עבור לתוכן

מספר שאלות לפני קניית נייד חדש

Featured Replies

פורסם

שלום.

הדל שלי שבק חיים והגיע הזמן להתחדש - אשמח לקצת עזרה במספר נושאים, אבל רק לשם הבהרה של מה שאני מחפש - אני סטודנט, לא גיימר ולא גרפיקאי, למרות שיכול לצאת לי פעם בכמה חודשים לשחק פה ושם או לפתוח פוטושופ פעם בכמה שבועות. אני בעיקר גולש, כותב, רואה סרטים, מוריד וכו', אבל כן חשוב לי שיהיה מחשב יציב, אמין, חזק, מהיר, שלא יתקע בכל פעם שאני פותח עוד חלון בדפדפן או עוד תוכנה קטנה ברקע. בנוסף, אני כן חושב שכדאי לי לקנות משהו שהוא קצת מעבר לצרכים הבסיסיים שלי, מכיוון שאני מתכנן שזה יהיה המחשב שלי ל3-4 שנים הקרובות, ובשנות מחשב זה הרבה.

אז לשאלותיי:

1. SSD - אני מבין שמדובר ב-HD נוסף (שהוא לא ממש HD "פיזית"), שפשוט מותקנת עליו רק מערכת ההפעלה, וכך המערכת עולה מהר, וה-HD השני משמש כמקום אחסון - האם זה חיוני כיום בכל מחשב?

2. בהמשך ל SSD - ראיתי מספר מחשבים בהם יש HD של נניח 750 או 1000 GB, ו-SSD של 8 GB - מה בדיוק נותן SSD של 8 ג'יגה? הרי WIN8 דורשת מינימום של 16GB להתקנה של המערכת...

3. מה ההבדל בין מחשבים בהם יש רק HD שהוא SSD (בגודל 128 לדוגמה) לבין מחשבים בהם יש שילוב של SSD קטן ו-HD גדול?

3. מסך טאצ' - עוד לא יצא לי להשתמש ב-WIN8 לעומק, אבל אני מבין שחווית השימוש יותר נוחה וזמינה עם מסך טאצ' - האם שווה לקנות רק מחשב עם טאצ'?

4. RAM - יש לי מהמחשב ששבק חיים זכרון 4GB, האם כדאי לקנות מחשב עם 4/6GB ולהוסיף לתוכו את האחד שיש לי מאשר לקנות מחשב יותר יקר עם 8GB?

5. כרטיס מסך - עד כמה חשוב לקנות רק מחשב עם כרטיס לא מובנה? (AMD או GeForce). אני רואה שכל המחשבים עם סדרת HD Graphics Intel די זולים בעקבות כך - האם שווה להשקיע יותר במחשב עם כרטיס לא integrated? יש מצב שבעתיד אני אצטרך להשתמש במחשב קצת לגיימינג, והשאלה היא עד כמה הכרטיסים המובנים של אינטל בלתי שמישים במשחקים?

תודה! :)

פורסם

תקציב?

פורסם
  • מחבר
תקציב?

עד 4K. בעקרון כבר עשיתי סקירה בכמה וכמה אתרים וחנויות, ויש לי רשימה של 25-30 מחשבים שאני עוד משווה ביניהם, ולכן חשוב לי לדעת את הפרטים הנ"ל, זה עוזר לי בסינון :)

פורסם

25-30 זה המון

משהו שיצמצם מאוד את התהליכים - תנסה לסנן רק מחשבים עם מסך 1080P (כאשר מדובר במחשבים עם מסך 14.0" ומעלה לפחות), פשוט כי לרוב אלו מסכים באיכות גבוהה יותר משמעותית מאשר מסכי ה 720P (איכות צבע, קונטרסט, ועוד). גם בין ה 1080P יש הבדלים כמובן וצריך לקרוא על כל דגם בנפרד

בנוגע לדיסקים קשיחים:

א. SSD - הטכנולוגיה המהירה ביותר כרגע שזמינה. מחיר גבוה מאוד לGB יחסית לHDD

ב. SSHD או Hybrid HDD שזה HDD עם קצת SSD בפנים. יש לו יתרונות בדברים מסויימים כמו הבוט של ווינדווס וטעינה של כל מיני דברים בצד זה שהדיסק הקשיח עצמו עושה פחות עבודה. די שימושי, למרות ש 8GB SSD זה לא מספיק לדעתי.

ג. HDD עם דיסק קשיח שהוא cache drive. לרוב תראה דברים כמו 24GB mSSD. אותו רעיון כמו (ב) רק שמדובר בשני drive שונים שמערכת ההפעלה יודעת להשתמש בהם. את הדיסק שהוא cache drive אתה לא תוכל לראות ולהשתמש בו כדיסק והוא ישמש לקאשינג

ד. כמובן, HDD

ה. עוד דברים שלא תראה כרגע בארץ כמו המשולב של WD שהוא שני דיסקים קשיחים באריזה אחת - SSD ו HDD. חסכוני במקום בעיקר

בנוגע לכרטיס מסך - אתה צריך לחשוב בעיקר כמה תשחק משחקים. המובנים היום הם לא רעים בכלל לכל השימושים הפשוטים וגם יריצו לך משחקים על רמות נמוכות, ויותר מזה אם מדובר במשחק קליל (MINECRAFT למשל) או משחקים מספיק ישנים

זכרון - לא בטוח שהזכרונות הישנים מתאימים. תלוי מה הסוג שלהם

פורסם
  • מחבר
25-30 זה המון

משהו שיצמצם מאוד את התהליכים - תנסה לסנן רק מחשבים עם מסך 1080P (כאשר מדובר במחשבים עם מסך 14.0" ומעלה לפחות), פשוט כי לרוב אלו מסכים באיכות גבוהה יותר משמעותית מאשר מסכי ה 720P (איכות צבע, קונטרסט, ועוד). גם בין ה 1080P יש הבדלים כמובן וצריך לקרוא על כל דגם בנפרד

בנוגע לדיסקים קשיחים:

א. SSD - הטכנולוגיה המהירה ביותר כרגע שזמינה. מחיר גבוה מאוד לGB יחסית לHDD

ב. SSHD או Hybrid HDD שזה HDD עם קצת SSD בפנים. יש לו יתרונות בדברים מסויימים כמו הבוט של ווינדווס וטעינה של כל מיני דברים בצד זה שהדיסק הקשיח עצמו עושה פחות עבודה. די שימושי, למרות ש 8GB SSD זה לא מספיק לדעתי.

ג. HDD עם דיסק קשיח שהוא cache drive. לרוב תראה דברים כמו 24GB mSSD. אותו רעיון כמו (ב) רק שמדובר בשני drive שונים שמערכת ההפעלה יודעת להשתמש בהם. את הדיסק שהוא cache drive אתה לא תוכל לראות ולהשתמש בו כדיסק והוא ישמש לקאשינג

ד. כמובן, HDD

ה. עוד דברים שלא תראה כרגע בארץ כמו המשולב של WD שהוא שני דיסקים קשיחים באריזה אחת - SSD ו HDD. חסכוני במקום בעיקר

בנוגע לכרטיס מסך - אתה צריך לחשוב בעיקר כמה תשחק משחקים. המובנים היום הם לא רעים בכלל לכל השימושים הפשוטים וגם יריצו לך משחקים על רמות נמוכות, ויותר מזה אם מדובר במשחק קליל (MINECRAFT למשל) או משחקים מספיק ישנים

זכרון - לא בטוח שהזכרונות הישנים מתאימים. תלוי מה הסוג שלהם

תודה רבה, עזרת לי מאוד!

וכן, אני יודע ש-25-30 זה הרבה, אבל זה עוד אחרי שסיננתי את כל המחשבים שיש להם כרטיס מובנה וננעלתי רק על אלה שבלי כרטיס מובנה, עכשיו אם אתה בעצם אומר שאני לא חייב כזה כרטיס, זה פותח לי מחדש את כל האופציות D:

אגב, האם יש ברנד מסוים שהיית ממליץ עליו יותר מאחרים? היה לי DELL עד עכשיו (השניים האחרונים) וסה"כ עד שצצו הבעיות הייתי מרוצה. ב-HP של חבר ראיתי שהוא מתחמם בצורה מוגזמת, לנובו זכורים לי לרעה ממחשב שלהם שהיה לי בעבר הרחוק, ואני לא כל כך מכיר את ASUS, סמסונג וכו'.

פורסם

אין מה להמליץ על מותג מסויים - עדיף להמליץ על מודלים ספציפיים.

מה הדגם המדוייק שהיה לך עד עכשיו?

HP מסויימים מתחממים, אבל בשנתיים-שלוש האחרונות א מאוד

פורסם
  • מחבר
אין מה להמליץ על מותג מסויים - עדיף להמליץ על מודלים ספציפיים.

מה הדגם המדוייק שהיה לך עד עכשיו?

HP מסויימים מתחממים, אבל בשנתיים-שלוש האחרונות א מאוד

היה לי Dell Inspiron N5010.

אז בשורה תחתונה, מה שחשוב לי זה מעבד טוב (מתאר לעצמי שמסדרת i5/i7), מסך מגע, כונן SSD (או ההיבריד הזה שיש גם HD וגם SSD קטן), 4-8GB של RAM, גודל מסך בין 14 ל-15.6 ושנתיים-שלוש אחריות.

פורסם

אתה יודע להתקין מערכת הפעלה לבד (ויכול להשיג אחת?)? ו SSD?

פורסם
  • מחבר

להתקין מערכת הפעלה כן, להוציא ולהחליף HD בלפטופ האחרון שלי ידעתי, אבל הבנתי ש SSD קצת יותר מסובך מזה להוסיף לבד?...

פורסם

החלפה של ssd בגודל 2.5" היא כמו החלפה של קשיח רגיל אלא אם כן ה-ssd הוא בחיבור msata ואז צריך פשוט לחבר אותו לפלאג המתאים כמו לחבר את כרטיס הרשת.

כמו כן יש מחשבים כמו הדל n3010 שאין גישה לקשיח ע"י פתיחה של "דלת" בתחתית המחשב אלא צריך לפרק את המחשב לגמרי רק כדי להחליף קשיח ואז זו כבר בעיה.

אם אתה שוקל לקנות מחשב של אסוס קח בחשבון שהשירות שלהם בארץ זוועה (מניסיון אישי)

נערך על-ידי dfcorp

פורסם
  • מחבר

אם אתה שוקל לקנות מחשב של אסוס קח בחשבון שהשירות שלהם בארץ זוועה (מניסיון אישי)

תודה, יש עוד חברות שהיית ממליץ להתרחק?

אחד הדגמים האלו יהיה טוב לדרישות שלך:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24344

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24139

הם מאוד דומים. אחד עם SSD של 128gb ומערכת הפעלה.

השני עם דיסק קשיח רגיל (וגדול) ו-cache של SSD בנפח 32gb וללא מערכת הפעלה.

מה באמת מומלץ יותר? הרבה מקום ו-SSD קטן או דיסק שכולו SSD בגודל 128?

פורסם

זו כבר העדפה אישית.

זה בעיקר תלוי כמה מקום להתקנות אתה צריך.

אם רוב ה-data שלך זה סרטים לדוגמה, אז דיסק קטן יספיק בשילוב עם כונן חיצוני

אם אתה רוצה להתקין משחקים, זה לא יהיה רעיון טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים