוע מה קרה ואיך זה נגמר.

חג שמח חברים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים