עבור לתוכן

יצירת סאונד היקפי עם המחשב בלבד ללא מגבר

Featured Replies

פורסם

היי, אני מתנצל מראש אם השאלה שלי פשוטה מאוד לפתרון, אך כרגע איני רואה אותו לנגד עיני.

קניתי מסך LED חדש עם מחשב סלוני שתומך כמובן ב FULL HD.

המחשב סלוני שקניתי תומך בלוח אם שלו בסאונד 7.1 ערוצים, כמו כן יש לו גם יציאת קול דיגיטלית ואופטית.

יש לי מערכת רמקולים ישנה שחוברה בעבר למחשב אחר עם סאונד היקפי (5.1 ערוצים).

עד כאן הנתונים, עכשיו אסביר את הבעיה שלי.

את המחשב אני מחבר למסך ה LED עם כבל HDMI (לכן הוא יעביר גם את אות הווידאו ואת אות האודיו ).

לכן לא משנה איזה חיבור מערכת רמקולים אני אעשה למחשב שלי הסאונד יצא מהטלוויזיה והיא כידוע תוציא לי סאונד סטראופוני מהרמקולים שלה.

למיטב ידיעתי אין לי אפשרות לחבר את הרמקולים לטלוויזיה ישירות שהם יוציאו לי את הסאונד ההיקפי שאני מחפש.

אני יודע שאני יכול לחבר את הרמקול המרכזי ליציאת האזניות בטלוויזיה אך אם אעשה זאת אין לי צורך ב 3 רמקולים נוספים שיש לי וגם אקבל סאונד רגיל ולא היקפי.

האם יש איזושהי אפשרות שאוכל לא לוותר על התענוג של שמיעת צליל היקפי ועדיין להימנע מקנייה של מגבר (רסיבר) ?

כמובן בלי לוותר על האפשרות של חיבור הטלוויזיה למחשב עם כבל HDMI ( אני תמיד יכול להשתמש בחיבור VGA רגיל ולתת לסאונד לצאת מהמחשב ) .

אני מקווה שהסברתי את הבעיה שלי בפירוט מספיק עבור תשובה ותודה מראש על העזרה.

פורסם

תחבר את הרמקולים למחשב ובמאפייני קול תגדיר שהקול יצא משם.

פורסם

בדיוק, מערכת 5.1 של מחשב יכולה לעשות זאת ללא מגבר.

אתה פשוט צריך לחבר 5.1 חיבורים למחברים האנאלוגים של המחשב בכרטיס הקול ולהגדיר בחלונות ובתוכנת הוידאו 5.1.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות .

עובד כמו פצצה לא חשבתי על האפשרות להגדיר את הכרטיס קול כנפרד מהתצוגה ת משום מה חשבתי שזה חיבור אחד קבוע כתוצאה משימוש בכבל HDMI

חסכתם לי קנייה של רסיבר חברה :)

פורסם

לא בדיוק..... אל תשכח שהאות שלך לא מוגבר. והוא אנאלוגי. זה אומר שיש גבול ליכול ההגברה. ע"ע מגבר, ואות אנאלוגי סובל מהנחתות ורעשים וכו.

אבל בהחלט אפשר ככה. היה לי לפני שנים בבית כמה זוגות רמקולים בשניקל, עשיתי מהם מערכת 5.1 ככה. עובד בשניקל אבל עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים