עבור לתוכן

ייעוץ בנוגע למחשב קיים (האם לשדרג? האם לקנות חדש?)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ברשותי מחשב די ישן:

E4500

2 ג'יגה ראם

קשיח 160GB

כרטיס מסך 9500GT (לא ממש רלוונטי כי אני בקושי משחק במחשב הזה. אם כבר משחקים אז רק משהו כמו פיפא)

האם יש דרך לשדרג אותו (כלומר, לא להחליף מארז לגמרי אלא רק את ה"בפנוכו") או שאצטרך לזרוק את המחשב הנ"ל לפח ולקנות חדש לגמרי?

אני שואל את זה מכיוון שבזמן האחרון (למעשה, כמה חודשים כבר) אני חווה איטיות בלתי נסבלת שמתבטאת בפתיחת כמה טאבים בגוגל כרום ובכלל הכל מרגיש כבד מאוד. אני עם ווינדוס 7.

עיקר השימוש במחשב זה אינטרנט (במצב נורמלי עם הרבה טאבים, היום פחות), מיילים ומקסימום משחק כמו פיפא.

אשמח לעזרה, מה כדאי/נכון לעשות במצב הזה. תודה!

פורסם

אתה יכול להוסיף עוד 2G זיכרון, ולפי דעתי זה יתן לך בוסט טוב לצרכים שלך.

פורסם

לצרכים שאתה מתאר, נראה שבאמת מספיק הוסיף זכרון.

אבל בכל מקרה, מחשב בסיסי לאינטרנט אפשר לקנות באיזור 1000 שקל. פלוס תיהיה חייב להתקין מחדש מערכת הפעלה. אני לא יודע איזה יש לך.

האפשרות השניה זה לשים מעבד ולוח אם חדשים (ביחד בערך 500 שקל) ולשים זכרונות חדשים 4GB ~ מ 200 שקל. בנוסף תיהיה כננראה חייב להחליף קשיח לדעתי כי החיבור לא מתאים אבל פה אני לא בטוח. בכל מקרה זה יקח כשעה - שלוש שעות תלוי בחוש הטכני שלך. לא יודע בכמה אתה מעריך את הזמן שלך...

אני הייתי הולך על חדש הכי זול. הקטע שממש משפיע על כדאיות זה מערכת הפעלה. יש לך או אין לך. זאת השאלה

פורסם

לא בטוח שהוא יכול להוסיף עוד זיכרון - זה מאד תלוי באיזה לוח יש לו וכמה מודולי זיכרון מותקנים אצלו כרגע. כמו כן יש לזכור שמדובר בזיכרון DDR2, שדיי יוצא מהשוק ולכן מחירו (ביחס ל DDR3) הוא יותר גבוה.

שילוש חדש (לוח, מעבד וזיכרון) בסיסי יעלה כ-800 ש"ח (מעבד G3220 ו 4GB זיכרון), ואם נוסיף גם מארז וספק כח, הסכום יעלה לכ-1100 ש"ח. דוגמא להמלצה מאד בסיסית:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3220 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: 1 269/264

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: 1 291/285

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC4P2-2 - ADATA - 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: 1 190/186

מארזי מחשב - מארז עם ספק

Three-Hundred-Two - Antec - The team that brought you the Three Hundred is back with an enclosure designed to handle today and t...

כמות: 1 184/180

ספקי כח - ATX

400-60HCN - FSP - 400W power supply - 120mm fan - Active PFC - 78% Effciency...

כמות: 1 147/144

1081 / 1059

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/buildyourownpc_show.tmpl?PriceOffer=1393329674172568424

ההצעה הנ"ל כוללת מעבד BOX, כלומר מעבד שמגיע עם גוף קירור. אפשר (וכנראה עדיף) לקחת מעבד tray, שזול יותר, אבל מגיע ללא גוף קירור ולהוסיף גוף קירור טוב יותר, אבל זה יעלה קצת את המחיר. כמו כן שים לב שאין כרטיס מסך במפרט - במעבד יש ליבה גרפית מובנית, והיא דיי חזקה (לפחות כמו כרטיס המסך הנוכחי).

בנוסף כנראה יהיה צורך בקניית דיסק קשיח חדש, שכן אני מאמין שהדיסק הקשיח הנוכחי הוא בעל חיבור IDE, שלא קיים יותר בלוחות המודרניים, מה שאומר תוספת של עוד כ-300 ש"ח לדיסק של 1TB.

@red4ever

באופן אישי, כאחד שמשתמש במחשב בעל מעבד E4300 (ולא מזמן הוחלף ב E6750 שהגיע לידיי), אני לא רואה צורך לרוץ ולהחליף את המחשב, לפחות לא כל עוד הוא תקין. אם אפשר להשיג למחשב שלך זיכרון במחיר טוב (ובכך להגיע ל 4GB או אולי ל 6GB), ואולי גם לקנות דיסק קשיח חדש, אני מאמין שניתן ל"סחוב" עם המחשב הזה עוד קצת. מצד שני, כל מחשב מודרני שתקנה, כולל זה המאד בסיסי שהצעתי כאן, ייתן ביצועים טובים יותר ממה שיש לך כרגע. בסופו של דבר זה שיקול שלך - מה בדיוק אתה צריך וכמה אתה מוכן להשקיע.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על העזרה שלכם!

דבר שני, אני באמת מתלבט אם להוסיף זכרון (הבנתי ש-DDR2 יחסית יקר), או כבר להשקיע את ה-1500 שקל בשביל להיות שקט לתקופה מסויימת.

כנראה שעדיף בשבילי לקנות מחשב חדש עם טכנולוגיה חדשה ושהכל ירוץ חלק בלי תקיעות מעצבנות.

שוב, מודה לכם מאוד על העזרה :)

פורסם

אם אתה רוצה מפרט מסודר למחשב חדש, תענה על השאלון, ובפרט תרשום תקציב מדוייק, ויתאימו לך מפרט לצרכים שלך. באופן כללי, בתקציב של 1500 ש"ח למחשב המעבד והלוח כנראה ישארו אותו דבר כמו במפרט לדוגמא שהכנתי (בתוספת דיסק קשיח כמובן), אבל כמות הזיכרון, המארז, הספק והקירור למעבד יכולים להשתנות בהתאם לדרישות שלך ולתקציב המדוייק.

אם אתה רוצה להוסיף זיכרון למחשב הקיים אבל לא בטוח כמה חריצי הרחבה לזיכרון יש בלוח שלך או כמה מודולי זיכרון מותקנים כרגע, אתה יכול לפתוח נושא בפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים