עבור לתוכן

המלצה לקניית מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום

אני צריכה את עזרתכם, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים בעיקר,

חשוב לי שהוא יהיה נייד (קל, דק, ולא גדול מאוד) בין 13.3-14 אינטש (פחות או יותר) אני רוצה להפעיל עליו פוטושופ ותוכנות דומות, ושהוא יצליח להחזיק אותן בלי להתקע לי ושאני אצטרך לדפוק את הראש בקיא על כל פילטר ורינדור. ושיהיה לו מסך חד וטוב (שוב. בעיקר בגלל סוג הלימודים שאני לומדת. איכות הצפיה היא בין הדברים שהכי חשובים במקצוע שלי)

לא חשוב לי כונן אופטי (ולמען האמת אם זה ישפיע על המשקל והגודל אז מבחינתי שלא יהיה בכלל)

התקציב שלי הוא בסביבות ה5000 שקלים.

הבנתי שלנובו ודל הן שתי חברות מעולות ומאוד נמכרות כאן בארץ. האם המחשבים שלהם באמת איכותיים ברמה ניכרת מהמתחרות?

אשמח מאוד לעזרתכם. הידע שלי במחשבים מוגבל ולא משנה כמה חרשתי על האינטרנט בשבוע האחרון, הידע שלי עדיין מוגבל מדי בשביל לקבל בחירה מושכלת.

פורסם

לכל חברה יש מחשבים טובים יותר ופחות. לעשות סיווג כזה יהיה עוול.

תעני על השאלון שבסטיקי, ככה יהיה יותר קל להתאים לך משהו.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שלזה התכוונת :)

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, תוכנות לעריכות גרפיות וצפיה בסרטים

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 14 אינטש, אני לא ככ מכירה את ההבדלים בין מבריק למאט

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - אני רוצה שהצבעים יהיו כמה שיותר חדים, שאלתי את המנחה שלי בעבר והוא אמר לי לא להתפשר על פחות מ fhd ואני אקבל את ההמלצה שלו.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? כמה שיותר נמוך עד 1.80

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 7-8 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא מכירה סוגים, אבל שיהיה לו לפחות 500.

* כונן אופטי? לא. אין לי שום דבר נגד פשןט חבל על המשקל והמקום שהוא יתפוס.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo / dell

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - מסך מגע לא חשוב. כמו שאמרתי הכי חשוב לי שיהיה קל דק מסך איכותי ושיעבוד מהר. כרגע אני צריכה רק פוטושופ, אבל בעתיד ברור לי שארצה להשתמש בעוד תוכנות ואני לא רוצה להבין שבגלל שלא בדקתי מספיק או שלא רציתי להוסיף עוד 500 שקל אני צריכה לקנות מחשב חדש כדי שהוא יסחוב לי את התוכנות שאני רוצה.

התקציב שלי נוא בסביבות ה 5000-5500

תודה רבה רבה

פורסם

הזמנה מחו"ל כולל אחריות ל-3 שנים שתקפה בארץ - אפשרי מבחינתך?

כי באותו תקציב תוכלי לקנות לדעתי Lenovo T440P עם מסך 14" FHD IPS איכותי במיוחד.

אמנם הוא שוקל קרוב ל-2 ק"ג, אבל ב"חבילה הכוללת" את מקבלת יחסית הרבה - גודל מסך, משקל, איכות מסך, מקלדת מוארת, אחריות, איכות בנייה פיסית, מעבד מהיר ולא חסכוני.

הדגש העיקרי הוא המסך.

csm_3_Kopie_bb48d27940.jpg

3v9h.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים