עבור לתוכן

מפרט עבור מחשב נייח שיאפשר להריץ מספר virtual machines במקביל

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא?

b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)

פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים.

a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש

הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware.

ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'.

התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות.

b. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים מובנים, מצלמה מובנת, ושאר רכיבי חומרה שאינם הכרחיים לפעולת המחשב. יש לי עכבר, מקלדת,מסך, רמקולים אוזניות מיקרופון ומצלמת וידיאו חיצוניים מהמחשב הקודם, שאין צורך להחליף.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3. המחשב לא ישמש בעיקר לצפיה בסרטים, וכשכן ארצה לצפות בסרט אוכל להשתמש באוזניות.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. אני מעדיף לא להתעסק בזה, ואם צריך להשקיע ולקנות מעבד מהיר יותר, מאשר להרוס בטעות את המעבד ע"י הגדרות מהירות שגויות.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. הרצליה, אבל אני נמצא הרבה גם בסביבות ראשון לציון, ויכול להגיע למרכז תל אביב.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן. אחד היתרונות הבולטים של מחשב נייח לעומת נייד שאפשר בקלות יחסית להחליף בו חומרות ולשדרג אותו עם הזמן. לא הייתי רוצה להישאר תקוע עם מחשב מיושן בעוד שנה, רק משום שלוח האם שבחרתי כבר לא תומך בזיכרונות\מעבדים או סוגי חומרה אחרים מתקדמים יותר.

יש לציין שראיתי כבר בפורום תשובות לשאלות דומות:

1. המדריך הזה פורסם לפני חודש. כלומר רלוונטי גם להיום. והוא נוגע בדיוק לצורך שלי. לא מחשב גרפי אלא מחשב לתכנות ולהרצת מספר virtual machines בו זמנית.

2. וגם זה פורסם לפי חודש וחצי ומיועד לענות בדיוק על אותם הצרכים.

3. ועוד אחד לפני חודשיים

4. זה גם מלפני חודשיים, וקצת יקר

השאלה היא מה עדיף: מחשב מוכן, שניתן למצוא בזאפ, או להרכיב מחשב בעצמי, מרכיבים שארכוש בנפרד.

מצד אחד מחשב מוכן, מגיע עם אחריות כוללת, ואז כשהמחשב מתקלקל לא צריך להתווכח עם התמיכה האם הבעיה היא במעבד או בלוח האם. אבל מצד שני הוא מגיע גם עם המון רכיבים אחרים שאני לא צריך: מצלמה מובנית, רמקול פנימי, מאיץ גרפי משוכלל. ועלול שלא להכיל דברים מסויימים שאני צריך. ראיתי הרבה דגמי שרוב הרכיבים בהם יקרים ואיכותיים מאוד, אבל דווקא רכיב אחד או שניים שעליו הם קמצנו, למשל מהירות הדיסק, גורמת למחשב כולו להאיט דווקא בעת ביצוע הפעולות שאני הכי זקוק לו: הרצת מספר מכונות וירטואליות במקביל או קימפול והרצת קוד. ולכן אני שוקל לבנות את המחשב בעצמי לפי פומרט המתאים לצרכיי. אבל אני לא מתעסק מספיק בחומרה, וחושש שבסוף עלות ההרכבה העצמית תהיה גבוה יותר מרכש מחשב כחבילה סגורה, או שהרכיבים שאקנה לא יתאימו ואשאר בלי מחשב.

פורסם

כמה מכונות וירטואליות אתה הולך להריץ בו זמנית ומה אתה הולך לעשות איתן?

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא יותר משתי מכונות בו זמנית.

אבל כל אחת עם לפחות 2g. ורצוי שגם אוכל להריץ מכונה אחת עם 4g בלי בעיות של ביצועים.

ולכן אני משער ש 8g זה מינימום כמות הזיכרון שאצטרך. וכמובן שאשמח אם לכרטיס האם תהיה

אפשרות להרחיב את הזיכרון בהמשך ל 16g במידת הצורך.

פורסם

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

CM8064601464303 - Intel - i7-4770 Quad core CPU - LGA1150 - 3.4 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: 1 1370/1343 ₪

GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: 1 460/451 ₪

KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11...

כמות: 1 365/358 ₪

KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11...

כמות: 1 365/358 ₪

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: 1 497/487 ₪

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: 1 276/270 ₪

Three-Hundred-Two - Antec - The team that brought you the Three Hundred is back with an enclosure designed to handle today and t...

כמות: 1 184/180 ₪

400-60HCN - FSP - 400W power supply - 120mm fan - Active PFC - 78% Effciency...

כמות: 1 147/144 ₪

DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Supports Intel sockets LGA775,1156,1155,1150,1366, AMD sockets...

כמות: 1 120/118 ₪

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: 1 80/78 ₪

3864 / 3787 ₪

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/buildyourownpc_show.tmpl?PriceOffer=1392667030107950447

פורסם
  • מחבר

תודה. בסה"כ ההצעה נראית טובה.

מספר שאלות לפני שאשיב סופית:

1. האם ניתן להעלות את המחשב ב multi boot מתוך כונן 120GB Samsung 840 EVO יחיד? כלומר אני רוצה לנסות ולהשתמש גם ב linux וגם ב windows על אותו מחשב. כל זה בלי קשר ל vmwares שירוצו במקביל וכנראה בהם גם ה host וגם ה guest יהיו windows.

2. המליצו לי לשדרג לזיכרונות של corsair במקום Kingston. מה ההפרש במחיר, אם אני רוצה 2 זיכרונות של 8G, כלומר בסה"כ 16G במחשב.3. 1 לגבי המארז. אני יודע שזה נשמע טיפשי, אבל אני רוצה שהמחשב גם ייראה אסטתי. המארז ההוא נראה סתמי מאוד. האם אפשר להחליף אותו למארז אחר, מבלי לפגוע בביצועים, למשל ע"י חסימת פתחי איוורור קריטיים. המארז הזה למשל נראה יפה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=902WW&cart=1393324318172021101〈=heb

או זה (אם יש גרסה יותר זולה שלו)

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PC-7FNWB&cart=1393324318172021101〈=heb

אבל שוב זה רק עניין של יופי שהוא משני לביצועים. אם החומרה והמארז לא מתאימים עדיף מארז מכוער ויעיל.

4. מתי אוכל לבוא לאסוף את המחשב, אם אבקש שירכיבו לי אותו מראש? אני רוצה להביא גם מקלדת עכבר ומסך ולראות בחנות שהוא עובד איתם, ושאין בעיות כלשהן שאגלה רק כשאפתח את הקופסא ואתקין אותו בבית. תמיד קל יותר לסדר בעיות כאלו בחנות בזמן הרכישה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים