עבור לתוכן

בעיות בOC

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני רוצה להגיד שיש לכם אחלה פורום!

השאלה:

עשיתי OC למעבד ולזיכרון ולהלן התוצאות (כל הנתונים הנחוצים נמצאים ב"מפרט מחשב"):

במצב הרגיל (לא במאמץ):

חום מעבד- 24 מעלות

חום מארז- 30 מעלות (זה כנראה בגלל שהמאורר שמכניס אוויר יושב מול הHD...)

מהירות בסיס- 133MHZ

FSB- 266

מגה הרצים- 1540

סל"ד מאורר ההיטסינק (של המעבד...)- 2800

מהירות זיכרון- AUTO (אין לי בדיוק מושג מה זה אומר אז אני מודה מראש למי שיסביר לי... נראה לי שהזיכרון מתאים את עצמו למעבד אז אם אני עושה OC למעבד, הזיכרון שלי מתאים א עצמו למצב הקיים )

בOC מקסימאלי- תוספת של 25% למהירות המעבד... (לא במאמץ):

חום מעבד- 34 מעלות

חום מארז- 35 מעלות

מהירות בסיס- 165 MHZ

מגה הרצים- 1900 (כמו הברטון 2500 ;D)

סל"ד מאורר ההיטסינק- 5000 (איזה רעש )

מהירות זיכרון- 333 MHZ (לזיכרון לא עשיתי OC מקסימאלי כמו שהלוח מאפשר לי...)

תוספת מתח למעבד- 10V

תוספת מתח לזיכרון- 0.1V\0.2V (עשיתי שני ניסיונות)

בהתחלה התעסקתי רק עם המעבד והמחשב עלה בצורה די יציבה... (איתחלתי אותו כמה פעמים ורק פעם אחת הוא נתקע בBOOT של הווינדוס...) כשעשיתי OC לזיכרון, המחשב התחיל להשתגע!!! פעם הוא לא עלה בכלל (תודה על הדיואל ביוס שיש לי, הוא מחזיר את ההגדרות הקודמות לOC אם יש בעייה), והרבה פעמים הוא כתב לי main bios wide range protection error(אני לא יודע בדיוק מה זה אומר... וכמו שכתבתי, תודה לדיואל ביוס שמתעלם מבעיות וממשיך באיתחול...). כשכיביתי את המחשב לגמרי, והדלקתי שוב, לא הופיעו יותר הודעות שגיעה מהביוס.

החזרתי את המעבד לנורמאל, והגדרתי את הזיכרון שיעבוד בFSB 266, במהירות של 133MHZ- כמו שהוא אמור לעבוד עם המעבד במצב הנורמאלי! (הזיכרון בד"כ מוגדר על AUTO, ובמצב הזה הוא אמור לעבוד בדיוק על ההגדרות שהגדרתי לו "ידנית")

שוב הודעת שגיעה!!! למה??? ניסיתי להוסיף לזיכרון קצת מתח, חשבתי שזה הבעייה, אבל זה ממש לא עזר... אין לי מושג מה גורם לבעייה...

מה אני אמור לעשות בקשר לבעייה שיש לי עם הזיכרון בOC???

ועוד משהו: כשאני מגדיר את הזיכרון על AUTO, הוא מתאים את עצמו למהירות (או לFSB) של המעבד? אם אני עושה OC (מעלה את הFSB) רק למעבד ומגדיר את הזיכרון על AUTO, הזיכרון יעבוד בFSB החדש של המעבד או שהוא יעבוד בהגדרה הקודמת?

תודה לעוזרים :D

פורסם

נתחיל מזה שהזכרון שלך לא משהו לOC ויכול להיות שהוא מוגדר על תזמונים נמוכים מידיי, תנסה לעלות אותם.

מה התזמונים עכשיו?

*אני זוכר גם מקרים שזכרונות אפילו לא יכלו לעבוד על המהירות המוצהרת שלהם *WINBOND* עם PCB לא איכותי..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :D

אין לי מושג מה התיזמונים של הזיכרון שלי, מה שרשום ב"מפרט מחשב" זה כל מה שאני יודע (יודע, אבל לא מבין, את הרוב...). העתקתי את זה מהסטיק של הזיכרון עצמו...

וגם אין לי מושג איך אני מעלה את התיזמונים...

בתחלס, מה שניסיתי לעשות זה להגדיר את הזיכרונות שיעבדו בהגדרה הרגילה שלהם (333MHZ) כי במילא אני לא יכול לעשות OC מעבר לזה למעבד, והלוח שלי תומך עד 333MHZ...

פורסם

תוריד מעמוד ההורדות כאן

את אחת משתי התוכניות ותראה מה התזמונים של הזכרון.

דרך אגב אתה יכול לעשות reset לbios ולהחזיר הכל ל-default.

( תקרא בmanual של הלוח איך עושים את זה)

פורסם

תוריד את התוכנה הזו : ftp://ftp.externet.hu/pub/mirror/sac/utildiag/hw32_140.exe

לפיה תדע את התזמונים של הזכרון שלךואם לא תבין איך, היא תביא לך את הדגם המדוייק שתוכל לחפש בגוגל לדוגמא ואז תראה את הפרטים של הזכרון שלך ובאילו תזמונים הוא אמור להיות במקור.

תקרא בספר למידע נוסף כיצד לשנות את התזמונים (Timings) , תחפש בספר תחת הנושא של הזכרונות את הצירופים CAS Latency , RAS-to-Cas Delay ועוד.. שם לפי המידע שהשגת לגבי התזמונים של הזכרון תשנה בביוס ו/או תשנה לתזמון גבוהה יותר אם עדיין הזכרון לא עומד בזה.

לאחר מכן אם הכל יציב, תבדוק אם הזכרון יציב ולא נותן שגיעות בעזרת התוכנה הזו : http://www.hwzone.co.il/pafiledb/pafiledb.php?action=download&id=255

פורסם
  • מחבר

בדקתי באתר החברה, ורשום שם שהCAS LATENCY זה 2.5 (בטבלה הקטנה שבאמצע העמוד הראשון משמאל בקישור הבא...הדגם שיש לי זה ה6A...)

http://www.spectek.com/pdfs/32_64MX64DDR.PDF

בדקתי גם שהזיכרון מתאים ללוח שלי, וזה מה שכתוב: GA-7VAX- ATHLON XP 1.2GHZ- VIA VT8377 (KT400) -133/166MH

פה (הרביעי מלמעלה ברשימת הלוחות של GB):

http://www.spectek.com/menus/motherboard_list.asp?marketing_part_name=P32M648HHC-5B/6A/75A&mfg_name=allMotherBoards

וSUBX, כשכתבת "תקרא בספר למידע נוסף כיצד לשנות את התזמונים" התכוונת לספר של הלוח אם?

ואחרי שאני אעלה את התיזמונים (ד"א, לכמה אני צריך להעלות אותם???), הOC ילך יותר חלק?

האלעת התיזמונים יכולה לפגוע בזיכרון?

פורסם
  • מחבר

תוריד מעמוד ההורדות כאן

את אחת משתי התוכניות ותראה מה התזמונים של הזכרון.

דרך אגב אתה יכול לעשות reset לbios ולהחזיר הכל ל-default.

( תקרא בmanual של הלוח איך עושים את זה)

מה זה יעזור אם אני אחזיר הכל ל-default?

פורסם
  • מחבר

מצתער על הספאם וההקפצה, אבל אני חייב את עזרתכם.

אני אמחוק את ההודעה הזאת אחרי שיגיבו...

ועוד משהו: לא מצאתי בספר של הלוח אם הנחיות להאלעת התיזמונים. אתם בתוחים שזה צריך להיות שם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים