עבור לתוכן

מתלבט בין מיצב מתח לבין אל-פסק

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי LCD SAMSUNG 46, PS3 ומזרים מדיה.

כולם מחוברים לאל-פסק שיש לי שהפסיק לתפקד, קניתי סוללה חדשה וגם היא לא טובה.

כבר נמאס לי להוציא כסף על האל-פסק, אני רוצה לקנות מגן שלא צריך להחליף לו סוללה.

האם מייצב מתח יהיה לי טוב ?

לדוגמה :

http://ksp.co.il/?select=.1116..1117.&a ... maxprice=0

פורסם

מה הדגם של ה UPS ?

צריכת החשמל של PS3 היא מעל 200W בזמן משחק בממוצע, והמקס' לפי סוני הוא 380W (במאמץ המקס' ביותר האפשרי). ה LCD יכול להגיע גם כן ל +150W (ניחוש), ואלה הספקים משמעותיים. אם זה UPS פשוט שיש לו סוללה אחת של 7-9Ah, דיי צפוי שהסוללה תישרף אם יש עליה מאמץ כזה (אם מתחילות הפסקות חשמל בזמן שאתה משחק)

גם ה UPS עצמו, אם הוא UPS פשוט של 650VA או דומה, לא יחזיק הספקים כאלה

אם אכן יש לך UPS של 650VA או דומה אז זה מקור הבעיה (וכל הסוללות השרופות שהחלפת), ה UPS פשוט היה כל הזמן בעומס יתר. אם היית שם UPS גדול יותר כנראה שהוא לא היה עושה בעיות

המייצב הזה ספציפית לא. חסרות לו הגנות חשובות, כאלה שכן יש במגן שקע פשוט שעולה פחות ממנו. עד כמה שידוע לי זה המייצב היחיד שנמכר בארץ (אם יש מייצב אחר שנמכר אני רוצה גם לדעת עליו)

לכן אם אתה רוצה להחליף את ה UPS במשהוא אחר, קח מגן ברקים (השם לא מדוייק, אין לדבר הזה סיכוי מול ברקים אבל זה השם שלו....)

למגן ברקים אין סוללה לגיבוי, הוא פשוט מנתק את המתח מייד ובפתאומיות כשהוא חושב לנכון. מגן מומלץ הוא q protectors VDP או VDPS. ההבדל ביניהם הוא ש VDP מנתק את המתח ל 4 דקות ו VDP ל 10 שניות כשיש נפילת מתח או מתח לא תקין. 4 דקות הן זמן ארוך יותר ולכן הגנה טובה יותר (במיוחד אם יש נפילות חוזרות כל כמה זמן ואתה לא נמצא לייד כדיי להוציא את התקע), אבל אם זה יותר מידי זמן לחכות מבחינתך קח את ה VDPS

פורסם
  • מחבר

ה VDP כולל 2 שקעים ואינו מתאים למוצרי מחשבים ומסכים לפי האתר.

האם ל VDPS עם שקע בודד ניתן לחבר מפצל שאליו אחבר את שאר המוצרים ?

פורסם

יש כמה גרסאות של VDP, הבסיסית אם שקע 1 ולא 2. בכל מקרה (בין אם אתה לוקח VDP, VDPS, או כל מגן של חברה אחרת), משתלם יותר לקנות את הגרסה אם שקע 1 ולחבר אליה מפצל, ולא את הגרסה שיש לה כמה שקעים. המגן+ מפצל מכיל בתוכו פשוט מגן + מפצל, רמת ההגנה שתקבל ממנו אותו דבר כמו אם תחבר בעצמך מגן ומפצל

ההבדל בין VDP ו VDPS הוא בזמן ההשהיה. VDP נותן השהיה של 4 דקות, זה זמן השהיה ארוך (שיכול אוליי להפריע לך), אבל במקרה שיש קפיצות מתח כמה פעמים בדקה (סערה וכו), ה VDPS יספיק לחבר את המתח בחזרה וה VDP לא - לכן ה VDP יתן הגנה טובה יותר במקרה הספציפי הזה

בכל יתר הנתונים ההגנה שלהם זהה. השיקול את מי מהם לבחור הוא לא של מה כתוב באתר, אלא של ההעדפה שלך - ם אתה רוצה זמן השהיה קצר יותר (שלא תצתרך לחכות 4 דקות אחריי נפילת מתח קטנה) vs עוד קצת הגנה (שמקבלים אם ההשהיה הארוכה יותר)

פורסם
  • מחבר

כלומר VDPS בודד עם מפצל ל 5 מוצרים שווה ל VDPS 5 שהוא מובנה עם 5 שקעים ??

מבחינת הגנה אין הבדל ואין עומס על נקודה אחת ?

פורסם

אין הבדל. קח את זה אם שקע 1

פורסם
  • מחבר

עכשיו שמתי לב שזה עם השקע אחד (VDPS) זה 10A וזה עם החמישה שקעים זה 16A.

אני צריך לחבר מוצרים כמו PS3,מזרים מדיה, LCD46 ובהמשך עוד מוצרים.

זה לא משמעותי ההבדל ?

פורסם

אם נסכם את כל מה שיש לך שם נקבל משהוא כמו :

PS3

הספק מקס' 380W, הספק מדומה 760VA

LCD

הספק מקס' נניח 200W, הספק מדומה 400VA

סטרימר

הספק מקס' נניח 100W (זה הרבה יותר מסטרימר אבל שיהיה), הספק מדומה = 200VA

ביחד 1360VA

1360VA / 240V = 5.666A

(וזה במקרה הגרוע שכל מקדמי ההספק 0.5, במציאות הם גבוהים יותר בדרך כלל כלומר הזרם שמתקבל נמוך יותר)

מגן כזה יכול להחזיק לדעתי כ 8A מקס' בלי קשר לכמות השקעים (גם אם כותבים עליו יותר). השקע בקיר יכול להחזיק בצורה יציבה 10A לכל היותר ולכן גם בלי מגן הוא מגביל אותך ל 10A בכל מקרה (נכון שכותבים עליהם 16, אבל מעל 10 יש כבר סיכוי גבוה שהוא יישרף)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי מאוד.

הזמנתי VDPS השהייה 10 שניות עם שקע בודד ואליו אני אחבר מפצל.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים