עבור לתוכן

המחשב מצפצף בעת הדלקתו .

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי אותו מחשב כבר הרבה זמן תמיד הוא היה לי טוב לא עשה לי בעיות עד החודש האחרון שאני מעלה את המחשב הוא מצפצף לי פעם אחת ועולה לי מסך שחור אני מוציא את התקע מהחשמל ומכניס בחזרה והוא עולה לי כרגיל בדקתי את הזיכרונות חיברתי מחדש הכל מחובר מצוין

לעיתים רחוקות גם המחשב נתקע לי סרקתי וירוסים הכל ועדין זה ככה עזרה בבקשה?

מפרט :

לוח אם : gigabayte technology

מאבד : intel cure i5 750

כרטיס מסך : gefroce 570 X

אני מדגיש המחשב שנה עבד לי מצוין ועדין חוץ מהתקלה הזאת

תודה מראש :]

פורסם

נא לפרט לגבי הצפצוף - האם אתה מתכוון שיש ציפצוף אחד ארוך מחזורי לאחר ההדלקה?

אם כן, הדבר מצביע בעיה בזיכרון, דבר שיכול לנבוע ממודולי הזיכרון עצמם, מהלוח או מהמעבד.

אם לא, כלומר אתה מתכוון שיש צפצוף קצר אחד? אם כן - זה תקין ואמור להיות בכל הדלקה.

בנוסף, למה הכוונה ב"עולה לי מסך שחור"? האם היה מוצג משהו על המסך לאחר ההדלקה ולאחר מכן הוא מתחלף למסך שחור? או האם אתה מתכוון שבמקרה והתקלה מתרחשת המסך נשאר במצב stand-by (המתנה/מצב שינה)?

הנה כמה דברים שמומלץ לבצע במקרה שלך:

1. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

2. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו.

3. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד).

4. בדיקת הטמפרטורות של המעבד והלוח - טמפרטורות גבוהות בד"כ גורמות לבעיות. אם הטמפרטורות גבוהות, ייתכן ויש צורך בריענון המשחה הטרמית בין המעבד וגוף הקירור - אולי המעבד פשוט מתחמם, דבר שגורם למחשב ל"קפיאות" או לכבות את עצמו.

5. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - עדיף להשתמש בו ולא בכרטיס מסך חיצוני) וספק כח. את כל השאר, כולל דיסקים קשיחים, מקלדת, עכבר וכל מיני התקנים שאולי מחוברים למחשב יש לנתק. אם המחשב לא נדלק - יש לנסות ולהתקין את מודול הזיכרון בתושבת אחרת, ואם זה לא עוזר - יש לנסות מודול זיכרון אחר. המטרה כאן היא לראות אם המחשב נדלק בכלל. אם לא - הבעיה היא כנראה באחד הרכיבים הבסיסיים ביותר.

כמובן שאם אתה לא מרגיש בנוח או לא יודע לפרק את החומרה מהמחשב - אל תעשה את זה בעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים