עבור לתוכן

איחוד הכוננים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מערכת הפעלה windows 7 והארד דיסק 10 TB על שני כוננים, אחד של 100 GB, שבו מותקנת מערכת ההפעלה (כונן C) וכונן נוסף שבו כל התוכנות, המשחקים, הסרטים ולמעשה הכונן שבו אני מאחסן את הקבצים שאני משתמש בהם.

משום מה, בכונן C נותרו לי רק 14 GB פנויים, אין לי מושג איך זה קרה, אני מפחד למחוק משם דברים כדי לא לדפוק את מערכת ההפעלה. יכול להיות שכל עדכון של הווידוס מעלה את הנפח שם?

טוב, מה שחשוב כרג זה שהוכנן הזה לא יגיע לקיבולת המלאה שלו אז חשבתי אולי לאחד בין הכוננים. יש דרך לעשות את זה בלי לפרמט?

עריכה:

עוד משהו ממש מוזר

כאשר אני בודק כמה ג'יגה תפוס בכונן C על ידי לחיצה על מאפיינים אז זה מראה ש85 ג'יגה תפוס. כשאני נכנס לכונן ומסמן את כל התיקיות ועושה מאפיינים, זה מראה רק 55 ג'יגה. בדקתי שאין תיקיות נסתרות.

כלומר, מחוץ לכונן זה 85, כשאני נכנס ומסמן את כל התיקיות זה 55.

נערך על-ידי Morphine

פורסם

אתה ודאי מתכוון 1TB ולא 10TB.

אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו treesize כדי לראות מה תופס כמה.

אני הייתי מהמר על winsxs.

יכול להיות שגם קבצי עדכון כלואים היכן שהוא. תשתמש בכלי "ניקוי הדיסק" ותראה מה יש שם.

פורסם

1. תבדוק אם יש לך קבצים בסל המחזור - יכול להיות שהם תופסים נפח רב.

2. אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו CCleaner, שיכולה לנקות הרבה "זבל" מהמחשב.

אזהרה - תבדוק טוב את הגדרות התוכנה לפני שאתה נותן לה לרוץ באופן אוטומטי בכל הדלקה - היא יכולה למחוק לך קבצי cookies, קבצי minidump, היסטוריית גלישה וכד', שהם לא ממש קריטיים, אבל לפעמים יש דברים שאתה מעוניין לשמור.

פורסם
  • מחבר

כשאני נכנס לניקוי דיסק, יש לי 10 GB בקבצים זמניים וכל השאר זה כל מיני קבצים של לא יותר מ100 MB. בסך הכל אין כאן יותר מ11 GB.

אני אבדוק את התוכנה CCleaner

עריכה:

הורדתי את התוכנה ואני קצת חושש להשתמש בה כדי שלא יימחקו לי דברים חשובים כמו כל מיני מסמכי וורד וקבצי וידאו שאני צריך.

אני רואה בתפריט כל מיני אפשרויות לסימון כמו לוח עריכה, מצבורי זיכרון וכו'...לא יודע מה לסמן.

נערך על-ידי Morphine

פורסם

ההמלצה על CCleaner היא רק הצעה - אתה לא חייב להשתמש בה. בנוסף לא בטוח שהיא תפנה לך מקום רב בדיסק הקשיח. התוכנה לא תמחק לך קבצי word או קבצי וידאו, אלא אם כן הם נמצאים בסל המחזור או בספרייה הזמנית. אתה יכול להפעיל את התוכנה אבל לא למחוק בעזרתה דברים - רק תראה לאן נעלם לך המקום. תפעיל את התוכנה ותלחץ על הכפתור Analyze. את התוצאות אתה יכול לשמור בקובץ (כפתור ימני -> Save to text file) ולראות פירוט מדוייק של כל הקבצים שלדעת התוכנה הם מיותרים. אתה יכול כמובן ללחוץ על כל שורה בתוצאות בכדי לראות את רשימת הקבצים באותה קטגוריה (ואז גם להחליט אם לא למחוק אותו), אבל ע"י שמירת ה log יהיה לך קל יותר לשתף את התוצאות או לשאול לגביהן.

אגב, ניסית את ה TreeSize ש Gil28 הציע? היא מראה בצורה גרפית ונוחה איפה מרוכזים רוב הקבצים עבור הספרייה/התקייה שבחרת. כך אתה יכול לקבל מושג מה בדיוק תופס לך את רוב נפח המחיצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים