עבור לתוכן

הרמתי ידיים - לא מצליח להתחבר מהנייד לראוטר שלי

Featured Replies

פורסם

טוב, אז אנחנו יודעים שהמחשב הנייד יכול להתחבר לאינטרנט בחיבור חוטי.

עכשו צריך לברר למה המחשב הנייד מקבל מה DHCP כתובת בטווח לא נכון. לצורך כך תנסה לענות/לברר את הדברים הבאים:

1. תשנה את הגדרות כתובת ה IP וה DNS בחיבור החוטי לאוטומטיות ותראה אם אתה שוב מתחבר לשרת ה DHCP בעל הכתובת 192.168.18.254 (בפעם הקודמת קיבלת כתובת IP של 192.168.18.132).

2. איזו כתובת IP המחשב הנייד מקבל בעזרת החיבור האלחוטי? תנתק את החיבור החוטי, תגדיר את המחשב להתחבר לרשת של הראוטר שלך בעזרת החיבור האלחוטי ותציג את הפלט של ipconfig /all.

אם בשני המקרים אתה מקבל כתובת IP משרת ה DHCP השגוי, זה כנראה מעיד על אחד מ-2 דברים:

א. יש לך שרת DHCP נוסף ברשת. במקרה כזה אתה צריך לאתר ולכבות אותו.

ב. שרת ה DHCP של הראוטר נותן למחשב הספציפי שלך את הנתונים השגויים הנ"ל. יש לבדוק את הגדרות ה DHCP של הראוטר, ואולי יש אפילו צורך באיפוסו (במקרה כזה - תדאג לשמור את ההגדרות שלך, ובפרט את שם ומשתמש והסיסמא של החייגן לאינטרנט, במידה והראוטר משמש גם כחייגן).

כמו כך בדוק אם שירות (ICS (Intetnet Connection Sharing מופעל במחשב הנייד, ואם כן - כבה אותו.

אגב, למרות שזה לא סביר, יכול להיות שפרצו לך לרשת ושינו לך הגדרות בראוטר. אני מציע שתשנה את שם הראוטר ואת סיסמת המנהל לגישה לראוטר, וכמו כן תחליף את מפתח ההצפנה של הרשת שלך, רק ליתר ביטחון.

עריכה: רק שתבין - בדיוק עכשו נפל לי האינטרנט, אז פשוט חיפשתי רשת פתוחה באזור ומצאתי אחת כזו. לאחר שהתחברתי אליה, ניסיתי לגשת לראוטר שלה. זה היה כל כך קל - בעל הרשת לא טרח לשנות את ברירות המחדל עבור שם המשתמש והסיסמא (במקרה הזה - admin/admin....). במצב הזה יכלתי לעשות כל מה שעולה ברוחי ברשת הזו, אבל כמובן שלא עשיתי דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים