עבור לתוכן

WIN7- כיצד למנוע התקנה של דרייברים ממכשיר חיצוני?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כשאני מחבר מכשיר חיצוני כלשהו לUSB מופיע סמליל כזה של מלבן עם נקודה צהובה שאני מבין כי משמעותו היא שמותקנים דרייברים במחשב.

השאלה שלי היא כיצד למנוע זאת.

מחיפוש בלוח בקרה מצאתי רק את רובריקת הDEVICE INSTALLATION שמתייחסת לעדכונים מהוינדוס בלבד ואילו אני רוצה למנוע גם התקנה מהמכשיר עצמו.

תודה רבה.

פורסם

על מה אתה מדבר?

איפה נעוצה הבעיה שמערכת ההפעלה מגיבה בעת חיבור חומרה חדשה?

פורסם

אם אני מבין נכון אתה מדבר על התסריט הבא:

הכנסת disk on key

מערכת ההפעלה מבינה שאין לה driver פעיל כדי לתקשר עם ה disk on key שלך

מערכת ההפעלה מתקינה driver סטנדרטי של mass storage device

בדרך כלל מדובר ב driver שכבר קיים במערכת ההפעלה וה "התקנה" היא ספציפית לשקע ה USB שאליו חיברת את ההתקן

אם אתה רוצה להסיר את ההתקנות האלו אתה יכול ב device manager ולהפעיל את show hidden devices

למנוע התקנות כאלה (של drivers שכאילו מובנים ב windows ומותקנים בעת הצורך) אני אישית לא יודע איך

אבל חשוב לי לציין שאת תוכן קבצי ההתקנה המחשב לא לוקח מקום זר או לא בטוח אלא מקבצי התקנת ה WINDOWS

חברים ...

אם טעיתי במשהו אשמח אם תתקנו אותי

פורסם
  • מחבר

^

בדיוק.

העניין שלגביו התעניינתי הוא מה קורה כשבמערכת ההפעלה אין את הדרייברים למכשיר המיועד (למשל גאדג'ט סיני עלום ועתיק) אבל על המכשיר עצמו הם קיים. כלומר אתה בטוח שוינדוס לא יקחו את קובצי ההתקנה מהמכשיר.

ואם אני כן מעוניין, היכן מפעילים את האופציה הזו? (אחרת מדוע ישנם דרייברים על המכשירים עצמם?).

צריך פשוט לאפשר AUTORUN?

נערך על-ידי abatiah

פורסם

למכשיר אין דרייברים בתוכו.

במקרה ואין למערכת ההפעלה דרייבר מתאים הוא יבדוק ב-wibdiws update ויביא משם, אחרת הוא לא יצליח להתקין אותו.

פורסם

מה שאתה מתאר קיים רק בחלק מהמודים הסלולריים שבהם יש storage device שמכיל את הדרייבר שלך המכשיר.

עדיין לא ברור מה מטרת הדיון הזה...

פורסם
  • מחבר

מטרת הדיון היא זו שאני מבין כי הדרייברים שמייקרוסופט מספקת עם הוינדוס עברו בידוק והמכשיר לא יסכן את המערכת. אני הייתי רוצה לדעת באילו מקרים הדרייבר המותקן לא עובר בידוק וכיצד דבר כזה יכול להיות מותקן. למשל שהגאדג'ט הסיני הזדוני שרכשתי לא יספק דרייבר שמאפשר לו לעשות כל מיני פעולות בעייתיות.

אבל מכאן אני מבין שדבר כזה הוא בלתי אפשרי.

פורסם

מאז Windows Vista, על-מנת שדרייברי 64 ביט יהיו מותקנים אוטומטית, הם חייבים להיות חתומים קריפטוגרפית ע"י מיקרוסופט. תהליך החתימה שיצרני דרייברים חייבים לעבור כולל שליחה של הדרייבר למיקרוסופט, הבידוק שלהם שהזכרת, וקבלתו חזרה חתום אם וכאשר הוא עובר את הבדיקה.

אם מנסים להתקין דרייבר לא חתום, מקבלים את החלון המפחיד הבא:

0550.unsigned.png

ובשלב הזה די ברור איך למנוע את ההתקנה.

יש דרכים לגרום ל-Windows לאפשר התקנה אוטומטית של דרייברים לא חתומים. אבל כמו שאתה יכול לראות, לא סביר שמשהו יפעיל אותן ללא ידיעתך, בדיוק בגלל שיקולי אבטחה.

ודבר אחרון: זה שהדרייבר חתום לא אומר שהמכשיר שמשתמש בו לא יסכן את המערכת. יש דרייברים גנריים שהרבה מאוד מכשירים משתמשים בהם, ואני בספק שמיקרוסופט בדקו כל מכשיר ומכשיר בעולם. זה רק אומר שהדרייבר לא עושה משהו חשוד על המחשב. תאורטית, יכול להיות שמכשיר כלשהו מצא דרך להשתמש בדרייבר חתום בשביל לבצע פעולה זדונית, אבל זה מאוד מאוד לא סביר.

פורסם

ובנוסף

בתפריט של F8 ניתן לבטל את הדרישה לחתימה.

וזה יחזיק עד האתחול הבא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים