עבור לתוכן

עזרה לפני קנייה של R9 290 ל Crossfire

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לקבל את עזרתכם לפני קנייה של R9 290 למערך Crossfire.

את הכרטיסים של sapphire ו- gigabyte ראיתי שניתן להשיג, האם יש בארץ כרטיסים של חברות אחרות? ועל איזה מהם אתם ממליצים?

מפרט של המחשב שלי:

i5 2500k

ספק antec 900w gamer

3 מסכי דל 23" eyefinity

הבנתי שהכרטיסים דורשים חיבור של 8 פינים ואחד נוסף של 6 פינים, בספק שלי יש 4 חיבורים של 6 פינים בלבד, ראיתי שקיים מתאם מ- 6 ל- 8 פינים, האם המתאם עובד כמו שצריך?

תודה

פורסם

יש בעיה אחרת שלא חשבת עליה, המעבד שלך יחנק לך במשחקים כבדים תחת שימוש בשני כרטיסים חזקים שכאלו ומה שיקרה הוא ששני הכרטיסים לא ירוצו בשיא

הכוח שיש להם להציע, אתה לא תקבל את הביצועים שאתה צריך ורצית לקבל ובנוסף לכל זה תחווה האטה ונפילות FPS.

הייתי בסרט הזה עם שני כרטיסי 7970 שחלשים מהכרטיסים שתכננת לקנות, עם מעבד 3570K שחזק יותר מ-i5 2500 שיש ברשותך, כן גם אני רציתי לשחק על 3 מסכי דל שברשותי. אחרי שקניתי מעבד מפלצתי כדי להערך בהתאם ל-BF4 נוכחתי לדעת שהמשחק לא ממש עובד לי טוב בתצורת קרוספייר אלא אם אני מבטל vsync, בכל אופן אני

מקווה שהבנת את הרעיון שמחשבה על קרוספייר לא משתלמת ולא כדאית לכל המשחקים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

כן חשבתי כבר מזמן על עניין המעבד שנחנק לדעתי גם בתצורה שאני משחק כבר למעלה משנתיים עם 2 כרטיסי 6950.

לדעתי המעבד תמיד יהווה צוואר בקבוק במקרה של משחקים בתצורת eyefinity.

התכנון שלי הוא קודם לשפר את מערך הכרטיסים ולאחר מכן בהתאם לביצועים לשפר גם את המעבד ל i7 3770k.

עדיין עם מעבד משודרג הוא יהווה צוואר בקבוק השאלה תהיה האם תוספת הכסף תהיה שווה את תוספת הביצועים שאני יקבל, על זה אני אדע לענות בהמשך.

מה שחשוב לי כרגע זה השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה שלי.

פורסם

1. לא תמיד המעבד יהווה צוואר בקבוק, זה תלוי איזה מעבד, פשוט הסנכרון במערך קרוספייר שואב עוד כ-15 אחוזי ניצול מהמעבד במשחקים כדוגמת BF3/BF4.

2. המחשבה שלך לשפר קודם את מערך הכרטיסים לא נכונה, לדעתי תמתין לסדרת הכרטיסים החדשה של NVIDIA שתציע כוח עיבוד גדול יותר עם הרבה יותר זיכרון גרפי, מה שיועיל לך ברזולוציות גבוהות כמו זו שאתה מתכוון לשחק בה 5760X1080.

3. הסברתי שלא תקבל תוספת ביצועים, המעבד יחסום אותך, הוא יסרס לך את הכרטיסים ויחנק.

4. בקשר לשאלה ששאלת בתחילה: ממה שאני יודע יש בארץ מהדגם הזה את החברות gigabyte, MSI, Sapphire, asus ואולי עוד איזה 1 או 2 ששכחתי.

העניין שאני כמעט בטוח שבארץ רק ל-Sapphire ול-gigabyte יש כרטיסים מהדגם הזה עם קירור צד שלישי(מתקדם).

פורסם
  • מחבר

מנסיוני להמתין בעולם החומרה זה בעצם אף פעם לא לקנות, כי תמיד יוצאת חומרה יותר מתקדמת וחזקה, אין לזה סוף.

אני עדיין חושב שהמעבד יהווה תמיד צוואר בקבוק כשמדובר במערך של כרטיסים, שוב מנסיוני.

סביר להניח שאני ישדרג גם את המעבד.

לא הצלחתי למצוא חנויות שמוכרות את הכרטיסים של asus, msi, אשמח אם תפנה אותי לחנויות האלו.

פורסם

מעבד i7 חזק לא יהווה צוואר בקבוק, משהו כמו ה-4770 ויכול להיות גם ה-3770 שמעט חלש ממנו.

אני עם 4930K שעם HT מופעל מגיע בBF4 רק ל40 אחוזי ניצול עם שני כרטיסי, שתבין איזה הבדל יש לעומת הקודם של 3570K שעמד על 100 אחוזי ניצול.

לדעתי הmsi והאסוס נמכרים בKSP אך שוב הם עם קירור סטוק/מפוח.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לכרטיסים ללא הקירור סטוק

פורסם

לא בטוח שקיימים בארץ של msi ואסוס.

פורסם
  • מחבר

אז במקרה כזה כנראה שאני אלך על gigabyte.

מה לגבי המתאם מ- 6 פינים ל-8, יעבוד כמו שצריך?

פורסם

לא אמורה להיות בעיה עם המתאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים